Junior communicatieadviseur waterstof Duitsland

Gasunie werkt hard aan de energietransitie. Van een bedrijf dat zich bezig hield met het transport van aardgas, ontwikkelen we ons naar een duurzame energie-infrastructuur-onderneming die bouwt aan het energiesysteem van de toekomst in Noordwest-Europa. Zo dragen we bij aan een schone, moderne economie en gaan we klimaatverandering tegen. Als communicatieadviseur waterstof heb jij een belangrijke bijdrage in de positionering van ons project Hyperlink.

Standplaats: Groningen, maar je werkt intensief samen met de Duitse collega’s en je bent ook regelmatig in Hannover op het kantoor van Gasunie Deutschland.
Aantal uren per week: 32 tot 40 uur.

Wat ga je doen?

Waterstof speelt een essentiële rol in deze strategische ontwikkeling, want wij geloven dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen als duurzame energiedrager in de toekomst. Waterstof is efficiënt door onze infrastructuur te transporteren. Het is goed te gebruiken als grondstof en brandstof voor industrie en vervoer. Ook is het makkelijk in grote hoeveelheden op te slaan. Gasunie ontwikkelt in zowel Nederland als Duitsland infrastructuur voor waterstof als vervanger van fossiele brandstoffen.

De waterstofactiviteiten van Gasunie in Duitsland groeien sterk. Met ons project Hyperlink werken we aan een waterstof netwerk dat de belangrijkste industrieclusters in Noord Duitsland verbindt. Hyperlink is nieuw en moet letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet worden. Aan jou de taak om dit samen met je collega’s tot een succes te maken.

Je hebt een rol waarin je veel verantwoordelijkheden krijgt en waarin je je creativiteit volop kwijt kunt. Je draagt actief bij aan de content creatie voor Gasunie over de ontwikkelingen van het waterstofnetwerk in Duitsland en draag je zorg voor de interne communicatie. Je onderhoudt contacten en werkt samen met communicatieadviseurs, business developers en omgevingsmanagers van (regionale) Duitse overheden. Kortom, een erg uitdagende en dynamische baan waarin jij jezelf kunt ontwikkeling en waarbij je een bijdrage kunt leveren aan de energietransitie.

Wat vragen we?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding communicatie en/of marketing.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Duitse taal (native of near-native niveau) en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
 • Je wilt graag een rol spelen binnen de energietransitie.
 • Je bent bereid om regelmatig naar Duitsland te reizen (een leaseauto behoort tot de mogelijke arbeidsvoorwaarden).

Als persoon communiceer je duidelijk en met overtuiging. Je bent ondernemend en je houdt er van om iets nieuws op te bouwen. Je barst dus van de nieuwe ideeën en je hebt het lef om deze te in te praktijk toe te gaan passen. Je hebt een vlotte pen en goede redactionele vaardigheden. Je kunt goed het overzicht bewaren en je werkt graag samen in teams.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 58.722 en € 80.055 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • In april 2023 eenmalige uitkering van €500,- netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling

Je komt te werken op de afdeling Corporate Communicatie. Dit team bestaat uit 24 professionals. Naast twee woordvoerders is er een contentteam en zijn er communicatieadviseurs voor strategische communicatie, projectcommunicatie en interne communicatie.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 2 januari je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 5 januari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 17 januari in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op deze sollicitatiegesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel je mogelijk toekomstige manager Simon den Haak op 06 4327 2561. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan op 06 4675 2273.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!