Onderhoudstechnicus

Als onderhoudstechnicus ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud en de goede werking van het aanboor en stopple equipment van de afdeling Speciale Opdrachten. Je ondersteunt hiermee het team van technici boorploeg die dagelijks met deze equipment door heel het land aanboor en stopple werkzaamheden uitvoeren op gasvoerende gastransportleidingen.

Waar ga je werken? Deze werkzaamheden vinden plaats op onze locatie in Deventer. Je standplaats is dan ook Deventer.
Aantal uren in de week: 36-40 uur

Wat ga je doen?
Als onderhoudstechnicus werk je zelfstandig en ondersteun je de werkzaamheden van de technici boorploeg. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van al het onderhoud van het aanboor en stopple equipment. Het assisteren bij de voor- en nazorg van aanboor en stopple projecten hoort hier ook bij. Tevens ben je betrokken bij de inname, uitgave en onderhoud van de balgen. Bij al deze werkzaamheden zorg je voor een tijdige en correcte technische administratie.

Een ander onderdeel van je functie is dat je de focal point van de afdeling ondersteunt bij vraagstukken met betrekking tot aanboren en stoppelen en dat je het onderhoudswerk dat uitgevoerd wordt door derden begeleidt.

We gaan te alle tijden er vanuit dat je actief meedenkt over hoe we ons werk altijd veilig en volgens doelmatige werkprocessen kunnen uitvoeren.

Wat vragen we?
Om als onderhoudstechnicus aan de slag te gaan:

 • Heb je een mbo diploma op niveau 4 in een technische richting gevolgd, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Algemene Operationele Techniek.
 • Heb je bij voorkeur al enkele jaren ervaring met onderhoudswerkzaamheden aan hydraulisch- en mechanisch equipment.
 • Kennis van aanboren en stoppelen is een pré.
 • Spreekt fysiek werk je aan.
 • Ben je in het bezit van de volgende certificaten:
  • VCA VOL
  • Veilig verplaatsen van lasten
  • Heftruckchauffeur

Verder herken je jezelf in onderstaande omschrijving:
Belangrijk is dat het motto “een leven lang leren” bij je past, omdat het volgen van diverse opleidingen een onderdeel van je werk is. Je bent innovatief: je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en kunt out of the box denken. Je bent flexibel en communicatief vaardig. Je werkt secuur, ook wanneer het druk is. Je hebt een zeer hoog veiligheidsbewustzijn en bent gewend om zowel in een team als zelfstandig te werken.

Wat bieden we je?
We bieden een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen €36.130 - €52.046 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd (2 jaar) met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max. 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkplek ter waarde van € 750 netto.
 • In april 2023 een eenmalige netto uitbetaling van € 500 om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangststations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de afdeling
De afdeling “Speciale Opdrachten” is de calamiteitenafdeling binnen Gasunie en staat continu paraat om uit te rukken bij calamiteiten of incidenten. De technici van de afdeling zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bijzondere werkzaamheden aan gasvoerende transportleidingen zoals lassen, aanboren & stoppelen, flaren, het leveren van CNG, het plaatsen van tijdelijke noodinstallaties, plaatsen van pigging installaties en hercompressie.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 5 december je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 8 december laten we je weten of je bent uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken op woensdag 14 december in Deventer.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Michael Lemajnski: 06 1100 5980. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06 3103 7689. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!