Technicus Speciale Opdrachten - regio Deventer

Als technicus binnen de afdeling Speciale Opdrachten voer je technische werkzaamheden uit ten behoeve van de inzet van emissieverlagende equipment en mobiele installaties. Je werkt door heel Nederland en in steeds andere situaties. Kortom: een afwisselende en uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid!

Liever het werk bekijken dan erover lezen? Bekijk dan deze video!

Standplaats: Deventer. Vanuit deze locatie werk je door heel Nederland, waarbij werken in België en Duitsland ook voor kan komen.
Aantal uren in de week: 40 uur

Wat ga je doen?
Gasunie maakt gebruik van mobiele installaties om een ononderbroken gaslevering te garanderen tijdens het renoveren van de vaste installaties zoals gasontvangststations en meet- en regelstations. Maar ook in het geval van storingen of calamiteiten zorgen de mobiele installaties ervoor dat het gastransport ondertussen ongestoord doorgang kan vinden. Dit alles maakt dat de mobiele installaties van groot belang zijn voor Gasunie.

De inzet van emissieverlagende equipment zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen door het afblazen van aardgas tegengegaan wordt door het affakkelen van het aardgas (flaren) of het overpompen (hercomprimeren) van het af te blazen gas in een ander leidingdeel van het gasleidingnet van Gasunie.

In deze functie maak jij deel uit van het TES-team (Technical Environmental Services) en ga jij je bezighouden met het plaatsen, aansluiten, bedienen en weer demonteren van emissieverlagende equipment zoals een flare-unit, CNG installatie of een hercompressie-unit en het ondersteunen van het aardgascondensaat tapwerk in de regio’s.

Het plaatsen, aansluiten en weer demonteren van mobiele installaties kan ook een onderdeel zijn van je werk. Denk hierbij aan mobiele gasontvangststations, mobiele meet- en regelstations en mobiele odorant installaties.

Je werkt nauw samen met de andere leden van het TES-team, de technici van de boorploeg en de uitvoerders. De focus ligt op veiligheid, kwaliteit, planning en gemaakte afspraken.

Zorgen voor een tijdige en correcte technische administratie in SAP en actief meedenken over hoe we ons werk altijd veilig en volgens doelmatige werkprocessen kunnen uitvoeren valt ook binnen je takenpakket.

Wat vragen we?
Om als technicus bij het TES-team aan de slag te kunnen gaan:

 • Heb je een technische opleiding afgerond op mbo 4 niveau, bv. Werktuigbouwkunde of Algemene Operationele Techniek.
 • Heb je door opleiding en ervaring algemene technische kennis. Je hebt in ieder geval enkele jaren ‘sleutelervaring’. Wanneer je kennis hebt van flare installaties, meet- en regelstations, gasontvangststations en odorant installaties is dat in je voordeel.
 • Heb je ervaring in het installeren en bedienen van specialistisch/complex materieel.
 • Is het een pré als je in het bezit bent van je C en E achter B-rijbewijs.
 • Spreekt fysiek werk je aan en ben je fulltime inzetbaar.
 • Woon je op maximaal 1 uur reistijd van Deventer of ben je bereid te verhuizen naar deze regio.

Als persoon ben je communicatief vaardig, ook wanneer het druk is. Je hebt een zeer hoog veiligheidsbewustzijn en bent gewend om zowel in een team als zelfstandig te werken. Je vindt het leuk om als specialist te werken in dit team en tegelijkertijd overzicht te houden over het werk dat door anderen wordt uitgevoerd. Tot slot heb je een flexibele instelling, want we kunnen niet garanderen of je op tijd thuis zult zijn voor het avondeten of dat je zult overnachten in een hotel.  

Wat bieden we je?                                                                          
Een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen €36.130 - €52.046 bruto per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een mobiliteitstoeslag van € 224 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een vergoeding van maximaal € 750 netto om je thuiswerkplek in te richten.
 • Bij indiensttreding voor 2 april een eenmalige netto uitbetaling van € 500 om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid. 

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen. 

Over de afdeling
De afdeling Speciale Opdrachten is de calamiteitenafdeling binnen Gasunie en staat continu paraat om uit te rukken bij calamiteiten of incidenten. De technici van de afdeling zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bijzondere werkzaamheden aan gasvoerende transportleidingen zoals lassen, aanboren & stoppelen, plaatsen van tijdelijke/noodinstallaties, plaatsen van pigging installaties, flaren en hercompressie. De afdeling bestaat uit ongeveer 50 mensen, waarvan meerdere collega’s aan de mobiele installaties werken. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 9 februari je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 13 februari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 17 februari in Deventer.  

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Annet olde Bolhaar: 06 1100 5375. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Cindy Snitjer (recruiter): 06 3103 7689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. We werken samen. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!