Engineering manager multidisciplinaire projecten

Wil jij als engineering manager het verschil maken en een bijdrage leveren aan projecten binnen de energietransitie van gas naar waterstof, warmte, CO2-opslag en groen gas? Wil je een baan waarin je al je technische en leiderschapsvaardigheden kunt combineren? Dan is de rol van engineering manager bij Gasunie perfect voor jou!

Standplaats: Groningen, waarbij gedeeltelijk thuiswerken in overleg mogelijk is.

Aantal uren per week: 32-40 uur

Wat ga je doen?
Als engineering manager ben je een cruciale schakel tussen verschillende technische afdelingen, waaronder Project Management, Operations Techniek en Asset Management. Jij bent degene die het team kan motiveren en de einddoelen altijd helder voor ogen houdt. Je stuurt op twee hoofdprocessen: de engineering deliverables (de techniek) en structuur en eigenaarschap (mens en organisatie).

In deze rol werk je aan uitdagende multidisciplinaire projecten of programma's op het gebied van:

 • Transportleidingen: aardgas, warmte, CO2, waterstof.
 • Installaties: (aardgas)reduceer stations, compressie- en mengstations, ondergrondse opslag (aardgas, waterstof, CO2).

Je coördineert de engineering over verschillende vakgebieden en vertegenwoordigt de engineering in projectteams of programma's. Hierbij werk je nauw samen met het project management team, de discipline engineers en externe engineering bureaus. Jij zorgt ervoor dat de gewenste output tijdig wordt gerealiseerd en dat het team blijft innoveren en continu verbeteren. Naast jouw coördinerende rol in het engineering team, ben je ook de spil in het project management team. Je zorgt voor afstemming tussen de verschillende vakgebieden en toetst de technische oplossingen bij de discipline engineers. Het inschatten van de benodigde resources en afstemming met de resource managers behoort ook tot jouw takenpakket.

Kwaliteit en veiligheid staan bij jou hoog in het vaandel. Jij zorgt ervoor dat uitbesteed werk voldoet aan de gestelde normen en standaarden. Bovendien ben je verantwoordelijk voor de totale engineering planning, milestones en deadlines. In jouw rol als manager engineering signaleer en analyseer je project- en engineering risico's. Je draagt actief bij aan het voorkomen van deze risico's, waardoor het project vlekkeloos kan verlopen.
Als klankbord en vertegenwoordiger van de engineering binnen het project, communiceer je vanuit een technisch perspectief met de stakeholders binnen de organisatie. Hierdoor draag je bij aan een optimale samenwerking en succesvolle realisatie van projecten.

Kortom, als engineering manager bij Gasunie krijg je de kans om je expertise te combineren met leiderschap en impact te hebben op uitdagende technische projecten. Ben jij klaar voor deze unieke rol? Join ons team en bouw mee aan de toekomst van de energiesector!

Wat vragen we?

 • Het tijdig en adequaat communiceren met interne en externe stakeholders is vanzelfsprekend voor jou.
 • Verantwoordelijkheid nemen is jouw tweede natuur. Als engineering manager draag namelijk je de verantwoordelijkheid voor het engineering pakket binnen een project, inclusief het behalen van de planning en het verstrekken van advies aan het project management team. Wij vragen:
 • Een afgeronde technische opleiding op minimaal hbo niveau.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in engineering en/of technisch project management.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 76.941 en € 105.000 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Woon-werk kilometervergoeding van €0,21 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats en een zakelijke km vergoeding bij bezoek aan werklocaties.
 • In deze functie krijg je vanaf dag één verantwoordelijkheid passend bij jouw ontwikkeling en ervaring. Ruime mogelijkheden worden geboden voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Wij zijn Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de afdeling
Operations techniek (OT) is verdeeld in drie formaties te weten: Operationele techniek, Werktuigbouw (OTW), Operationele techniek Elektro (OTE) en Operationele techniek Multidisciplinair (OTM). Het doel van OT is het leveren van vakkennis op zowel component- als systeemniveau.

Je toekomstige collega’s binnen OT werken aan de ontwikkeling van (new business) projecten en het specificeren en begeleiden van het onderhoud in de beheersfase. Hierdoor is de inzet van kennis gewaarborgd gedurende de gehele levensduur van de technische systemen. Als engineering manager ga je afhankelijk van je achtergrond onderdeel uit maken van één van de drie formaties binnen OT.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 27 september je cv en eventuele motivatie in via de website van Gasunie. Rond 29 september laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 6 oktober in Groningen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Bram van Iddekinge (OTM) 06 11 00 55 89, Sijtze Bakker (OTE) 06 29 09 62 35, Matthijs van den Hatert (OTW) 06 62 81 51 602 of met recruiter Daan Eggink: 06 27 41 56 49.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!