Senior Communicatie Adviseur

We zijn op zoek naar een gedreven Senior Communicatie Adviseur. Jij bent in deze functie verantwoordelijk voor de externe positionering van Gasunie in de energietransitie
Help jij ons mee om onze belangrijke rol in de energietransitie te verwoorden en uit te dragen?

Waar ga je werken?
Je standplaats wordt Groningen. Momenteel werken wij vooral vanuit huis en voor de nabije toekomst is het goed mogelijk dat we een hybride werkvorm gaan hanteren.


Wat ga je doen?
Gasunie bevindt zich op dit moment in een transitieproces van een aardgastransport bedrijf naar een duurzame energie-infrastructuur-onderneming. Deze transitie vereist een behoorlijke omslag van onze business en cultuur. Wij zoeken een ervaren communicatieprofessional die ons helpt om onze Visie voor 2030 door te vertalen in een heldere communicatiestrategie en deze te operationaliseren in samenwerking met de betreffende interne opdrachtgevers. Het resultaat hiervan is Gasunie sterker nationaal en internationaal te positioneren en onze interne en externe communicatie verder te professionaliseren in lijn met onze visie.

Vanuit jouw professionaliteit bouw je mee aan de identiteit van Gasunie als belangrijke speler in de energietransitie (met name Waterstof). Je signaleert kansen voor versterking van Gasunie's imago en verkleint risico's die afbreuk doen aan de reputatie.

 • Je gaat voor een aantal verschillende afdelingen (waaronder new energy) binnen Gasunie, aan de slag. Met hen breng je de communicatiebehoefte in beeld.
 • Vervolgens vertaal je deze door in een communicatiestrategie en zorg je ervoor dat deze efficiënt en effectief uitgevoerd wordt (op tactisch en operationeel niveau).
 • Je adviseert over de beste communicatie kanalen en bepaalt samen op welke wijze de boodschap het best uitgedragen kan worden.
 • Jij bent dé sparringpartner voor je interne opdrachtgevers, die je gevraagd en ongevraagd advies geeft.
 • Je werkt samen met zowel interne opdrachtgevers, als externe partijen.

Je komt te werken in een team van zo’n 12 communicatie professionals, ieder met hun eigen aandachtsgebied.

Wat vragen we?

 • Een afgeronde Communicatie opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Tenminste 10 jaar ervaring als Communicatie Adviseur, het liefst binnen een vergelijkbaar bedrijf.
 • Aantoonbare affiniteit met/kennis van energie en energietransitie.
 • Je kunt communicatie projecten zelfstandig opstarten en succesvol uitvoeren, zowel op het gebied van interne als externe communicatie.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
 • Je bent goed in het schrijven van strategische communicatie plannen.

Als senior Communicatie Adviseur bij Gasunie weet jij het verschil te maken in het uitdragen van onze rol in de energietransitie. Je herkent  politiek gevoelige situaties en kunt goed omgaan met tegenstrijdige belangen. Je communiceert gemakkelijk met zowel collega’s als externe bureaus. Mensen omschrijven jou als een professional die goed kan luisteren en in staat is in korte tijd goede interne en externe relaties op te bouwen.

De communicatieprofessional zal inhoudelijk rapporteren aan de manager van de afdeling Corporate Communicatie.

Wat bieden we je? 
Een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit: 

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. 
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;  
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;  
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;  
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen; 
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.  

Over Gasunie en de afdeling  
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

De afdeling Corporate Communications (CC) is verantwoordelijk voor het in- en externe corporate communicatiebeleid van Gasunie en zorgt voor Gasunie-brede communicatie die bijdraagt aan het bereiken van onze strategische doelen (communicatiebeleid). Het ‘merk’ Gasunie en de beleving daarvan bij onze relaties staan daarbij centraal.

Wil je solliciteren? 
Stuur dan voor 14 april je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 19 april laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 23 april in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.  

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Pierre Bartholomeus:  06 3103 7267.