Ervaren Financial Controller

Kun je ervan genieten dat “de cijfers en het verhaal erachter kloppen”? Vind je het leuk om in teamverband met enig regelmaat tegen deadlines aan te moeten werken? Wil jij graag de regie hebben over de financieel-economische processen voor één van onze Business Units? Dan vind je deze functie vast en zeker interessant!

Waar ga je werken?
Groningen

Wat ga je doen?
Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de financieel-economische processen voor één van de Business Units van Gasunie. Daarbij zorg je voor een juiste rubricering van kosten binnen de afdelingen onder jouw verantwoordelijkheid. En je zorgt voor adequate, betrouwbare en pro-actieve managementinformatie op basis waarvan gewogen besluiten genomen kunnen worden. Verder lever je een actieve en belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van businessplannen, budgetten en de jaarrekening van Gasunie en haar deelnemingen. Je gaat hierbij intensief samenwerken met je collega’s binnen het Reporting & Analyse (R&A) team en de decentraal gepositioneerde business controller in jouw werkveld. 

Daarnaast heb je een belangrijke taak in het beheersen van de interne bedrijfsprocessen o.a. door het uitvoeren van interne controles en het adviseren over verbetering van deze bedrijfsprocessen. Je hebt de focus op beheersing van interne bedrijfsprocessen, ketenintegratie en een efficiënte manier uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten.

Wat vragen we?
Om succesvol te zijn als Financial Controller:

 • Heb je minimaal een HBO opleiding afgerond;
 • Heb je minimaal 4 jaar relevante en recente ervaring als financial controller en heb je  bewezen kennis van financiële administraties;
 • Heb je ervaring met ERP systemen, bij voorkeur SAP (modules FI en CO), om snel zelfstandig aan de slag te kunnen. Ervaring met SAP BPC is een pré;
 • Heb je ervaring Microsoft Excel en PowerBI;
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord & geschrift.

Als persoon ben je gedreven om resultaten te halen en je bent nieuwsgierig naar de hele breedte van de business van jouw aandachtsgebied. Je bent te omschrijven als klantgericht, analytisch sterk en je kunt goed samenwerken.

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Als Financial Controller maak je deel uit van het team R&A. Dit team valt onder de afdeling FC (Corporate Control). De afdeling FC levert aan geheel Gasunie ondersteunende, adviserende en rapporterende diensten op het gebied van Finance & Control. De Financial Controller rapporteert aan de Business Services Manager (FCB).

Wat bieden we? 
Gasunie biedt jou een functie met verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om je als persoon en in je vak te ontwikkelen.

Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €50.729,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met een optie tot verlenging;
 • Een uitstekende pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 6 februari je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 12 februari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 25 februari in Groningen of digitaal (via Teams), afhankelijk van de maatregelen en ontwikkelingen rondom COVID-19. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel dan met je mogelijk toekomstige manager Rolf Akker, Business Services Manager (FCB): 06 3103 7065.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!