Lasser - regio Deventer

Als lasser werk je als specialist binnen de afdeling Speciale Opdrachten van Gasunie. Je zult deel uit gaan maken van het lasteam en bent gespecialiseerd in het uitvoeren van las- en stelwerkzaamheden aan gasvoerende hogedrukleidingen.

Standplaats: Deventer. Van daaruit werk je door heel Nederland, waarbij werken in België en Duitsland ook voor kan komen.
Aantal uren in de week: 40 uur 

Wat ga je doen?
Je gaat direct starten aan een intensief intern opleidingstraject, dat ongeveer 2 jaar duurt (afhankelijk van jouw ervaring en opleiding).

Na deze opleiding:

 • Kun je zelfstandig las- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren op in bedrijf zijnde leidingen. De leidingen waarmee je komt te werken, hebben diameters variërend van DN 15 t/m DN 1200, met diverse wanddiktes. Je maakt hierbij gebruik van verschillende lasprocessen zoals TIG, BMBE en FCAW. Ook voer je specialistische stel- en laswerkzaamheden uit ten behoeve van projecten en calamiteiten (zowel prefab als tie-in).
 • Ben je actief betrokken bij de ontwikkeling van las- en reparatiemethodes en de aanschaf van nieuw lasequipment en/of andere innovaties.
 • Draai je 1 keer in de 4 weken een storingsdienst. 

Wat vragen we?
Om als lasser bij ons aan de slag te gaan:

 • Heb je minimaal een mbo 3 diploma.
 • Ben je een gecertificeerd lasser conform EN-ISO 9606-1/NEN EN 12732 in de lasprocessen TIG (141) en BMBE (111). Heb je een gedeelte van deze certificaten niet? Dan ben je bereid deze op onze kosten te behalen.
 • Heb je bij voorkeur ervaring als lasser bij aannemers en dan het liefst in de olie- en gasindustrie.
 • Spreekt fysiek werk je aan en ben je fulltime inzetbaar.
 • Rijbewijs B en bij voorkeur C (of de bereidheid deze te behalen op onze kosten).
 • Je woont i.v.m de wachtdienst op maximaal 30 minuten reistijd van Deventer of bent bereid hier naar toe te verhuizen.

Als persoon ben je communicatief vaardig en je werkt secuur, ook wanneer het druk is of de druk oploopt. We vinden het belangrijk dat je een zeer hoog veiligheidsbewustzijn hebt, omdat werken met gas risico’s met zich meebrengt. Je bent gewend en vindt het leuk om in teamverband te werken, maar je kunt je ook prima in je eentje redden. And last but not least heb je een flexibele instelling. We kunnen namelijk niet garanderen of je op tijd thuis zult zijn voor het avondeten of dat je zult overnachten in een hotel.

Wat bieden we je?
Een uitdagende en afwisselende baan binnen een afdeling die een cruciaal onderdeel van de organisatie vormt. Je volgt tegelijkertijd een interne opleiding die aangeboden wordt door specialisten. 

Daarnaast een pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat ligt tussen €36.130 - €52.046 bruto per jaar.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een mobiliteitstoeslag van € 224 bruto per maand.
 • Een wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Note: Ben je van plan binnenkort een huis te kopen? Geen zorgen! Wij stellen graag een intentieverklaring voor jou op.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krij je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen of het laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een vergoeding van maximaal € 750 netto om je thuiswerkplek in te richten.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.

Over Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen. 

Over de afdeling
Je gaat werken binnen Operations Assets Landelijk (OAL), ook bekend als Speciale Opdrachten. De afdeling binnen Gasunie die werkt aan het in stand houden of herstellen van de beschikbaarheid van het gastransportsysteem. Waarbij de afdeling paraat staat om uit te rukken bij calamiteiten of incidenten.

De technici van de afdeling zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bijzondere werkzaamheden aan gasvoerende transportleidingen zoals lassen, aanboren & stoppelen, het plaatsen en aansluiten van mobiele installaties, inzetten van CNG, plaatsen van pigging installaties en hercompressie.

De afdeling bestaat uit ongeveer 50 collega’s, waarvan de lasploeg bestaat uit 8 lassers. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 10 april je cv en motivatie in via de website van Gasunie . Rond 12 april laten we je weten of je uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken en om te komen proeflassen op 18 april in Deventer. 

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Michael Lemajnski: 06-11005980 of met Jan Marquering (bevoegd lascoördinator): 06-11005060. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06-31037689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!