Milieu adviseur

Milieuadviseur

Gasunie is een van de grootste transporteurs van gevaarlijke stoffen in Nederland. Het voorkomen en beheersen van risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, kortweg VGM, is daarom een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van Gasunie en hier kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Het omzetten van de energietransitie in realiteit betekent dat er voor Gasunie veel verandert: nieuwe infrastructuur, nieuwe media om te transporteren en op te slaan en nieuwe samenwerkingsverbanden. Wat niet verandert is dat we onze footprint zo klein mogelijk willen maken, zowel voor de nieuwe projecten als voor de bestaande infrastructuur. Met als doel CO2 neutraal in 2050. Daarnaast heeft Gasunie de Sustainable Development Goals vertaald naar een negental Gasunie Green Deals die nu omgezet moeten worden in acties.

Heb je affiniteit met het verbinden van data-analyses aan concrete verbeteringen in de inzet van assets? Ben je sterk in het maken van dashboards om verbeteringen inzichtelijk te maken en er voor te zorgen dat het bedrijf de juiste richting op wordt gestuurd door middel van de juiste informatie en data? Kun je lange termijn visies omzetten in korte termijn stappen om doelen te halen. En ben je daarbij accuraat, creatief en enthousiast? Dan zoekt de afdeling Veiligheid van de Gasunie jou als onze nieuwe milieuadviseur!

Waar ga je werken?

Je standplaats is Groningen. Voor je werkzaamheden zal je regelmatig binnen Nederland en bij gelegenheid in het buitenland onderweg zijn voor onder andere projectmatige werkzaamheden, overleg, toetsing en audits. Overleg met directe collega’s is online, op het hoofdkantoor in Groningen of elders in Nederland.

Uren per week: 32-40 uur

Wat ga je doen?

Je vertaalt interne doelstellingen en externe wetgeving naar beleid. Je verwerkt dit in onze kwaliteitssystemen en je helpt dit te operationaliseren door onder andere voorlichting binnen de veldorganisatie.   

 • Je ontwikkelt, onderhoudt en presenteert rapportages en dashboards om onze milieuprestaties inzichtelijk te maken, zowel voor interne als voor externe doeleinden.
 • Je realiseert continue verbetering van de milieuprestatie voor de gehele Gasunie organisatie, voor zowel de bestaande als de nieuwe assets die Gasunie ontwikkelt in het kader van de energietransitie. Dit doe je door middel van continue aanpassing en creatieve oplossingen.
 • Je zorgt voor het up-to-date houden en verbeteren van de kwaliteitssystemen, onder andere door het organiseren en uitvoeren van interne audits, behorende bij de certificeringen die Gasunie voert (ISO14001, ISO55001) of wil behalen (ISO50001).
 • Je ontwikkelt je naar expert op een deelgebied van milieu en treedt op als interne adviseur op dit expertisegebied. Daarnaast vertegenwoordig je Gasunie in (inter)nationale gremia op jouw expertisegebied.

Wat vragen we?

Om als Milieuadviseur bij Gasunie succesvol te zijn:

 • Beschik je over een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in een milieu gerelateerde of technische richting.
 • Heb je een aantal jaren relevante ervaring in de procesindustrie. Je kunt je ervaring in verschillende functies hebben opgedaan. Het is aan jou om te verwoorden waarom jouw ervaring relevant is voor deze functie. De functie kan ingevuld worden door een ervaren kracht of juist door een aanstormend talent.
 • Heb je een brede interesse in de onderwerpen die onder de Kwaliteitssystemen vallen: Veiligheid, Gezondheid en Milieu.
 • Is milieu voor jou een onderwerp waar je energie van krijgt en waar je vanuit een visie én enthousiasme ook anderen voor kunt interesseren.
 • Verdiep je je graag in de complexe milieu gerelateerde wet- en regelgeving en onderwerpen binnen ons bedrijf.
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je auditresultaten en rapportages duidelijk en goed onderbouwd voor het voetlicht te brengen op zowel uitvoerend als beleidsbepalend niveau.  
 • Heb je kennis van en affiniteit met ICT zoals SharePoint, PowerBi, Microsoft Office.
 • Communiceer je mondeling en schriftelijk gemakkelijk in zowel Nederlands als Engels; Duits is een pré.

Over jou:

Om optimaal te kunnen presteren als Milieuadviseur heb je een goed gevoel voor de rol die je hebt. Dit houdt in dat je analytisch, feitelijk, objectief en accuraat bent. Met jouw overtuigingskracht ben je in staat anderen, door het gebruik van meerdere argumenten en verschillende invalshoeken te overtuigen van je standpunt. Samenwerken kun je goed. Je houdt rekening met de belangen van anderen, begrijpt de complexiteit van de organisatie en handelt daar naar. Je betrekt relevante partijen, geeft constructieve feedback en gaat goed om met gegeven feedback. Het is ook van belang dat je je prettig voelt in een zelfstandige functie met veel vrijheid.

Over de afdeling:

Als Milieuadviseur kom je te werken binnen de afdeling Veiligheid. De doelstelling van de afdeling Veiligheid is het voorkomen van ongevallen, ernstige incidenten en leidingbeschadigingen en de beperking van de impact van de activiteiten van Gasunie op het milieu, kortom het creëren van een veilige omgeving voor iedereen die voor Gasunie werkt, of nabij de leidingen of stations van Gasunie woont of werkt, zowel nu als in de toekomst, ook als het gaat om bijvoorbeeld de inpassing van groen gas en waterstof, het transport en de opslag van CO2 en de aanleg van warmtenetten.

Wat bieden we je?

 • Een bruto jaarsalaris van minimaal € 64.235,- en maximaal € 95.622,- (op basis van 12 maanden.)
 • Een vaste 13e en 14e maand bovenop het jaarsalaris.
 • Een contract voor 1 jaar met daarna de intentie voor onbepaalde tijd.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kunt het ook laten uitbetalen. Op basis van een fulltime dienstverband kan je 220 uur extra verlof kopen of laten uitbetalen. Dit noemen wij het flexibiliseringsbudget en komt bovenop jouw salaris.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen, trainingen of opleidingen te volgen.
 • Een eenmalige uitkering van € 500 netto in april 2023 om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een internetvergoeding van € 20 per maand.
 • Een werklaptop of een iPad en een iPhone.

Wil je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in de functie van Milieuadviseur? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren voor 29 januari 2023.

Stuur je CV en motivatie in via www.werkenbijgasunie.nl.  Rond 31 januari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 9 februari in Groningen of digitaal via Teams. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Walter Crommelin: 06-3103 7027. Wil je meer weten over de procedure neem dan contact op met Julia Raharing (corporate recruiter a.i.) via telefoonnummer 06-39386745

Voor overplaatsing/indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. We werken samen. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!