Technicus boorploeg - regio Deventer

Als technicus boorploeg werk je zelfstandig binnen de afdeling Speciale Opdrachten van Gasunie en voer je als technicus bijzondere werkzaamheden uit. Jij bent namelijk gespecialiseerd in het aanboren & stoppelen van gasvoerende gastransportleidingen. Daarnaast maken het plaatsen van tijdelijke noodinstallaties, flaren, CNG-levering en hercompressie ook onderdeel uit van het werkpakket. 

Liever het werk bekijken dan erover lezen? Bekijk dan de video van collega Bart-Jan.

Waar ga je werken? Je standplaats is Deventer. Van daaruit werk je door heel Nederland, waarbij werken in België en Duitsland ook voor kan komen.
Aantal uren in de week: 40 uur

Wat ga je doen?
Als technicus boorploeg voer je specialistische complexe aanboor en stopple werkzaamheden uit aan gas- en drukhoudende leidingen ten behoeve van projecten en calamiteiten. Je treedt op als ploegleider en stuurt vanuit die rol de collega’s en derden aan. Hierbij focus je op veiligheid, kwaliteit en planning.

Je gaat noodleidingen en mobiele installaties plaatsen zoals meet- en regelstations, gasontvangststations en odorant installaties. Je bedient specialistische voertuigen en specialistisch (hoge) druk materieel zoals CNG-trailers en flare units.

Je zorgt voor een tijdige en correcte technische administratie. En je denk actief mee over hoe we ons werk altijd veilig en volgens doelmatige werkprocessen kunnen uitvoeren.

Zodra je voldoende opgeleid bent, word je onderdeel van de wachtdienstorganisatie. 

Wat vragen we?
Om als technicus boorploeg aan de slag te gaan:

 • Heb je een mbo diploma op niveau 4 in een technische richting gevolgd, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde of Algemene Operationele Techniek.
 • Heb je door opleiding en ervaring algemene technische kennis. Wanneer je kennis hebt van aanboren & stoppelen is dat een pré.
 • Heb je bij voorkeur ervaring in het installeren en bedienen van specialistisch/complex materieel.
 • Spreekt fysiek werk je aan onder wisselende omstandigheden en ben je fulltime inzetbaar.
 • Heb je geen acht tot vijf mentaliteit en geen bezwaar tegen regelmatige hotelovernachtingen gedurende het jaar.
 • Ben je minimaal in het bezit van een rijbewijs B en bereid je rijbewijs BE en C (mocht je deze nog niet hebben) op korte termijn te halen; uiteraard op onze kosten.
 • Woon je i.v.m. de wachtdienst op maximaal 30 minuten aanriidtijd van Deventer.

Verder herken je jezelf in onderstaande omschrijving:

Je bent goed in het werken in een team waarbij je als specialist werkt en tegelijkertijd overzicht kunt houden over het werk dat door anderen wordt uitgevoerd. Naast het werken in een team ben je ook gewend om zelfstandig te werken. Je bent innovatief, kunt out of the box denken en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent communicatief vaardig, secuur en hebt een zeer hoog veiligheidsbewustzijn, ook wanneer het druk is. 

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen. 

Over de afdeling
De afdeling “Speciale Opdrachten” is de calamiteiten afdeling binnen Gasunie en staat continu paraat om uit te rukken bij calamiteiten of incidenten. De technici van de afdeling zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bijzondere werkzaamheden aan gasvoerende transportleidingen zoals lassen, aanboren & stoppelen, flaren, het leveren van CNG, het plaatsen van tijdelijke noodinstallaties, plaatsen van pigging installaties en hercompressie.

De afdeling bestaat uit ongeveer 50 collega’s, waarvan er 10 collega’s als technicus boorploeg werken.

Wat bieden we je?
Gasunie biedt jou een uitdagende en afwisselende baan binnen een afdeling die een cruciaal onderdeel van de organisatie vormt. Je volgt tegelijkertijd een interne opleiding die aangeboden wordt door specialisten.

Daarnaast bieden we een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen €36.130 - €52.046 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een mobiliteitstoeslag van € 224 bruto per maand.
 • Een wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkplek ter waarde van € 750 netto.
 • Bij indiensttreding voor 2 april een eenmalig netto uitbetaling van € 500 om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan je cv en motivatie in via de website van Gasunie . Binnen 5 werkdagen laten we weten of je wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken die in Deventer gaan plaatsvinden.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Michael Lemajnski: 06 1100 5980. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06 3103 7689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!