Jurist Aanbestedingsrecht bij Gasunie

Wat ga je doen?
Je adviseert alle onderdelen van Gasunie vanuit onze afdeling Corporate Legal (CL), maar hoofdzakelijk de afdeling inkoop op zowel aanbestedingsrechtelijk als contractueel gebied.

Als jurist aanbestedingsrecht is het jouw taak om ervoor te zorgen dat regelgeving, jurisprudentie en literatuur die ons werk raakt, toepasbaar wordt voor onze organisatie. Hierbij heb je oog voor de samenhang met andere vakgebieden. Als aanspreekpunt voor inkoop maak je specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s; je schrijft juridische adviezen, maar helpt ook door het beantwoorden van (ad hoc) vragen. Deze vragen kunnen zowel het voortraject, de aanbestedingsfase zelf als de contractperiode betreffen. Verder voer je een juridische toets uit op de contract documenten en coördineer je – waar nodig – juridische procedures. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van beleid en implementatie van wet- en regelgeving. Je neemt ook deel aan (ad-hoc-)werkgroepen op het gebied van aanbesteding- en privaatrecht.

Wat wij aan jou waarderen
Je bent een specialist op aanbestedingsprocedures en  contractenrecht . Zelfs onder druk blijf je kalm, ga je precies te werk en lever je op tijd kwaliteit. Je behandelt complexe dossiers en draagt bij aan uniformering van de werkwijze. Hierbij ben je in eerste instantie gericht op probleemoplossing en houd je de (inter)nationale juridische regelgeving, kaders en procedures voor ogen. Door je kennis en ervaring te delen, creëer je draagvlak bij partijen met tegengestelde belangen. Dit doe je zowel in- als extern en richting zowel samenwerkingspartners als het bedrijfsleven. Zo onderstreep je continu het imago van Gasunie als betrouwbare partner.

Waar ga je werken?
Groningen (hybride werken is mogelijk en minimaal 2 dagen op kantoor in Groningen)

Wat vragen we?
Deze mooie baan als Jurist aanbestedingsrecht past bij je als je jezelf herkent in het profiel: analytisch, onafhankelijk, zelfstandig, resultaatgericht en enthousiast. Verder:

 • Beschik je over een wo-diploma rechten , met een aanvullende specialisatie in aanbestedingsrecht en bij voorkeur ook in (internationaal) contractenrecht;
 • Heb je minimaal 8 jaar relevante werkervaring met aanbestedingsrecht, en Europese aanbestedingsprocedures;
 • Kun je goed communiceren en samenwerken en kun je snel schakelen;
 • Ben je je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handel je ernaar.
 • Heb je een brede belangstelling, gevoel voor een technische omgeving en publieke belangen.

Over Gasunie en de afdeling Corporate Legal
Gasunie is een infrastuctuurbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar waterstof en groen gas. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 
Onze afdeling Corporate Legal bestaat uit een divers team van 20 collegiale juristen met verschillende aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht en omgevingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied. 

Wat bieden we je?
Gasunie biedt jou een interessante functie met verantwoordelijkheid in een energieke en inspirerende werkomgeving. De transitie van ons bedrijf en de energievoorziening zorgt voor uitdagende vraagstukken op jouw expertisegebied. Binnen de afdeling kun je jouw kennis en vaardigheden uitbreiden naar andere aandachtsgebieden. Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • In eerste instantie een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

 

Wil je solliciteren naar de vacature van Bedrijfsjurist?
Stuur dan uiterlijk 22 augustus a.s. je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 26 augustus laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 2 september plaats gaan vinden in Groningen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met onze recruiter Harold Post 06-15346364