Technicus Werktuigbouwkunde (WTB)

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je naast regulier onderhoud ook gevarieerde beheers-, bedienings- en modificatiewerkzaamheden verricht en/of begeleid? Lijkt het jou leuk een bijdrage te leveren aan de cruciale rol die wij vervullen in de energievoorziening van Nederland? Wij zijn voor onze installatiecluster Ravenstein op zoek naar een technicus WTB die zich voor een lange termijn wil verbinden. We nodigen je van harte uit te reageren, zodat we kunnen onderzoeken of er een wederzijdse klik is! 

Standplaats: Ravenstein. Installatiecluster Ravenstein bestaat uit vijf compressorstations: Alphen, Wijngaarden, Schinnen, Zweekhorst en Ravenstein.
Aantal uren in de week: 36-40 uur

Wat ga je doen?
Als technicus WTB bij Gasunie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud aan de aanwezige installaties (o.a. gasturbines, afsluiters, smeerolie- en koelsystemen, elektrisch en gasturbine aangedreven compressoren, aggregaten, aardgascondensaatsystemen etc.) en assisteer je als klusbegeleider bij de uitvoering van projecten. Soms gaat het om meer specialistische werkzaamheden.

De werkzaamheden ga je zelfstandig uitvoeren volgens planning of in opdracht. Veiligheid staat bij Gasunie voorop, dus je zorgt samen met je collega's voor de veiligheid op de locaties. In voorkomende situaties worden functionele aanwijzingen gegeven aan derden.

Je wordt ingewerkt volgens een specifiek opleidingsplan (theoretisch en praktisch) om je op het juiste niveau te brengen. 

Wat vragen we?
Om succesvol te zijn als technicus WTB:

 • Heb je een afgeronde technische opleiding op mbo-4 niveau. Denk hierbij aan Werktuigbouwkunde, Energietechniek, Mechatronica of Besturingstechniek.
 • Ben je net afgestudeerd of je hebt enige jaren relevante werkervaring opgedaan in een professionele onderhoudsorganisatie.
 • Ben je in het bezit van VCA-VOL of bereid die op korte termijn te halen.
 • Beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Loop je een lange periode mee op de locaties alvorens je voldoende opgeleid bent om storingsdienst te kunnen lopen. Als dit moment aanbreekt, heb je geen problemen met het draaien van storingswachtdiensten (gemiddeld 1x per 4 weken).
 • Woon je, in verband met de wachtdienst, op maximaal een uur reistijd van onze installatie in Ravenstein.

Als persoon werk je prettig in een zelfstandige functie, maar als zich een situatie voordoet waarin samenwerking gevraagd wordt dan kun je dit uitermate goed. Daarnaast ben je iemand die gericht is op resultaat én veiligheid. Je gaat klantgericht en accuraat te werk. Jouw werk is daarom ook niet alleen technisch op orde, maar ook je administratie is op tijd en volledig.

Wat bieden we je? 
We bieden je een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een marktconform salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een auto ten behoeve van woon/werk- en dienstreizen;
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%;
 • Na intern opleidingsplan een wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris;
 • Een eenmalige uitkering (in april 2023) van €500 netto om in te zetten voor je duurzame inzetbaarheid;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een thuiswerkplek ter waarde van €750 netto;
 • Parttime werken of flexibel werken behoort tot de mogelijkheden.

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over installatiecluster Ravenstein
De afdeling Operations is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gastransportsysteem van Gasunie. Het installatiecluster Ravenstein bestaat uit vijf compressorstations: Ravenstein, Zweekhorst, Alphen, Wijngaarden en Schinnen. Deze locaties vormen een essentieel onderdeel van het gastransportsysteem in Zuid-Oost Nederland en spelen een belangrijke rol ten aanzien van de leveringszekerheid. Hier zijn we trots op! 

De onderhoud- en beheerswerkzaamheden worden uitgevoerd door technici W&I (WTB en instrumentatie) en technici E&I, die functioneel worden aangestuurd en gecoacht door een coördinator.

Wil je solliciteren?
Stuur dan je cv en motivatie in via de website van Gasunie. We laten je z.s.m. weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken. Deze gesprekken vinden op de installatie plaats, zodat je gelijk een beter beeld krijgt van de functie en onze organisatie. 

Meer informatie kun je inwinnnen bij Willy Banken (coördinator): 06-27028390 of Gertjan Bakkum (manager): 06-50862801. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06-31037689.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!