Technicus Electrotechniek & Instrumentatie (E&I), regio Zuid-Holland

Als Technicus E&I ben jij verantwoordelijk voor alle elektronische apparatuur en instrumentatie van ons gastransportnetwerk. Samen met je collega’s zorg je er dagelijks voor dat we ons netwerk veilig kunnen blijven gebruiken.

Houd jij ervan om zelfstandig te werken, maar toch onderdeel te zijn van een hecht team? Wil jij, samen met je collega’s, ervoor zorgen dat Nederland van energie voorzien blijft? Ben jij die E&I Technicus die nog lang niet uitgeleerd is en zich wil verdiepen in ATEX en NEN 3140? Dan is dit dé functie voor jou!

Waar ga je werken?
Je hebt een ambulante en zelfstandige functie in het werkgebied regio Zuid-Holland: Zoetermeer of Rijnmond.

Wat ga je doen?
Na een intensief inwerk- en opleidingstraject, die met een certificaat of diploma wordt beëindigd, ben je in staat beheers-, bedienings- en onderhoudstaken goed uit te voeren en maak je deel uit van projectteams (commissioning) met als doel het testen van de opgeleverde projectresultaten. 

Jouw werkzaamheden bestaan in eerste instantie uit:

 • Bedienen van en uitvoeren van (preventief) onderhoud aan de elektronische apparatuur en instrumentatie, waaronder datatransmissiesystemen van ons gastransportnetwerk;
 • Testen en opnieuw in bedrijf stellen van nieuwe systemen en apparatuur en het verhelpen eventuele storingen;
 • Controleren van comptabele meetapparatuur en deze waar nodig bijstellen;
 • Zorgen dat de (technische) administratie op tijd en op orde is.

Na je interne opleiding krijg je meer verantwoordelijkheden, je gaat dan ook:

 • Optreden als inspectie bevoegd persoon t.b.v. explosieveiligheid (ATEX);
 • Optreden als (tenminste) Vakbekwaam persoon t.b.v. Elektrische Bedrijfsvoering Laagspanning NEN 3140.

Wat vragen we?
Om als Technicus E&I succesvol te zijn:

 • Heb je een afgeronde MBO 4 opleiding elektrotechniek of energietechniek;
 • Heb je circa 3 jaar ervaring in, bij voorkeur in de meet- en regeltechniek, maar: procestechniek, installatietechniek en/of datacommunicatie kan ook;
 • Heb je bij voorkeur ervaring met preventief en correctief onderhoud aan (elektrotechnische) installaties;
 • Ben je in vorige functies gewend om technische administratie bij te houden;
 • Voel jij je prettig in een zelfstandige functie, waarvoor je veel reist binnen je werkgebied en meedraait in de storingswachtdienst;
 • Woon je in een straal van 25 km om Rotterdam of Zoetermeer. Dit is, i.v.m. de wachtdiensten, een sterke pré.

Als persoon ben je te omschrijven als gedreven, gedisciplineerd, gericht op optimaal resultaat, sociaal vaardig en flexibel.

Wat bieden we je?
Je werkt vanuit huis en bepaalt zelf de volgorde van je werkzaamheden op de verschillende locaties in het werkgebied. Je krijgt de beschikking over een auto met gereedschappen, kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en communicatieapparatuur. 

Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • In eerste instantie een contract voor een jaar, met uitzicht op vast;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Je gaat werken binnen Operations Leidingen & Stations, Regio Zoetermeer en Rijnmond. Onder deze regio valt de provincie Zuid Holland. Je werkt zelfstandig in een team van circa 18 technici. Samen met de regiomanager, de coördinatoren operationeel & projecten en de regioplanners vormen wij een gedreven team. We dagen onszelf en anderen uit om ons professioneel te gedragen en te handelen waarbij veiligheid en het Gasunie belang voorop staan.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 3 februari je CV en motivatie in via de HR Portal. Rond 9 februari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op dinsdag 16 februari in Barendrecht of via Teams. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Cees Mooy: 06-53389944.

Of bekijk een filmpje over het werk van collega E&I'er Mendy.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!