Technicus Elektrotechniek & Instrumentatie (E&I) - regio West

Als technicus E&I ben jij verantwoordelijk voor alle elektronische apparatuur en instrumentatie van ons gastransportnetwerk. Samen met je collega’s zorg je er dagelijks voor dat we ons netwerk veilig kunnen blijven gebruiken en ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en oplossingen van storingen van installaties.

Houd jij ervan om zelfstandig te werken, maar toch onderdeel te zijn van een hecht team? Wil jij, samen met je collega’s, ervoor zorgen dat Nederland van energie voorzien blijft? Ben jij die E&I technicus die nog lang niet uitgeleerd is en zich wil verdiepen in ATEX en NEN 3140? Dan is dit dé functie voor jou en dan komen we graag in contact met jou!

Standplaats: Je hebt een ambulante en zelfstandige functie in het werkgebied Area West: Zoetermeer - Rijnmond - Rotterdam Maasvlakte-Botlek en Pernis. Alle area’s werken samen, dat betekent dat je ook ingezet kunt worden om te ondersteunen bij naburige clusters, als de werkzaamheden erom vragen.
Aantal uren in de week: 36-40 uur

Wat ga je doen?
Na een intensief inwerk- en opleidingstraject ben je in staat om zelfstandig onderhoud (preventief en storingen) uit te voeren aan onze gastransportnetwerk, bestaande uit o.a. leidingen en stations, menginstallaties, compressoren en pompen. Deze cursussen/opleidingen worden gevolgd tijdens werktijd en worden afgesloten met een certificaat of diploma waar je buiten Gasunie ook wat aan hebt.

Voor derden (externen die op onze locaties aan het werk zijn) ben jij aanspreekpunt en je zorgt ervoor dat hun werk en werkwijze aan Gasunie (kwaliteit)standaarden voldoen.

Je gaat meedraaien in de wachtdienstorganisatie van Area West en je werkt in dagdienst.

Jouw werkzaamheden bestaan in eerste instantie uit:

 • Bedienen van en uitvoeren van (preventief) onderhoud aan de elektronische apparatuur en instrumentatie, waaronder datatransmissiesystemen van ons gastransportnetwerk;
 • Testen en opnieuw inbedrijfstellen van nieuwe systemen en apparatuur en het verhelpen van eventuele storingen;
 • Controleren van comptabele meetapparatuur en deze waar nodig bijstellen;
 • Zorgen dat de (technische) administratie op tijd en op orde is.

 Na je interne opleiding krijg je meer verantwoordelijkheden, je gaat dan ook:

 • Optreden als inspectie bevoegd persoon t.b.v. explosieveiligheid (ATEX);
 • Optreden als (tenminste) vakbekwaam persoon t.b.v. Elektrische Bedrijfsvoering Laagspanning NEN 3140.

Wat vragen we?
Om bij ons aan de slag te gaan als technicus E&I:

 • Heb je een afgeronde mbo-4 opleiding Elektrotechniek, Energietechniek, Allround Operationeel Technicus, Zeevaartschool, Mechatronica, Autotechniek of vergelijkbaar;
 • Ben je in vorige functies gewend om technische administratie bij te houden;
 • Beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Voel jij je prettig in een zelfstandige functie, waarvoor je veel reist binnen je werkgebied en uiteindelijk mee gaat draaien in de storingswachtdienst (1x per 4 weken);
 • Woon je in een straal van 25 km om Rotterdam of Zoetermeer. Dit is, i.v.m. de wachtdiensten, een sterke pré.

Daarnaast ben je vasthoudend om geformuleerde doelstellingen te bereiken en controleer je tussentijds of doelstellingen worden gehaald. Je werkt samen aan gemeenschappelijke doelen, hebt oog voor anderen en ziet wanneer collega's hulp nodig hebben en biedt deze ook ongevraagd aan. Je zorgt voor heldere communicatie en informeert anderen over de voortgang van de werkzaamheden. Je hebt het vermogen om gedurende lange tijd nauwkeurig en zorgvuldig te werken, met oog voor detail en werkt volgens afgesproken procedures. Door de veiligheid te waarborgen vraag je anderen om het werk te controleren.

Wat bieden we je?
Je werkt vanuit huis en bepaalt zelf de volgorde van je werkzaamheden op de verschillende locaties in het werkgebied. Je krijgt de beschikking over een auto met gereedschappen, kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en communicatieapparatuur. 

Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • Een contract voor bepaalde tijd (2 jaar) met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Na intern opleidingsplan een wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris;
 • Een goede pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%; 
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een thuiswerkplek ter waarde van € 750 netto;
 • Parttime werken of flexibel werken behoort tot de mogelijkheden;
 • In april 2023 een eenmalige netto uitbetaling van € 500 om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie 
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Onze infrastructuur bestaat uit ruim 17.000 kilometer pijpleidingen, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen, honderden installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. Nu is onze core business nog vooral aardgas, maar dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de Area
Je gaat werken binnen Operations Area West. Onder deze regio valt de provincie Zuid-Holland. Je komt in een gedreven team van circa 28 technici en een aantal managers, coördinatoren en planners.

"We dagen onszelf en anderen uit om ons professioneel te gedragen en te handelen waarbij veiligheid en het Gasunie belang voorop staan."

Binnen de Area worden op de installaties van de Maasvlakte de komende jaren grote projecten uitgevoerd: er vindt een uitbreiding plaats van de H-gas optie, er wordt gestudeerd naar vervanging van de E-installatie en de wijze waarop de plant van afstand bewaakt kan worden. Onze mengstations hebben, zeker na het aardgasbesluit, een belangrijke rol in het gastransportnet. Het converteren van hoogcalorisch gas naar Groningen gaskwaliteit is van groot belang geworden voor de aardgasvoorziening in Nederland. De Peakshaver op de Maasvlakte speelt dus een belangrijke rol bij de leveringszekerheid van aardgas.

Daarnaast horen de onbemande mengstations Botlek en Pernis bij het cluster. Hier wordt hoogcalorisch aardgas vermengd met stikstof. De locaties worden vanuit de “Peakshaver” beheerd en onderhouden.

Binnen Gasunie is de afdeling Operations verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gastransportsysteem van Gasunie. We gaan onze werkzaamheden in de toekomst rondom de assets organiseren om zodoende klaar te zijn voor de toekomst om ook andere energiedragers door onze leidingen en assets te transporteren.

Wil je solliciteren?
Stuur dan je cv en motivatie in via onze website. Binnen 5 werkdagen laten we weten of we je gaan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek op onze locatie of digitaal via Teams. 

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Wil je eerst meer weten over de vacature of een dag meedraaien? Bel met je mogelijke toekomstige manager Hein Verbiest 06-3103 7470 of coördinator Martijn Kers: 06-3103 7059. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Cindy Snitjer (recruiter): 06-3103 7689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!