Inkoper materials

Inkoper Werktuigbouwkundige Materialen

Het inkoopteam van Gasunie is op zoek naar een inkoper werktuigbouwkundige materialen met als aandachtsgebied afsluiters en actuators voor projecten, beheer en onderhoud.

Vind je het leuk om in belangrijke mate bij te dragen aan de betrouwbaarheid van de Nederlandse aardgasinfrastructuur en aan het realiseren van ambitieuze, energie infrastructuur, -opslag en -conversieprojecten ten behoeve van de Nederlandse energieleveringszekerheid en de energietransitie? Krijg jij veel energie van intensieve samenwerking met zowel collega’s, klanten en leveranciers en werk jij vanuit een passie voor (materialen)inkoop op basis van wederzijds vertrouwen? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven en vragen wij jou om snel te reageren!

Waar ga je werken?

Groningen, met de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken

Aantal uren

40 uur (full time)

Wat ga je doen?

Vanuit de inkoopafdeling van Gasunie lever je een belangrijke en grote bijdrage aan het realiseren van de centrale doelstellingen van Gasunie. De inkoper werktuigbouwkundige materialen heeft als aandachtsgebied de strategische categorieën afsluiters en actuators. Afsluiters en actuators zijn belangrijk en vaak kritisch in de Gasunie infrastructuur. Het contracteren van de juiste fabrikanten en leveranciers is daarom erg belangrijk.

Als inkoper werktuigbouwkundige materialen heb je een grote diversiteit aan onderwerpen in jouw portfolio. Door jouw contract- en leveranciersmanagement maximaliseer je de contractwaarde en lever je een bijdrage aan het tijdig opleveren van de vele projecten.

Daartoe bezoek je regelmatig de belangrijkste fabrikanten en leveranciers in binnen- en buitenland (voornamelijk Europa). Samen met de leveranciers geef je invulling aan de ambities van Gasunie op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Jouw belangrijkste stakeholders zijn Operations (uitvoering van projecten, beheer en onderhoud), Veiligheid en juridische zaken. Met deze stakeholders heb je regelmatig overleg. Je stelt de inkoop strategieën op voor de verschillende producten binnen je portfolio en neemt daarnaast deel aan Europese aanbestedingen.

Kortom: een brede, uitdagende inkoopfunctie in het hart van de Gasunie organisatie en energietransitie met veel ruimte om te ondernemen en een flinke dosis inkoop en categorie uitdagingen.

Wat vragen we?

Om als Inkoper werktuigbouwkundige materialen, met als aandachtsgebied afsluiters en actuators succesvol te zijn, heb je:

 • hbo/wo werk- en denkniveau verkregen door opleiding of relevante werkervaring;
 • uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden in Nederlandse en Engelse taal;
 • kennis van de Duitse taal (is een pré omdat een belangrijk deel van jouw leveranciers zich in Duitsland bevindt);
 • minimaal 6-10 jaar relevante werkervaring met tactisch & strategisch (materialen)inkoop;
 • affiniteit met techniek en bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie in de energie en/of infrastructuur industrie;
 • affiniteit met duurzaamheid en je vindt het leuk om samen met marktpartijen Gasunie Green Deal doelstellingen voor bijvoorbeeld emissiereductie, energie-efficiency, circulariteit en social return te realiseren;
 • ervaring met leveranciers- en relatiemanagement, contractmanagement en het schrijven en implementeren van inkoop/categorie strategieën, bij voorkeur voor technische materialen;
 • ervaring met het praktisch, volledig en accuraat operationaliseren van door jou gemaakte contracten, zodat jouw klanten eenvoudig uit jouw contracten kunnen afroepen.

Ben je:

 • een teamspeler die energie krijgt van intensieve samenwerking;
 • bekend met de dynamiek in projecten, onderhoud, operatie en assetmanagement in de energie en/of infrastructuur industrie;
 • bereid om regelmatig (+/- 20% van je tijd) werkbezoeken af te leggen naar met name Nederlandse en Europese fabrikanten en leveranciers;
 • een ervaren relatiebouwer en senior gesprekspartner die handelt vanuit vertrouwen, denkt in win-win oplossingen en makkelijk verbinding maakt met alle relevante belanghebbenden;
 • altijd geïnteresseerd in relevante interne en externe ontwikkelingen binnen jouw categorieën;
 • goed in staat om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en sterk in het doorgronden van complexe vraagstukken, waarvoor je vaak een creatieve en/of commerciële oplossing vindt;
 • voldoende flexibel om jouw werkwijze telkens opnieuw af te stemmen op situatie specifieke wensen, eisen en doelstellingen;
 • een intrinsieke motivatie om altijd op de hoogte te willen zijn van de laatste marktontwikkelingen in combinatie met een onderzoekende, open en flexibele houding.

Wat bieden we je?

 • We bieden je een salaris wat past bij de kennis en kunde wat jij mee brengt. Het minimum van de salarisschaal gekoppeld aan deze functie is € 62.794,- bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Daarnaast bieden we je een vaste 13e en 14e maand bovenop het jaarsalaris.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • In april 2023 een eenmalige uitkering van € 500 netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop of iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling

De afdeling inkoop van Gasunie bestaat uit 3 afdelingen, namelijk: Operations (Materialen en Contracting), Algemeen (Services, ICT & Energie) en Proces & Kennis, waarbinnen inkopers verantwoordelijk zijn voor hun eigen categorieën. De inkoper werktuigbouwkundige materialen is één van de 11 inkopers die werken binnen de afdeling inkoop operations in het materialen team.

De afdeling is verantwoordelijk voor contracting & het inkopen van leveringen voor alles wat Gasunie een energietransport, -opslag en -conversiebedrijf maakt. We kopen met een team van circa 25 inkopers alle leveringen, diensten en werken die nodig zijn voor de dagelijkse operatie, het onderhoud en de projecten aan de assets van GTS, EnergyStock, BBL en veel New Energy Business projecten, zoals Eems Energy Terminal, Porthos, WarmtelinQ en de waterstof backbone.

Wil je solliciteren?

Stuur dan vóór 4 juli je cv, inclusief jouw motivatie in via de website van Gasunie. Rond 7 juli laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 15 juli in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Sander Aalbrecht: 06 4327 2401. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de corporate recruiter Julia Raharing: 06 3938 6745.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!