Manager HR

De energiewereld is volop in transitie en daarmee ook Gasunie. De medewerkers van het HR-team  begeleiden het (senior) management en de medewerkers bij deze transitie naar een duurzame energie-infrastructuur organisatie. De transitie heeft grote impact op een aantal HR vraagstukken zoals organisatie- en arbeidsrelaties, mobiliteit, cultuur, mindset en leiderschap. We gaan van een robuuste organisatie naar een flexibele, wendbare organisatie. Bij Gasunie zorgen we samen voor een veilige en betrouwbare energie-infrastructuur en werken we hard aan de noodzakelijke energietransitie. Op weg naar 2050 richt Gasunie zich op groen gas, waterstof, warmte en afvang en opslag van CO.

Standplaats: Groningen
Aantal uren in de week: Fulltime (40 uur per week) 

Wat ga je doen?
Als manager HR heb je ervaring in een dergelijke sterk veranderende omgeving en inspireer en ontwikkel je vooral ook de HR collega’s in deze transitie. Als lid van het MT-H geef je, met je jarenlange ervaring in het HR vak, leiding aan een HR team. Je wordt manager, inspirator en facilitator voor 8 HR adviseurs en het recruitmentteam (5 recruiters en 3 adviseurs inleen).

Het is daarbij je rol om gevraagd en ongevraagd de ruimte te pakken om zaken te ontwikkelen of te optimaliseren, processen te verbeteren en te versnellen ten behoeve van de organisatie zoals Recruitment, HR Operations, Strategische Personeelsplanning, HR Business Partnership. Het stimuleren en aanjagen van strategisch HR businesspartnerschap, grote aanbestedingen op het gebied van inhuur en regie voeren over beleid, beleidsontwikkeling en de toetsing van beleid zijn ook onderdeel van je rol.

Je deelt jouw kennis van zaken met het HR team. Je werkt nauw samen met het specialistenteam en het HR-development team. Je inspireert hen met jouw out-of-the-box aanpak en je adviseert bijvoorbeeld over samenhang van onderwerpen en werkt ook actief mee in strategische projecten. 

Het betreft een nieuwe functie waarbij je als kwartiermaker meewerkt aan de invulling van de manager HR positie en de verdere inrichting van de HR-afdeling. 

Wat vragen we?
Om in deze functie succesvol te zijn:

 • Heb je een hbo of wo studie afgerond in een relevante studierichting zoals organisatiepsychologie, sociologie, HRM of bedrijfskunde;
 • Heb je de afgelopen 10 jaar als HR manager vergelijkbare functies uitgeoefend waarbij een complexe omgeving sterk in verandering was;
 • Heb je bij deze bedrijven ook succesvol samengewerkt met management en begrijp je het belang van verbinding en communicatie met verschillende stakeholders;
 • Is ervaring in een internationale omgeving een pré. 

Naast een aantal harde criteria zoeken we vooral iemand met een bepaalde persoonlijkheid en manier van werken. Herken jij je in het onderstaande?

Jij bent energiek en ondernemend, maar je weet vooral welk(e) stijl/gedrag jou op dat moment succesvol maakt. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor zowel de formele als de informele organisatiestructuur. En je maakt deze op een prettige manier bespreekbaar. Jij bent hierin stevig en vol (zelf)vertrouwen en tegelijkertijd flexibel. 

Je bent nuchter en kunt op pragmatische wijze en op conceptueel niveau nadenken over HR. De vertaling naar niet-vakgenoten maak je vervolgens gemakkelijk en concreet. Uiteraard werk je gemakkelijk met iedereen in de organisatie: je voelt je zowel thuis tussen abstracte denkers als praktische doeners. En werkt op een prettige manier met mensen met verschillende, vaak tegengestelde belangen.

Je beschikt over een uitstekend abstract analytisch vermogen, denkt en acteert vanuit de business en denkt in mogelijkheden. Naast het vermogen om snel te schakelen beschik je over sterke executiekracht. Je beïnvloedt op een heel natuurlijke, haast onzichtbare manier. Jij hebt hiervoor geen macht nodig; je gebruikt liever je persoonlijkheid en ervaring. Dat je hiervoor ten dienste staat van anderen ervaar je als een prettige positie. 

Wat bieden we je?
Een functie waarin jij jouw jarenlange ervaring in en passie voor het HR vak kunt benutten. Je speelt een belangrijke rol in het realiseren van onze HR ambities en bouwt mee aan een vernieuwd Gasunie.

Daarnaast bieden we een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt.
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een vaste 13e en 14e maand.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen;
 • Een thuiswerkplek ter waarde van € 750,- netto.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een eenmalige uitkering (in april 2023) van € 500,- netto om te besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid.
 • Een werklaptop of iPad en een iPhone. 

Over Gasunie
Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Over de afdeling
Jij gaat werken binnen de afdeling HR (unit HM) met daarin collega’s met verschillende rollen: recruiters, HR adviseurs en diverse HR specialisten.

We faciliteren en adviseren medewerkers en leidinggevenden zodat zij optimaal hun werk voor Gasunie kunnen doen en zich daarin kunnen blijven ontwikkelen. De unit draagt zorg voor een flexibel en transparant HR beleid dat duidelijke kaders aangeeft waarbinnen medewerkers en leidinggevenden kunnen opereren. Wij geloven in heldere en functionele richtlijnen en instrumenten zodat medewerkers en leidinggevenden hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 5 oktober je cv en motivatie in via de website van Gasunie . Rond 10 oktober laten we je weten of we je uitnodigen voor een oriënterend gesprek in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op dit gesprek en laten we je weten of je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek.

Het overleggen van een pre employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. En een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Ingrid Kanger via het centrale nummer: 050-521 9111. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06-31037689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, technici, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!