Senior Applicatie Tester GIS

Om alle uitdagingen die we bij onze afdeling op ons af zien komen met vertrouwen op te kunnen pakken, willen we het aantal testers binnen het GIS-team uitbreiden met een Senior Applicatie Tester. Lijkt het je leuk om mede de geografische informatiesystemen verder te ontwikkelen en daarmee jouw steentje bij te dragen aan de realisatie van Gasunie’s Visie 2030? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! 

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen 

Aantal uren
Fulltime 

Wat ga je doen?
Als Senior Applicatie Tester beoordeel je kritisch of de gevraagde functionaliteit goed is gebouwd, voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker en of de functionaliteit betrouwbaar werkt. Het opstellen van de daarbij behorende documentatie, zoals testplannen en de rapporten over de testresultaten. Ook het ontwikkelen van kwalitatief goede testscenario’s, het schrijven van testscripts (o.b.v. de functionele ontwerpen) en het bijwerken van regressietesten behoort ook tot de werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden worden er meerdere testen uitgevoerd, waarvoor de tester kan worden ingezet, zoals bijvoorbeeld systeemtest, systeem integratietest en ondersteunen/begeleiden van de acceptatietest. Je draagt zorg voor de voorbereiding en het klaarzetten van goede, representatieve testdata en -configuraties. Als ook voor de uitvoering van de testen en het vergelijken van de uitkomsten met de verwachte resultaten. Vervolgens leg je de testresultaten op correcte wijze (gedetailleerd en volledig registreren van bevindingen) vast in een testdossier.

Je bent breed inzetbaar. Naast testen kun je ook gebruikers ondersteunen in het gebruik van de

GIS applicaties en kun je assisteren bij een deel van het technisch systeembeheer.

Wat vragen we?

 • Aantoonbaar HBO ICT werk- en denkniveau, met minimaal 5 jaar ervaring als tester;
 • Kennis en ervaring met Agile Scrum aanpak;
 • Ervaring met testen van geografische informatiesystemen met bijbehorende functionaliteit;
 • Ervaring met het geautomatiseerd uitvoeren van testen en onderhouden van testscripts en testdata;
 • Kennis van testmethodieken, -technieken en -hulpmiddelen en deze kennis kunnen overdragen;
 • Kennis en ervaring met gangbare test tooling (Azure DevOps, TFS, Github e.d.).

Qua persoonlijkheid ben je gestructureerd in je werk en werk je nauwkeurig (in de juiste volgorde en op tijd). Je bent analytisch sterk en hebt een creatief denkvermogen om tot de beste oplossingen te komen. Je ziet op tijd dingen aankomen en denkt mee met het team. Door je sterke communicatieve skills ben je in staat om goede relaties op te bouwen, zowel binnen het team als met de business. Jij hebt als senior tester een belangrijke rol om de gebruikers te vertegenwoordigen. Met je flexibele en veerkrachtige houding weet je (on)voorziene projectactiviteiten tot een goed eind te brengen. Tot slot stel je hoge eisen aan jezelf en aan de resultaten die worden gerealiseerd. 

Wat bieden we je?
We bieden je een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is €50.729,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%; 
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken; om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone. 

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Over de afdeling
Binnen afdeling IV (Voortbrengen Assets) wordt in het GIS werkveld gewerkt met twee multidisciplinaire Agile Scrum teams ter ondersteuning van de processen voor geografische assetregistratie en geografische informatievoorziening. In deze teams wordt in nauwe samenwerking met de business nieuwe functionaliteit gerealiseerd, waarbij ook een deel van de capaciteit is gereserveerd voor ondersteuning van B&O van de applicaties. We hebben een gezamenlijk doel om een zo goed mogelijke ICT dienstverlening ter ondersteuning van GIS en Asset Management gerelateerde processen te realiseren.

De afdeling IV bestaat uit circa 40 medewerkers, waarvan er 15 in het DIS domein werkzaam zijn. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 30 januari je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 2 februari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 8 februari in Groningen of digitaal via Teams. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Auke Julius: 06 1100 5657. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Cindy Snitjer (recruiter): 06 3103 7689.

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. We werken samen. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!