Senior Inkoper / Aanbestedingsspecialist

Heb jij affiniteit met techniek en ben je commercieel ingesteld? Vind je het leuk om samen in een team een Europese aanbestedingsstrategie te bedenken en uit te voeren? Ben jij iemand die het leuk vindt om een multidisciplinair inkoopteam te leiden? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

Waar ga je werken?
Groningen, met de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken (conform de afspraken binnen de afdeling).

Aantal uren
32 - 40 uur

Waar ga je doen?
Als Senior Inkoper werk je in het Europees aanbestedingsteam van afdeling Procurement en ben je verantwoordelijk voor (complexe) Europees aanbesteden in de domeinen materialen, contracting, facilitair en ICT. Denk hierbij aan pijpleidingen, compressoren, onderhoud, engineering, bouwkundig civiel, consultancy, inhuur, etc. 

Je leidt als Senior Inkoper het multidisciplinair team in een Europese aanbesteding en bent aanspreekpunt voor de interne klant en leveranciers. Ook denk je graag mee over een bredere inkoopstrategie voor productgroepen en weet je die goed op papier te krijgen en af te stemmen met je interne klanten, maar ook andere stakeholders als bijvoorbeeld veiligheid, juridische zaken en de tenderboard.

Als Senior Inkoper:

 • Breng je de wensen en drijfveren van de interne klant in kaart en vertaal je deze naar het (Europese) aanbestedingsproces. Hierbij weeg je uiteraard ook de doelstellingen van de organisatie;
 • Leid je het multidisciplinaire Europese aanbestedingsteam en zorg je voor de realisatie van het aanbestedingsproces, de onderhandelingen en de totstandkoming van contracten;
 • Ben je aanspreekpunt voor de interne klant en leveranciers;
 • Bouw je proactief aan een goede en intensieve relatie met interne klanten en leveranciers;
 • Deins je niet terug voor het spitten in IT systemen om (vb. spend) analyses uit te voeren.

Wat vragen we?
Om als Senior Inkoper succesvol te zijn:

 • Heb je een HBO of WO studie afgerond;
 • Heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring met inkoop op tactisch en strategisch niveau en met Europees aanbesteden;
 • Heb je bij voorkeur ervaring in een technische functie of omgeving. Uiteraard heb je wel affiniteit met techniek en ben je enigszins bekend met zaken als projecten, onderhoud, operatie en assetmanagement;
 • Beschik je over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Hierdoor weet je de praktische en juist onderbouwde en geanalyseerde vertaalslag te maken van business behoefte tot inkoopdoelstellingen. Het is in je voordeel wanneer je ook Duits spreekt;
 • Is het al gevolgd hebben van een inkoopopleiding zoals NEVI 1 of 2 een pré, je hebt in ieder geval de bereidheid om een inkoopopleiding op korte termijn te volgen.

Competenties
Daarnaast heb je in vorige functies of rollen te maken gehad met stakeholdermanagement en was je hierin uiteraard, meestal, succesvol. Je kunt goed hoofd- van bijzaken onderscheiden. Je bent sterk in het doorgronden van complexe vraagstukken en je vindt vaak een creatieve of commerciële oplossing. Je kijkt graag vooruit en bent altijd alert op slimme en innovatieve dingen. Je ideeën weet je vervolgens met overtuiging te brengen. En jouw enthousiasme en resultaatgerichte aanpak werken plezierig én aanstekelijk.

Wat bieden we?
Gasunie biedt een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €60.735,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een contract voor in eerste instantie één jaar met uitzicht op vast;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij onze eigen Pensioenfonds;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken.

Over Gasunie 
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling
Je gaat werken in het Europees aanbestedingsteam, die als functie de gehele afdeling Procurement faciliteert en ondersteunt in het begeleiden van Europese aanbestedingen. We zijn binnen Inkoop verantwoordelijk voor het totale inkoopproces van alles wat Gasunie een gastransportbedrijf maakt. Wij kopen met een team van 50 personen alle leveringen, diensten en werken in die nodig zijn voor de dagelijkse operatie, het onderhoud en de projecten aan de assets van GTS, EnergyStock, BBL en veel nieuwe business zoals WarmtelinQ, Porthos en Hytransport. 

De afdeling FP bestaat uit 4 teams die ieder verantwoordelijk zijn voor hun eigen categorie, respectievelijk: Operations (materialen en contracting), Algemeen (facilitair en ICT), Energie, Proces & Kennis. De Senior Inkoper zal onderdeel uit maken van het Europees aanbestedingsteam dat onderdeel uit maakt van Proces & Kennis. Het huidige team bestaat nu uit 5 Europese aanbesteding inkopers en 1 coördinator. De wens is dit team uit te breiden met 2 extra inkopers (1 vaste medewerker en 1 flexkracht).

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 31 oktober je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 1 november laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 3 november in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek. 

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Rob Beukeboom: 06 3103 7296 of met coördinator Yi An Yung: 06 3103 7653.

Bij overplaatsing/indiensttreding moeten wij een VOG-verklaring ontvangen. Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!