SAP Solution Architect

Als SAP solution architect ben je binnen het SAP Competence Center verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het SAP landschap. Op dit moment bestaat dit landschap uit een SAP ERP systeem, aangevuld met SAP cloud oplossingen. De komende jaren zien we een sterke groei in werkzaamheden door de overgang van het huidige SAP ECC systeem naar SAP S4 Hana. Deze overgang zal een grote interactie vragen met de collega’s vanuit de business. Tegelijkertijd ben je druk bezig met het verder invullen van onze digitale ambities. Deze zitten vooral op het vlak van het verbeteren van de supply chain, mobiel werken, intelligent asset management en compliancy bewaking. Al deze werkzaamheden worden geïntegreerd in het Gasunie Digitale Ambitie programma. Binnen het SAP Competence Center zijn we dan ook op zoek naar versterking om deze groei te kunnen faciliteren.

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen

Wat ga je doen?
We zoeken een collega die een oprechte interesse heeft in het werken in een snel veranderende IT omgeving. Iemand die de verbinding zoekt en zo in geïntegreerde teams samenwerkt met Business en IT collega’s. In deze teams koppel je jouw (Gasunie) business kennis van met name Supply chain en onderhoudsprocessen aan actuele SAP S4 Hana productkennis. Op die manier ga je een boost geven aan de doorontwikkeling van ons SAP portfolio.

Jouw rol in het migratieproject naar SAP S4 Hana is het doorontwikkelen van de roadmaps voor Supply Chain Management en onderhouds-ondersteuning en het bepalen van de implementatie scope. Je begeleidt de S4 migratie/implementatie als subject matter expert en hebt een actieve bijdrage in het uitdragen van de mogelijkheden die S4 Hana biedt.

Wat vragen we?
Om in deze functie succesvol te zijn:

 • Functioneer je op minimaal HBO niveau;
 • Heb je meerjarige aantoonbare ervaring in het werkveld van Supply chain en onderhoud;
 • Een nieuwsgierige houding en je bent altijd bezig met het op peil houden van je kennis;
 • Heb je een duidelijke visie op IT architectuur en de SAP S4 Hana roadmap en kun je concreet aangeven wat je bijdrage hieraan zal zijn.

We verwachten een stevige uitgesproken persoonlijkheid die samen met ons het maximale uit ons SAP portfolio wil halen. Daarin krijg je veel ruimte voor je eigen stijl en een eigen invulling. De skill sets die wij vragen zijn:

Domein kennis:

 • Je beschikt over actuele diepgaande kennis over het Supply chain en onderhoudsdomein
 • Je bent altijd op zoek naar nieuwe (SAP) kennis om deze in te kunnen zetten bij je werk
 • Je bent in staat om in IT- en niet-IT-termen de architectuurprincipes onder woorden te brengen

Architectuur:

 • In staat om SAP architectuur/capabilities te communiceren aan IT- en niet-IT-doelgroepen
 • Architectuurprincipes van Gasunie kunnen toepassen op de SAP portfolio
 • Kritiek op en voorstellen voor wijzigingen/uitzonderingen op architectuurprincipes

Kritisch denken:

 • Doe gedegen aanbevelingen op basis van analyse en goed onderbouwde conclusies
 • Begrijp de waarde drivers van verschillende belanghebbenden (en speel hierop in)
 • Identificeer belanghebbenden die een idee zullen steunen en die anderen kunnen beïnvloeden

Pragmatisme:

 • Begrijp de belangrijkste mijlpalen voor realistische voortgang naar de beoogde toekomst
 • Vermijd overmatige engineering, bedenk eenvoudige oplossingen bij het oplossen van uitdagingen
 • Begrijp en overweeg de relatie tussen het huidige IT-landschap, zakelijke prioriteiten, politiek, realiteit en toekomstplannen

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Binnen het SAP Competence Center werken we met multidisciplinaire teams gecentreerd rondom business processen (Finance, HR, Onderhoud en Logistiek) en technologie (Basis). Ons team bestaat uit circa 25 ICT’ers. We hebben een gezamenlijk doel om een zo goed mogelijke dienstverlening voor bovenstaande applicaties te realiseren. De kernwaarden voor ons team zijn: flexibel, creatief, communicatief en klantgericht.

Wat bieden we?
Gasunie biedt jou een functie met verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om je als persoon en in je vak te ontwikkelen.

Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met een optie tot verlenging;
 • Een uitstekende pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 26 februari je CV en motivatie in via onze website. Rond 4 maart laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 9 maart in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Roger Aretz: 06-11005658.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!