Monteur Speciale Opdrachten (2x) - omgeving Deventer

Jij bent de monteur van de afdeling Speciale Opdrachten die in actie komt als er gewerkt moet worden aan gasvoerende leidingen onder druk. Je kunt ingezet worden bij calamiteiten of bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een T-stuk voor een nieuwe leiding. Wij leiden jou op tot een specialist in ons vakgebied.   

Bart-Jan is een van onze specialisten en hij neemt je graag mee in zijn werk in deze video. Lijkt het werk je erg leuk en zou je graag eens op onze locatie willen kijken? Neem dan contact op met Cindy Snitjer (06 3103 7689) om een rondleiding te plannen en je toekomstige collega’s te ontmoeten.

Waar ga je werken? Je standplaats wordt Deventer en je werkt door heel Nederland.
Aantal uren in de week: 32-40 uur

Wat ga je doen?
Als monteur voer je specialistische en complexe werkzaamheden uit aan gas- en drukhoudende leidingen. Je gaat leidingen aanboren of van een stoppel voorzien. Je gaat noodleidingen en mobiele installaties plaatsen zoals meet- en regelstations, gasontvangststations en odorant installaties. Je bedient specialistische voertuigen en specialistisch (hoge) druk materieel zoals CNG-trailers en flare units.

Je werkt aan veel uitdagende (landelijke) projecten en je wordt ingezet op calamiteiten. Geen dag is dus hetzelfde! Je werkt aan leidingen met een diameter van maximaal 48 inch (1,2 m) met een inwendige druk van 40-80 bar. Het gas wordt omgeleid, maar terwijl jij aan de leidingen werkt blijft het gas gewoon doorstromen. Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat er altijd gas wordt geleverd aan de klant. Veiligheid is hierbij het allerbelangrijkste. Bij Gasunie werken we veilig of we werken niet. Aan jou de taak om de werkzaamheden en de veiligheid continu in de gaten te houden en je collega’s en andere partijen die meewerken hierop aan te spreken en aan te sturen. Daarbij zorg je voor een goede technische administratie. Heb je ideeën over hoe we ons werk nog beter en veiliger kunnen uitvoeren? Bespreek ze in ons overleg en we gaan hier actief mee aan de slag.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde technische mbo-opleiding (minimaal niveau 3 en ben je bereid om op onze kosten mbo 4 te halen), zoals Werktuigbouwkunde, Algemene Operationele Techniek of Autotechnicus.
 • Je bent in het bezit van je rijbewijs B en bij voorkeur BE en C. Heb je deze laatste 2 nog niet? Geen probleem! Je kan deze op korte termijn halen, uiteraard op onze kosten.
 • Afhankelijk van je woonplaats word je onderdeel van de calamiteitendienst. Je woont in ieder geval binnen 60 minuten afstand van ons kantoor in Deventer.

 Als persoon spreekt fysiek werk en nieuwe technieken jou aan. Je kunt uitstekend in teamverband en onder druk werken en hebt geen acht tot vijf mentaliteit. Verder ben je goed in het bewaren van overzicht over het werk dat door anderen wordt uitgevoerd. Veiligheid is hierbij vanzelfsprekend voor jou.

Wat bieden we je?
Gasunie biedt jou een uitdagende en afwisselende baan binnen een afdeling die een cruciaal onderdeel van de organisatie vormt. Je volgt tegelijkertijd een interne opleiding die aangeboden wordt door specialisten.

Daarnaast bieden we een goed pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen €36.130 - €52.046 bruto per jaar.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een mobiliteitstoeslag van € 224 bruto per maand.
 • Indien van toepassing een wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. 
  Ben je van plan binnenkort een huis te kopen? Geen zorgen! Wij stellen graag een intentieverklaring voor jou op.
 • Een kilometervergoeding van €0,21 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen en je te ontwikkelen.
 • Een vergoeding van max € 750 netto om jouw thuiswerkplek goed in te kunnen richten.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.

Wij zijn Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de afdeling
De afdeling Speciale Opdrachten is de calamiteiten afdeling binnen Gasunie en staat continu paraat om uit te rukken bij calamiteiten of incidenten. De technici van de afdeling zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bijzondere werkzaamheden aan gasvoerende transportleidingen zoals lassen, aanboren en stoppelen, flaren, het leveren van CNG, het plaatsen van tijdelijke noodinstallaties, plaatsen van pigging installaties en hercompressie. Wat we doen voor aardgas, is straks ook nodig voor het transport van waterstofgas. De afdeling bestaat uit ongeveer 50 collega’s, waarvan er 10 collega’s als monteur werken.

Wil je solliciteren?
Stuur je cv en motivatie in via de website van Gasunie en we laten binnen 5 werkdagen weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die in Deventer gaan plaatsvinden.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan ook onderdeel uitmaken van de procedure, bv om aan te kunnen tonen dat je mbo 4 werk- en denkniveau beheerst. 

Wil je eerst meer weten over de vacature?
Bel voor inhoudelijke vragen met één van de teammanagers Michael Lemajnski: 06-11005980 of Annet Olde Bolhaar: 06-11005375.

Wil je eens langskomen voor een rondleiding? Bel of mail met Cindy Snitjer (recruiter): 06-31037689 / c.snitjer@gasunie.nl. We vertellen je graag meer onder het genot van een kop koffie/thee

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!