Financial controller Operations

Kun je ervan genieten dat ‘de cijfers en het verhaal erachter kloppen’? Vind je het leuk om in teamverband met enig regelmaat tegen deadlines aan te moeten werken? Wil jij graag de regie hebben over de financieel-economische processen van de Gasunie Leidingen en Stations in Nederland? Dan vind je deze functie vast en zeker interessant!

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de financieel-economische processen van de Gasunie Leidingen en Stations in Nederland, die beheerd en onderhouden worden door de afdeling Operations (afdeling OL). Daarbij zorg je voor een juiste rubricering van kosten binnen de afdelingen onder jouw verantwoordelijkheid. En je zorgt voor adequate, betrouwbare en pro-actieve management-informatie op basis waarvan gewogen besluiten genomen kunnen worden. Verder lever je een actieve en belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van businessplannen, budgetten en de jaarrekening van Gasunie en haar deelnemingen.

Daarnaast heeft de Financial Controller een belangrijke taak in het beheersen van de interne bedrijfsprocessen o.a. door het uitvoeren van interne controles en het adviseren over verbetering van deze bedrijfsprocessen. Je gaat intensief samenwerken met je collega’s binnen het R&A team en de decentraal gepositioneerde business controller in jouw werkveld.

Wat vragen we?
Qua achtergrond:

 • Heb je minimaal een hbo opleiding afgerond;
 • Heb je minimaal 2 jaar relevante en recente ervaring in een allround financieel-administratieve functie met bewezen kennis van financiële administraties;
 • Heb je affiniteit met een technische werkomgeving;
 • Heb je ervaring met ERP systemen, bij voorkeur SAP (modules FI en CO), om snel zelfstandig aan de slag te kunnen. Ervaring met SAP BPC is een pré;
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord & geschrift.

Als persoon:

 • Ben je gedreven om resultaten te halen en je bent nieuwsgierig naar de hele breedte van de business van jouw aandachtsgebied;
 • Ben je te omschrijven als klantgericht, resultaatgericht, analytisch sterk en je kunt goed samenwerken.

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. We verzorgen het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland. Jaarlijks stroomt ruim 125 miljard kubieke meter aardgas door ons netwerk. We zijn trots op wie we zijn en wat we bereikt hebben. Echter tijden veranderen en dat betekent voor Gasunie dat we de kansen op het gebied van energietransitie en de internationale gasmarkt gebruiken.

Als Financial Controller maak je deel uit van het team Reporting & Analyse (R&A). Dit team valt onder de afdeling FC (Corporate Control). De afdeling FC levert aan geheel Gasunie ondersteunende, adviserende en rapporterende diensten op het gebied van Finance & Control.

Wat bieden we je?
Gasunie biedt jou een functie met verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om je als persoon en in je vak te ontwikkelen.

Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €48.800,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met een optie tot verlenging;
 • Een uitstekende pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 2 juni je CV en motivatie in via de website van Gasunie.

Rond 5 juni laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 11 juni in Groningen of via skype (afhankelijk van de maatregelen rondom corona). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel dan met Rolf Akker, Business Services Manager (FCB): 06 3103 7065.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.