Technicus Werktuigbouwkunde regio Randstad

Stel je voor: dagelijks vertrek je vanuit huis met je Gasunie auto met gereedschappen en alle andere dingen die je nodig hebt om in het werkgebied Zoetermeer te zorgen voor het dagelijks beheer en onderhoud van ons gastransportsysteem en het testen & in bedrijf nemen van installaties. Daarnaast bereid je projectmatige werkzaamheden voor en geef je sturing in de uitvoeringsfase van een project.

Een brede functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid waarvoor we je intern intensief en zorgvuldig inwerken & opleiden. Lijkt dit op jouw volgende functie? Dan horen we graag van je!

Waar ga je werken?
In regio Randstad (cluster OLR) en dit werkgebied betreft: Rijnmond - Zoetermeer

Voor hoeveel uren?
Fulltime

Wat ga je doen?
Als Technicus WTB in het gebied heb je een mobiele en zelfstandige functie in het werkgebied Zoetermeer en ben je onderdeel van de calamiteitenorganisatie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het (preventieve) onderhoud aan ons gastransportsysteem en je bent bezig met testen, bedienen, in/uit bedrijf nemen en veilig stellen van leidingen, afsluiters en stations. 

Als beheerder bereid je projectmatige werkzaamheden voor en stuurt in de uitvoeringsfase van een project anderen in dit project aan. Hierbij ben jij het aanspreekpunt voor derden en zorg je ervoor dat hun werk en werkwijze aan Gasunie (kwaliteit) standaarden voldoen. Je zorgt er tevens voor dat je (technische) administratie op tijd en op orde is.

Wat vragen we?
Om bij ons als Technicus WTB in het gebied aan de slag te gaan:

 • Heb je een afgeronde MBO 4 opleiding WTB, Algemene Operationele Techniek (AOT) of vergelijkbare studierichting;
 • Heb je ongeveer 5 jaar relevante en recente ervaring als technicus, bijvoorbeeld als servicemonteur;
 • Heb je je rijbewijs en vind je het niet erg om veel te reizen (binnen je werkgebieden);
 • Heb je ervaring met preventief en correctief onderhoud aan installaties;
 • Ben je in vorige functies gewend om technische administratie bij te houden;
 • Heb je geen problemen om mee te draaien in de storingswachtdiensten (gemiddeld 1x per 4 weken);
 • Ben je, door de wachtdiensten, woonachtig in omgeving Rotterdam. Je komt niet voor deze functie in aanmerking wanneer je buiten dit gebied woont (en niet op termijn wilt verhuizen).

Daarnaast voel jij je prettig in een zelfstandige en solitaire functie, maar als zich een situatie voordoet waarin samenwerking gevraagd wordt dan kun je dit uitermate goed. Je hebt de focus op veiligheid en resultaat. Je zorgt voor heldere communicatie en informeert anderen over de voortgang van de werkzaamheden. Je hebt het vermogen om gedurende lange tijd nauwkeurig en zorgvuldig te werken, met oog voor detail en werkt volgens afgesproken procedures.

Wat bieden we je? 
Een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je werkt vanuit huis en bepaalt zelf de volgorde van je werkzaamheden op de verschillende locaties in het werkgebied. Je krijgt de beschikking over een auto met gereedschappen, kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en communicatieapparatuur.  

Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €33.682,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • In eerste instantie een contract van 2 jaar;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie en de afdeling 
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Onze infrastructuur bestaat uit ruim 15.500 kilometer pijpleidingen, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen, honderden installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. Nu is onze core business nog vooral aardgas, maar dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas, waterstof en warmte. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Binnen Gasunie is de afdeling Operations verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gastransportsysteem van Gasunie. Je werkt als gebiedstechnicus binnen het gebied Zoetermeer in een team van technici met een eigen specialisme: Werktuigbouwkunde (WTB), Elektrotechniek en Instrumentatie (E&I), Kathodische Bescherming (KB) of Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Ook de teamleider, COP, planner en locatie assistent maken onderdeel uit van jullie (cluster) team.

Het gebied Zoetermeer vormt samen met de gebieden Utrecht en Noord-Holland het cluster OLN. Jullie werken als cluster samen wat betekent dat je ook ingezet kunt worden voor werkzaamheden binnen je cluster of naburige clusters.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 3 november je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 10 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 17 november in Barendrecht. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken. 

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Cees Mooy: 06-53389944.

Of bekijk het filmpje waarin onze collega Willem Drost een korte toelichting geeft over werken als WTB’er bij Gasunie.

Bij overplaatsing/indiensttreding moeten wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ontvangen.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!