M&A Business Developer

Als M&A business developer zie jij mogelijkheden in de energiemarkt, ook wanneer anderen het nog niet door hebben. Je slaagt er in om deze kansen te realiseren en daarmee sta je aan de basis van een zich vernieuwende Gasunie. In de functie heb je veel interne en externe contacten en heb jij erg veel vrijheid om kansen verder te ontwikkelen. Kortom: een unieke positie om je kennis van de energiemarkt te combineren met jouw kwaliteiten.

Waar ga je werken?

Je standplaats is Groningen.

Aantal uren per week
40 uur per week. 

Wat ga je doen?

Als M&A business developer speel jij een belangrijke rol bij het uitbreiden en versterken van ons portfolio. Je werkt aan greenfield activiteiten, fusies, overnames en strategische samenwerkingen. Hierbij inventariseer, beoordeel en initieer je nieuwe initiatieven zoals het acquireren van energie-infrastructuur. Je maakt hierbij een vertaling van initiatieven naar innovatieve en commerciële kansen voor Gasunie. Je ontwikkelt de projecten in een politiek en commercieel speelveld. Met jouw projecten draag je bij aan het realiseren van de Gasunie strategie op het gebied van business development.

Vanuit je rol begeleidt je de projectteams en werk je nauw samen externe partners. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de gasmarkt en je gebruikt hierin je goede netwerk van in- en externe stakeholders. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en je weet in de breedte draagvlak te creëren voor je ideeën. Daarnaast werk je aan verschillende commerciële modellen en deze onderbouw je deze met financieel-economische analyses. Uiteindelijk vertaal je deze kansen, juridische en commerciële aspecten naar contractuele afspraken met externe partners.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 8 jaar relevante M&A ervaring als projectleider of business developer.
 • Je hebt ervaring met het leiden van complexe en multidisciplinaire projecten.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van commerciële- en economische analyses.
 • Je weet hoe de huidige gasmarkt werkt en waar mogelijk kansen liggen.
 • Je spreekt zowel vloeiend Nederlands als vloeiend Engels.

Als persoon ben jij een pionier. Iemand die vooruit wil, die kansen ziet, creëert en vervult. Je staat stevig in je schoenen en je weet hoe je je stakeholders moet meenemen in jouw creatieve en innovatieve visie. Jij bent ijzersterk in onderhandelen en in grote complexe projecten pak jij de lead. Je voelt je op je gemak in een ondernemende en inspirerende omgeving.

Wat bieden we je?

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum jaarsalaris van de schaal is € 80.000 bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Een vaste 13e en 14e maand.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie
Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Jij gaat werken in het Business Development team met het specifieke aandachtsgebied internationale energie infrastructuur en corporate Mergers en Acquisitions. Vanuit deze afdeling werk je aan het ontwikkelen van nieuwe gasinfrastructuur zoals German LNG. Daarnaast vormt de transactie-expertise binnen de afdeling een belangrijke rol voor de deelnemingen van Gasunie en de ontwikkelactiviteiten binnen afdeling B. Zo werk je met veel afwisseling aan bestaande en nieuwe business inclusief waterstofnetwerken, gasopslagen, CCS en warmte.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 15 mei je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 17 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op vrijdag 20 mei in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel je toekomstige manager Michael Kleemiss op       06 4839 8076. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan op 06 4675 2273.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!