Procesoperator - installatie Ommen (2x)

Lijkt het jou leuk en interessant om als procesoperator diverse complexe systemen zelfstandig te kunnen bedienen op de grootste installatie van Gasunie? Heb jij laten zien dat je in afwijkende en hectische situaties direct signaleert en accuraat reageert? Zijn veiligheid en veilig werken hierbij voor jou de uitgangspunten? Dan is dit dé functie voor jou!

Standplaats: Installatie Ommen in Vilsteren
Aantal uren: Fulltime (is gemiddeld 34,7 uur per week) 

Wat ga je doen?
Na een intensief inwerk- en opleidingstraject ga je als procesoperator alle voorkomende proces- en bedieningstaken uitvoeren aan stikstofinstallaties, mengstations en gascompressoren. Je hebt een operationele, inhoudelijke rol bij de uitvoering en begeleiding van nieuwbouw- of vervangingsprojecten. Bij procesverstoringen stel jij de aard en de ernst van het probleem vast en onderneemt stappen om de veiligheidsrisico’s te de-escaleren en de operationele leveringszekerheid van de installatie te borgen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van werkvergunningen en bewaak je actief de naleving hiervan. Voor derden zal jij het aanspreekpunt zijn en zorg jij ervoor dat hun werk en werkwijze aan Gasunie (kwaliteit) standaarden voldoen. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat je (technische) administratie op tijd en op orde is.

Wat vragen we?
Om als procesoperator bij ons aan de slag te gaan:

 • Heb je een afgeronde mbo-4 opleiding Procestechniek (of bijvoorbeeld VAPRO B/C), Algemene Operationele Techniek of vergelijkbare studierichting.
 • Heb je minimaal 3 jaar relevante en recente ervaring als procesoperator op een procesinstallatie.
 • Heb je het vermogen om diverse complexe systemen te kunnen bedienen.
 • Ben je bij voorkeur al in bezit van VCA VOL.
 • Ben je bereid in continue dienst te werken (6 wekelijkse cyclus met een 5 ploegendienst, de 6e week is dagdienst).
 • Woon je bij voorkeur binnen een straal van 30 minuten enkele reistijd van de installatie in Vilsteren. Je reistijd is in ieder geval niet langer dan een uur.

Jouw collega’s typeren jou als een serieus en collegiaal persoon. Iemand die zorgvuldig te werk gaat en bij eventuele calamiteiten kalm blijft en accuraat handelt. 

Wat bieden we je?
Gasunie biedt jou een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid op ons grootste compressorstation. Daarnaast bieden we een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen € 38.989 - € 57.067 bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand én een ploegendiensttoeslag van 30%.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  Opmerking: Ben je van plan binnenkort een huis te kopen? Geen zorgen! Wij stellen graag een intentieverklaring voor jou op.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 92 uur) van kopen of het laten uitbetalen.
 • Een kilometervergoeding van € 0,21 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.
 • Een vergoeding van maximaal € 750 netto om je thuiswerkplek in te richten.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een werklaptop of een iPad en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de installatie
Jij gaat werken op het grootste compressorstation van Gasunie. Installatie Ommen speelt dan ook een belangrijke rol bij de leveringszekerheid van aardgas. De installatie bestaat uit een aantal hoofdprocesdelen:

 • twee compressorstations; G-gas en H-gas, met totaal 15 door gasturbines aangedreven compressoren;
 • vier stikstofproductie installaties;
 • drie mengstations, waarin diverse gassoorten bij elkaar worden gemengd.

Vanaf eind 2023 wordt vanuit Ommen ook de nu nog in aanbouw zijnde installatie in Zuidbroek op afstand bediend. Deze installatie bestaat uit drie stikstofproductie installaties en twee mengstations. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 10 april je cv en motivatie in via de website van Gasunie . Rond 17 april laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprekken op 21 april of 25 april in Ommen.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Jeroen Schrotenboer: 06-31037438. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06-31037689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, technici, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!