Reliability Engineer

Gasunie zet alles op alles om de transitie naar een CO₂-neutrale energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de Energietransitie. Als Reliability Engineer kun jij je steentje bijdragen aan kostenreductie en een duurzamer Nederland!

Waar ga je werken?
Groningen, maar met enige regelmaat reis je naar andere locaties voor afstemming met de veldorganisatie.

Wat ga je doen?
Als Reliability Engineer ben je op strategisch-tactisch niveau verantwoordelijk voor het vaststellen en optimaliseren van het preventieve onderhoudsprogramma van al onze installaties en stations. Het doel hierbij is het op strategisch gewenste niveau krijgen van de beschikbaarheid tegen zo laag mogelijke kosten.

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Vaststellen van onderhoudsoptimalisaties op basis van analyses en verificaties en deze toetsen aan de door Asset Management gestelde eisen.
 • Je ontwikkelt nieuwe initiatieven die leiden tot projectmatige activiteiten, die bijdragen aan efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering. Vervolgens beïnvloed je het management om deze initiatieven te doen slagen.
 • Je coördineert de activiteiten van het onderhoudsoptimalisatieteam.
 • Continue optimaliseren op basis van beschikbaarheid, betrouwbaarheid, effectiviteit en kosten.
 • Je signaleert optimalisatiemogelijkheden door onderhoudsdata te analyseren. Je gebruikt hiervoor de resultaten van simulatiemodellen (RAM).
 • Je informeert zowel management als de werkvloer over wijzigingen in het onderhoudsproces.
 • Je bewaakt het Configuratie Management proces om standaardisatie te bevorderen.

Wat vragen we?
Om in deze functie succesvol te zijn:

 • Heb je een afgeronde HBO of WO studie en ben je gespecialiseerd richting Onderhoudsmanagement.
 • Heb je het liefst minimaal 5 jaar ervaring als Reliability Engineer.
 • Heb je meerdere jaren ervaring in de aansturing van professionals en heb je de potentie om je te ontwikkelen als manager.
 • Beschik je over goede organisatie- en facilitator skills; m.b.t. dat laatste heb je kennis en ervaring van het faciliteren van FMECA sessies en het opstellen van onderhoudsconcepten.
 • Ervaring met RAM simulatiesoftware en studies is een pré. 

Daarnaast heb je een proactieve houding en verwerk je snel nieuwe feiten. Je schakelt makkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je kijkt verder dan het bekende en komt met nieuwe inzichten tot een betere aanpak. In je presentatie ben je overtuigend, ook wanneer je idee of mening wordt omschreven als ‘tegen de stroom in’. Je bent een stevige gesprekspartner met sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Tot slot beschik je als aanspreekpunt voor klanten, medewerkers en externe bureaus over uitstekend ontwikkelde sociale en organisatorische vaardigheden.

Wat bieden we je?
Een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • In eerste instantie een contract voor een jaar, met uitzicht op vast;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.


Bij OTM werken engineers van verschillende disciplines, naast Bouwkunde/Civiel, zijn daar Rotating equipment, HVAC en Reliability Engineering (RE). Samen voeren zij de engineering uit voor nieuwbouw en onderhoud aan onze gebouwen en installaties. Veel van het werk wordt uitbesteed aan ingenieursbureaus, onder aansturing van deze engineers. Het team is verantwoordelijk voor inhoud van de relevante Gastransportstandaarden en formuleert onderhoudsbeleid. OTM is een onderdeel van de engineering afdeling OT, waar in totaal 165 engineers werken. OTM RE-team bestaat in totaal uit 10 engineers.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 24 mei je CV en motivatie in via de website. Rond 4 juni laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 10 juni in Groningen of via Teams. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Richard Schriek: 06–1100 5441.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!