Manager finance & control

Het is tijd om de wereld te transformeren! Gasunie zet dan ook alles op alles om de transitie naar een duurzame energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de energietransitie. Wij bieden jou een uitdagende en dynamische functie op het snijvlak van business en finance & control waarbij je een belangrijke bijdrage kan leveren aan ons portfolio.

Standplaats: Groningen, waarbij we verwachten dat je 1 à 2 dagen hybride kunt werken.
Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

Als manager finance & control geef je leiding aan de Finance afdeling binnen onze dynamische unit Operations & Projects (unit O). In deze leidinggevende positie stuur je een team van 18 ervaren professionals aan, bestaande uit business partners/controllers, (senior) project controllers en begroters.

Jouw verantwoordelijkheden gaan verder dan het traditionele financiële management. Je draagt bij aan de strategische planning, risico- en opportunitymanagement, en de ontwikkeling van een robuust control framework. Door nauwe samenwerking met diverse disciplines binnen Gasunie, zoals asset management, business development, deelnemingen, en corporate control, breng je best practices in de praktijk om efficiëntie en effectiviteit te waarborgen.

Binnen de unit ben jij de drijvende kracht achter het business plan proces, zowel op financieel en operationeel gebied als in de strategische agenda. Je hebt de ruimte om de planning & control cyclus en het business plan proces van de unit Operations & Projects future-proof te maken, inclusief de groeiende non-financial reporting activiteiten.

Als lid van het managementteam rapporteer je direct aan de unit manager Operations & Projects en ben je een ervaren sparringpartner voor zowel de unit manager als de zes afdelingsmanagers. Je proactieve bijdrage aan strategische en complexe vraagstukken is essentieel. Om de onafhankelijkheid van jouw rol te waarborgen, heb je directe functionele lijnen met de CVO en maak je deel uit van het Core Team Finance binnen Gasunie.

Deze uitdagende rol biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw leiderschapskwaliteiten te etaleren, maar ook om jouw team te ontwikkelen en te coachen in een ondersteunende, snelgroeiende en stimulerende omgeving.

Wat vragen we?

 • Wo- werk- en -denkniveau richting bedrijfseconomie of bedrijfskunde, bij voorkeur aangevuld met een RC of RA opleiding.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in allround financiële managementposities.
 • Je hebt kennis van en ervaring met grote, complexe projectenomgevingen en investeringen met zowel technische als non-technische uitdagingen.
 • Je hebt ruime ervaring op het gebied van risk & opportunity management in de executiefase van projecten.
 • Je hebt affiniteit met veranderprocessen en business development activiteiten.
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Als persoon ben je positief ingesteld en vind je samenwerken erg belangrijk. Je bent zeer mensgericht, autonoom, standvastig, flexibel, leergierig, onderzoekend en analytisch. Je beschikt over een resultaatgerichte houding, waarbij je proactief handelen vanzelfsprekend vindt. Omdat projecten vaak met verschillende partners worden uitgevoerd en onze energietransitie-projecten volop in de belangstelling staan van verschillende partijen, is het belangrijk dat je bekwaam bent in stakeholdermanagement en omgevingssensitief bent.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 107.482 en € 145.548 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 22,50 en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een leaseauto.

Wij zijn Gasunie

Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling

De unit Operations & Projects bestaat uit 1.230 collega’s verdeelt over de zes eerder genoemde aandachtsgebieden. De afgelopen 5 jaar is de unit met 50% gegroeid en is de focus verschoven van cost efficiency naar het (waardegedreven) realiseren van alle activiteiten die op ons afkomen. Onlangs hebben wij een nieuwe Operations Visie 2026 opgesteld en deze bestaat uit een aantal hoofdthema’s zoals mens, opgave, omgeving en veiligheid.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 3 december je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 5 december laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 13 december in Groningen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Jan Marten Spanjersberg: 06 3103 7046. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan: 06 3982 1023.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve krachten en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!