Functioneel Beheerder ArcGIS Online

Kom bij ons werken als Functioneel Beheerder ArcGIS Online en maak deel uit van ons gepassioneerde team bij Gasunie! In deze rol speel je een essentiële rol bij het ondersteunen van onder andere onze projecten- en engineeringafdeling maar heb je ook nauwe samenwerking / afstemming met collega’s binnen het Geografische informatie systemen (GIS) team.

Standplaats: Groningen, waarbij gedeeltelijk thuiswerken in overleg mogelijk is.
Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

Gasunie is toonaangevend in de energiebranche en voert baanbrekende projecten uit in het kader van de energietransitie. Voor de projecten die Gasunie in het kader van de energietransitie uitvoert, wordt samengewerkt met diverse advies- en ingenieursbureaus. Om efficiënt samen te werken en data te delen met externe partijen wordt, voor het geografische informatiebehoefte, gebruik gemaakt van het ESRI product ArcGIS Online. Hiervoor is een eigen Gasunie ArcGIS Online omgeving ingericht, waarbij per project een aparte samenwerkingsomgeving wordt aangemaakt.  Middels ‘Partnered Collaborations’ kunnen de samenwerkende organisaties vervolgens gebruikers en content (dataservices en -uploads) toevoegen aan de betreffende projectomgevingen. Als Functioneel Beheerder ArcGIS Online werk je samen met een divers team van OSI-collega's, business analisten en de product owner, evenals collega's van de ICT-afdeling voor technische ondersteuning.

In jouw rol als functioneel beheerder biedt je ondersteuning op verschillende manieren. Je ontwikkelt geografische visualisaties zoals viewers, storymaps en dashboards op een gestructureerde en consistente manier, gebaseerd op relevante projectdata. Hierbij zorg je ervoor dat verschillende aanlegtechnieken visueel worden weergegeven door de juiste geografische positie van leidingtracés te bepalen. Bovendien haal je zoveel mogelijk actuele data van externe relaties binnen via services en "Partnered Collaborations", waarbij de verantwoording bij de bronhouder wordt belegd.

Naast het ondersteunen van onze interne projectteams, fungeer je als intermediair tussen Gasunie en externe partijen. Je voert kwaliteitscontroles uit op aangeleverde data en biedt ondersteuning aan externe relaties bij het inrichten van hun werkomgevingen. Je speelt een cruciale rol in het waarborgen van de datakwaliteit en zorgt ervoor dat alle betrokkenen efficiënt kunnen samenwerken.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inrichting van ArcGIS Online. Je ontwikkelt of laat standaard apps (viewers, storymaps) en dashboards ontwikkelen om data effectief te presenteren in de diverse projectomgevingen. Hierbij optimaliseer en automatiseer je standaard processtappen. Ook ben je verantwoordelijk voor het inrichten en onderhouden van rollen en rechtenstructuren. Je werkt nauw samen met het FB GIS-team en andere interne stakeholders om ontwikkelingen en wensen met betrekking tot ArcGIS Online af te stemmen.

Wat vragen we?

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een geo-informatica achtergrond.
 • Je hebt brede kennis van (Geo)grafische Informatie Systemen (GIS) en de processen rondom ICT en Asset Data Beheer.
 • Je hebt ervaring met het functioneel beheer van ArcGIS Online (inrichten, beheren, samenwerken).
 • Je hebt ervaring met het configureren van ArcGIS Online Apps, waaronder: WebMaps, WebApps, Dashboards, StoryMaps, Experience Builder en ArcGIS Hubs.

Als persoon ben jij in staat om de vertaalslag te maken van de gebruikerswensen naar functionele specificaties: van processen en informatie naar systemen en gegevens. Je kan zowel zelfstandig als in een SCRUM-team werken. Je hebt goede communicatieve vaardigheden waardoor je een volwaardig gesprekspartner voor gebruikers en andere stakeholders bent. Daarnaast ben je sterk in het doorgronden van bedrijfsprocessen en je deze snel eigen te maken.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 58.722 en € 80.055 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract. Ben je van plan binnenkort een huis te kopen? Geen zorgen! Wij stellen graag een intentieverklaring voor jou op.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een kilometervergoeding van €0,21 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie

Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling

OSI (operations support informatiemanagement) is onderdeel van Operations Support (OS). OS heeft als kerntaak om heel Operations (+/- 1200 collega's) te ondersteunen bij het uitvoeren van hun asset-gerelateerde processen en wij als afdeling OSI zijn daarbij verantwoordelijk voor het onderwerp informatiemanagement. Wij ontwikkelen en beheren de bijbehorende systemen en informatievoorziening. Daarmee helpen wij Operations om de veiligheid en bedrijfszekerheid van onze assets op een zo efficiënt mogelijke manier te waarborgen. Het team bestaat naast functioneel beheerders uit data consultants, productowners, business analisten, de informatiemanager Operations en heeft daarnaast een nauwe samenwerking met de ICT afdeling.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 11 juni je cv en motivatie in via de website van. Rond 14 juni laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 20 juni in Groningen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Lucas Mevius: 06 3103 7317. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan: 06 4675 2273.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve krachten en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!