Technisch Talenten Traineeship bij Gasunie

Welke impact maak jij op de (energie)transitie?
Ben je maatschappelijk betrokken en heb je de ambitie om je als afgestudeerde WO-er in te zetten voor de toekomst van Nederland? Dat is fijn, want wij hebben behoefte aan jong talent met nieuwe denkwijzen, slimme oplossingen en de kracht om onze organisatie mee te nemen in verandering. De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Er zijn diverse routes die daarnaartoe leiden. Het verminderen van CO2-uitstoot, reduceren en vergroenen van energieverbruik en het koppelen van de energie-infrastructuren voor  elektriciteit en (duurzame) gasmoleculen zijn hier voorbeelden van. Hierdoor is ook onze organisatie volop in transitie.

Wil jij daaraan bijdragen? Bruis jij van de ondernemende, creatieve, out of the box ideeën? Ook op het gebied van veilig en betrouwbaar gastansport? Ben jij in staat om vanuit onze traditionele werkwijzen nieuwe, dynamische werkwijzen te ontwikkelen? Vind je het leuk om samen te werken in een multidisciplinair team? En ben jij de leider van de toekomst? Dan is ons Technisch Talenten Traineeship perfect voor jou!

Wat ga je doen als Technisch Talent?
Als Technisch Talent bij Gasunie ga je alles wat je tijdens je studie geleerd hebt toepassen. En ontwikkel je jezelf in korte tijd tot een professional die alles in huis heeft om het verschil te maken.

Het tweejarig Technisch Talenten Traineeship bij Gasunie omvat drie opdrachten van acht maanden  binnen de operations afdeling in onze organisatie. Als trainee werk je aan oplossingen voor vraagstukken die er écht toe doen. Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de rol van projectleider of projectmanager. Zo krijg je de kans om in korte tijd zoveel mogelijk aspecten van ons bedrijf en de energiewereld te ontdekken. En stomen we je in twee jaar tijd klaar voor een mooie carrière binnen Gasunie richting het management. 

Hoe ontwikkel je jezelf?
Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.

Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv en een motivatie te sturen. Na ontvangst nemen we snel contact met je op! 

Over Gasunie en de afdeling Operations
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Voor een veilige en betrouwbare infrastructuur is heel wat techniek nodig. De verantwoordelijkheid voor het realiseren, beheren en onderhouden van deze infrastructuur ligt bij unit operations.
Als technisch trainee krijgt je de unieke mogelijkheid om Gasunie en met name operations in de volle breedte te leren kennen door in een periode van twee jaar drie verschillende opdrachten uit te voeren. Daarnaast word je via het Nationaal Energietraineeship begeleid in je ontwikkeling door training en coaching.
 

Arbeidsvoorwaarden
Bij dit Technisch Talenten Traineeship horen natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden, omdat we je goed willen belonen voor je inzet. Als Technisch Talent krijg je:

 • Een marktconform salaris 
 • Ruime mogelijkheden tot flexibel werken zodat je een goede work-life balance kunt realiseren
 • Mogelijkheden om jezelf gezond te houden: yoga, bootcamp en een bijdrage aan je sportschoolabonnement
 • Mogelijkheden om jezelf bij te scholen
 • Mogelijkheid tot het volgen van diverse workshops op het gebied van loopbaan, flexibiliteit, werksituatie en vitaliteit 

Ben jij het Technisch Talent die we zoeken?
Ben jij geïnteresseerd in het organiseren van de energie van de toekomst? Zie jij jezelf later als manager binnen de energiebranche werken? Kies dan voor het Technisch Talenten Traineeship bij Gasunie! Waaraan moet je voldoen?

 • Je hebt een technische wo-opleiding (bijna) afgerond, maar niet langer dan anderhalf jaar.
 • Je bent geïnteresseerd in zowel de techniek, de organisatie alsook de benodigde bedrijfsprocessen en de procedures;
 • Je communiceert van nature gemakkelijk met verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus;
 • Je bent een echte teamspeler en je krijgt energie van het samenwerken in multidisciplinaire teams;
 • Je hebt een brede scope en bent ook in staat om techniek te begrijpen;
 • Je bent zelfstandig, breed georiënteerd en resultaatgericht;
 • Je ambieert op termijn een rol manager 

Wil je solliciteren? 
Stuur dan voor 28 juni je CV en motivatie in via de HR portal. Rond 5 juli laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 15 juli in Groningen. 
Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met onze recruiter Daniel Vermeltvort, 06-31037582