Technicus Werktuigbouwkunde (WTB) - area West

Als technicus WTB ga je (in eerste instantie) aan de slag op onze LNG installatie: een stukje bijzondere techniek met een belangrijke rol in de leveringszekerheid van gas. Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het onderhoud en het oplossen van storingen aan de LNG installatie.

Kortom, een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid!

Waar ga je werken? In eerste instantie ben je werkachtig op onze LNG-installatie op de Maasvlakte. Uiteindelijk zal je inzetbaar worden gemaakt voor heel area West, dit werkgebied betreft: Zoetermeer, Rijnmond, Rotterdam Maasvlakte-Botlek en Pernis. Alle area’s werken samen, dat betekent dat je ook ingezet kunt worden om te ondersteunen bij naburige clusters en area’s, als de werkzaamheden erom vragen.

Aantal uren in de week: 36-40 uur

Wat ga je doen?
Als technicus WTB zorg je voor het uitvoeren van onderhoud (preventief en storingen) aan bijvoorbeeld menginstallaties, compressoren, kleppen, afsluiters en pompen. Je hebt een technische inhoudelijke rol bij de uitvoering en begeleiding van bijvoorbeeld vervangingsprojecten.

De werkzaamheden voer je zelfstandig in dagdienst uit volgens planning of in opdracht. Je bent aanspreekpunt voor derden (externen die op onze locaties aan het werk zijn) en je zorgt ervoor dat hun werk en werkwijze aan Gasunie (kwaliteit) standaarden voldoen.

Je wordt ingewerkt volgens een specifiek opleidingsplan (theoretisch en praktisch) om je op het juiste niveau te brengen.

Wat vragen we?
Om succesvol te zijn als technicus WTB:

 • Je hebt een afgeronde technische mbo 4 opleiding, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde (WTB), Energietechniek, Mechatronica, Besturingstechniek of Algemene Operationele Techniek (AOT).
 • Werkte jij de afgelopen 3 à 5 jaar in een vergelijkbare functie als technicus WTB in een onderhoudsorganisatie.
 • Het is in je voordeel wanneer je ervaring hebt met rotating equipment zoals pompen, compressoren, veiligheden en afsluiters.
 • Je bent in vorige functies gewend om technische administratie bij te houden.
 • Beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Na de interne opleidingsplan, mag je meedraaien in de storingswachtdiensten (gemiddeld 1 week in maand).
 • Woon je bij voorkeur binnen het denkbeeldige gebied in en om Rotterdam, de Zuid Hollandse eilanden, het westland of noordzijde van zeeland.

Als persoon werk je prettig in een zelfstandige functie, maar als zich een situatie voordoet waarin samenwerking gevraagd wordt dan kun je dit uitermate goed. Daarnaast ben je iemand die gericht is op resultaat én veiligheid. Je gaat klantgericht en accuraat te werk. Jouw werk is daarom ook niet alleen technisch op orde, maar ook je administratie is op tijd en volledig.

Wat bieden we je?                                                                                                       
We bieden je een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen €36.130 - €57.067 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Na intern opleidingsplan een wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen. 
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkplek ter waarde van € 750 netto.
 • In april 2023 een eenmalige netto uitbetaling van € 500 om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de area
Je gaat werken binnen Operations Assets West (OAW), oftewel provincie Zuid-Holland. In dit gebied liggen veel leidingen, gasontvangststations, meet- en regelstations en speelt de Peakshaver op de Maasvlakte een belangrijke rol bij de leveringszekerheid van aardgas. De onbemande mengstations Botlek, Pernis en Wijngaarden horen ook bij de area. De locaties worden vanuit de "Peakshaver" en kantoor Barendrecht beheerd en onderhouden. 

Het team bestaat uit circa 28 technici. Samen met de teammanager, de coördinatoren, werkvoorbereiding, de area planner en area assistent vormen wij een gedreven team. We dagen onszelf en anderen uit om ons professioneel te gedragen en te handelen waarbij veiligheid en het Gasunie belang voorop staan.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 27 november je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 29 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 5 december in Barendrecht gaan plaatsvinden. We zullen i.v.m. Sinterklaasavond geen gesprekken na 14.30 uur plannen.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Hein Verbiest: 06-3103 7470. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Cindy Snitjer (recruiter): 06-3103 7689.