Inkoper Electrical & Instrumentation Materials

Electrical & Instrumentation (E&I) materials betekent bij Gasunie:

 • 21 grote installaties verdeeld over heel Nederland;
 • Verantwoordelijk zijn voor ruim 80 contracten raamcontracten
 • Contracten zoals: branddetectie, gasdetectie, systeem regelpanelen, NEN 3140 keuringen, gasmeters, noodstroomvoorzieningen, proces control systemen, kathodische bescherming.

Maakt jouw hart, als technisch inkoper, een sprongetje bij het lezen van dit? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven en nodigen we je uit om snel verder te lezen! 

Waar ga je werken?
Groningen (2 à 3 dagen per week) en hybride 

Waar ga je doen?
Aan het draaiende houden van ons indrukwekkende energie infrastructuur lever jij als Inkoper E&I materials in ons team een belangrijke bijdrage. Als Inkoper E&I materials ben je mede verantwoordelijk voor category strategy. Je zorgt in deze functie voor alle materialen en diensten ten aanzien van alle Gasunie  E&I systemen in heel Nederland. Je hebt een passie voor inkoop en je bent bekend met aanbesteden, leveranciers- en relatiemanagement en contractmanagement en het implementeren van de inkoopstrategie.

Je bent in deze functie de schakel tussen de interne organisatie en een aantal specifieke inkoopmarkten/leveranciers. Je staat bekend om je pro activiteit, je kijkt graag vooruit en bent altijd alert op ‘slimme dingen’. Jouw enthousiasme en resultaatgerichte aanpak werken plezierig en aanstekelijk. Tot slot ben je sterk in het doorgronden van complexe vraagstukken en vind je vaak een creatieve, commerciële oplossing. Deze ideeën weet je vervolgens met veel overtuiging te brengen.

Kortom: een brede functie met ruimte om te ondernemen en een bijdrage te leveren aan het inkopen van materialen voor de energie infrastructuren van de toekomst. 

Wat vragen we?
Om bij Gasunie als technisch inkoper succesvol te zijn:

 • Heb je een HBO+ of WO werk- en denkniveau richting bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Electrotechniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • Heb je minimaal 0-3 jaar WO of HBO 5-8 jaren relevante werkervaring als technisch inkoper;
 • Is het een pré als je in het bezit bent van NEVI 1 of 2 diploma of ben je bereid deze opleidingen te volgen;
 • Heb je een sterke affiniteit met techniek en ben je enigszins bekend met zaken als projecten, onderhoud, operatie en assetmanagement;
 • Heb je in eerdere functies ook te maken gehad met stakeholdermanagement en was je hierin succesvol;
 • Is kennis en ervaring met ERP-systemen (zoals SAP en Ariba) een sterke pre;
 • Ben je beschikbaar voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week. 

Wat bieden we?
Gasunie biedt een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €55.491,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een contract voor in eerste instantie één jaar met uitzicht op vast;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij onze eigen Pensioenfonds;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken. 

Over de afdeling
Je gaat werken binnen het inkoopteam en bent verantwoordelijk voor het inkopen van Contracting (aannemers) & Materials. Inkoop is verantwoordelijk voor het totale inkoopproces van alles wat Gasunie een gastransportbedrijf maakt. Wij kopen met ongeveer 40 medewerkers alle materialen, diensten en werken die nodig zijn voor de dagelijkse operatie, het onderhoud en de projecten aan de assets van Gasunie Transport Services (GTS), EnergyStock, Balgzand-Bacton-Leiding (BBL) en zeker ook voor de nieuwe activiteiten zoals Warmte, Carbon Capture and Storage (CCS) en waterstof.

Als Inkoper zal je onderdeel uit gaan maken van ons Rotating en Electronics & Instrumentation team, dat bestaat uit 5 inkopers en 1 besteller. 

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 4 september je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 8 september laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 14 september in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek. 

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Rob Beukeboom: 06-3103 7296 of met coördinator Yi An Yung: 06 3103 7653.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!