Technical Manager BBL

Met gas dat van en naar Nederland naar het Verenigd Koninkrijk stroomt, verhoogt BBL de voorzieningszekerheid van het Verenigd Koninkrijk, versterkt het de positie van Nederland als leidende Europese gasspeler, ondersteunt het de integratie van de Europese gasmarkt en verbindt het TTF met de NBP-hub. Van de 235 kilometer gasleiding verwachten we hoge betrouwbaarheid en performance vanuit technisch oogpunt en zijn daarom op zoek naar een technisch manager.

Wil jij vanuit je technische ervaring een prominente rol spelen in de energietransitie? Weet jij als geen ander diverse belangen en partijen aan elkaar te verbinden? Voel jij je als een vis in het water wanneer het gaat om Europese samenwerkingsverbanden en zet je de techniek voorop? Dan is deze functie iets voor jou!’

Waar ga je werken?
Je standplaats wordt Groningen, maar je bent bereid om (Europees) te reizen indien noodzakelijk (wanneer mogelijk en in lijn met richtlijnen Gasunie en RIVM).

Wat ga je doen?
Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de integriteit en performance van de (onshore en offshore) assets van BBL. Dat doe je samen met onze partners Shell en Gasunie, binnen vastgestelde budgetten. Je ontwikkelt technisch beleid, zodanig dat dit bijdraagt aan de doelstellingen van BBL.

Ook ben je verantwoordelijk voor het gehele kwaliteitsbouwwerk en bijbehorende bewaking op compliance hiermee voor de “license to operate” van BBLC:

 • Voert met betrekking tot onshore en offshore faciliteiten het jaarplan en de begroting uit:
 • Monitoring/bijsturing van (service)partners op het punt van uitvoering en eisen en beheert deze.
 • Monitoren, evalueren en optimaliseren (technische) processen, activiteiten en systemen (bijv. betreffende compressie- en transportproces, capaciteit, afhandeling calamiteiten, dispatching) en deze afstemmen op andere BBL-processen en -activiteiten: overleg met andere MT-leden en/of indien nodig met de zakenpartners.
 • Bewaakt, evalueert en optimaliseert de servicecontracten en netaansluitingscontracten: overleg met andere MT-leden en/of de zakenpartners indien nodig.
 • Stelt servicecontracten projectcontracten op met (zaken/service) partners: zorgt voor de juiste voorwaarden en koopt noodzakelijke benodigdheden, faciliteiten of diensten in.
 • Voert risicomanagementprocedures uit: contracteert en coördineert de risicoanalyses van het transportsysteem en handelt op basis van noodzakelijke beleids- of richtslijnwijzigingen.
 • Initieert en coördineert (externe) technische en veiligheidsaudits: treedt op bij onmiddellijke veiligheidsrisico's of noodzakelijke beleids- of richtlijnwijzigingen.
 • Ontwerpt het Arbobeleid voor BBL op het gebied van technische zaken, onderhoudt dit en rapporteert periodiek.
 • Rapporteert periodiek en ad-hoc aan de directeur, (zakelijke) partners en aandeelhouders.
 • Participeert in of leidt in externe projecten (meestal onderhoud en modificatie projecten): controles op de kwaliteits- en kwantiteitseisen en -doelstellingen, rapporteert aan en beheert business partner relaties, evalueert projecten en zorgt voor de nodige veranderingen.
 • Is de BBLC liaison in de crisisbeheersingsorganisatie.
 • Je onderhoudt relaties binnen en buiten de organisatie en hebt ervaring en plezier het management van service level agreements, in dit geval met Shell en Gasunie.

Wat vragen we?
Een open en energieke collega die samen met ons team BBLC wil versterken en verder ontwikkelen. Je bent een teamspeler die sensitief is voor organisatieklimaat en -cultuur. Je bent gewend om relaties op te bouwen en te onderhouden. Je bent daadkrachtig en krijgt zaken voor elkaar. Daarnaast beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau, aangevuld met meer dan 8 jaar relevante technische ervaring, bij voorkeur in de Europese gasindustrie. Je wilt deze ervaring graag inzetten en verder ontwikkelen bij BBLC.
 • Kennis van managementtechnieken voor het ontwikkelen, optimaliseren en uitvoeren van organisatie- en financieel beleid.
 • Kennis van technische installatie- en pijpleidingspecificaties en asset- en risicomanagement.
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk). Je hebt ervaring om stukken te schrijven en te presenteren voor in- en externe belanghebbenden.
 • Ervaring in de energie-branche is een pre.
 • Ervaring en kennis van ISO 55001, ISO 50001, NEN 3655, NTA 8620, BEVB, BRZO.
 • Verder ben je ook een teamspeler die ook zelfstandig kan werken.

Wat bieden we je? 
We bieden een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • In eerste instantie een contract voor een jaar, met uitzicht op vast;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;

Over Gasunie en BBL Company 
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

BBL Company exploiteert de 235 kilometer lange gasleiding tussen Balgzand in Nederland en Bacton in het Verenigd Koninkrijk (Forward Flow) en tussen Bacton en Balgzand (Reverse Flow). BBL Company wordt gekenmerkt door Engelse wetgeving als een kritische energieleverancier voor het Verenigd Koninkrijk.

BBLC is een dynamisch, internationale organisatie om bij te werken, er zijn korte lijnen en je toekomstig team relatief klein. Je rapporteert aan de directeur BBL. Hoewel BBL het grootste deel van de tijd zal vergen, hoort het technical management van Hynetwork Services B.V. ook tot je verantwoordelijkheid.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 29 januari je CV en motivatie in via de HR portal. Rond 3 februari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 9 februari in Groningen of via Teams. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Inge Aardse: 06-3103 7392.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!