Corporate Recruiter

Wil jij je recruitment expertise inzetten bij Gasunie?

Als corporate recruiter sta je midden in de organisatie als het gaat om het geven van advies over het invullen van vacatures (werving & selectie), arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, stages en alle andere zaken rondom instroom. Daarnaast ben je in staat om snel tot de juiste oplossing te komen en kan je ad hoc reageren op verzoeken uit de business.

Door extra drukte en focus op verschillende (beleidsmatige) processen zijn wij op zoek naar een ervaren, daadkrachtige recruiter die naast operationeel/tactisch recruitment tevens bijdraagt aan verschillende projecten binnen het domein van recruitment. 

Standplaats: Groningen, en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
Aantal uur per week: minimaal 32 uur

Wat ga je doen?
Als corporate recruiter begeleid je het werving- en selectieproces van vacatures binnen de gehele breedte van de organisatie (hier ligt de nadruk op in deze functie). Je bent een stevige gesprekspartner en sparringpartner van het management bij het in kaart brengen van hun wervingsbehoefte. Daarnaast lever je input voor en neem je deel aan recruitmentprojecten.

Door middel van het maken van creatieve en innovatieve wervingsplannen weet jij Gasunie als werkgever zo te positioneren dat wij de geschikte kandidaten kunnen werven in deze krappe arbeidsmarkt. 

Wat vragen we?
Om in deze functie succesvol te zijn, heb je:

 • Minimaal een hbo-opleiding afgerond.
 • Minimaal 6 jaar relevante en recente werkervaring in werving en selectie als corporate recruiter, bij voorkeur in een technisch bedrijf.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met een ATS, ervaring met SuccessFactors is een pré.
 • Allround recruiter-ervaring in het werven van profielen in de volgende vakgebieden: (proces) techniek, financieel, juridisch, ICT, commercieel, business development, bedrijfsvoering. Dit alles van mbo-4 tot en met wo-niveau.
 • Je bent gewend om in complexe processen te denken.

 Als persoon beschik je over een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel en kun je daar naar handelen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kan deze in een complexe omgeving toepassen op diverse niveaus. Je staat sterk in je schoenen, maar bent tegelijkertijd dienstverlenend en hoort gemakkelijk de werkelijke vraag. Je bent een verbinder bij uitstek en draagt actief bij aan teamwork, stimuleert en initieert ook samenwerking binnen en buiten het eigen team en doet dit het liefst persoonlijk. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, kan een eigen oordeel vormen en schroomt niet deze constructief te uiten. Je bent stressbestendig en in staat om onder tijdsdruk goed te functioneren. 

Wat bieden we je?
Qua arbeidsvoorwaarden bieden we een gebalanceerd pakket dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris tussen € 64.235 en € 87.935 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een werklaptop of een iPad en een iPhone.
 • Een maximale vergoeding van € 750 netto om een thuiswerkplek in te richten.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Kilometervergoeding van €0,21 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie
Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling
Jij gaat werken binnen de unit H met daarin collega’s met verschillende rollen: recruiters, HR adviseurs en diverse HR specialisten. Binnen het Sourcingteam werk je samen in een team met nog 8 andere collega’s met ieder zijn/haar eigen aandachtgebieden.

We faciliteren en adviseren medewerkers en leidinggevenden, zodat zij optimaal hun werk voor Gasunie kunnen doen en zich daarin kunnen blijven ontwikkelen. De unit draagt zorg voor een flexibel en transparant HR beleid dat duidelijke kaders aangeeft waarbinnen medewerkers en leidinggevenden kunnen opereren. Wij geloven in heldere, functionele richtlijnen en instrumenten, zodat medewerkers en leidinggevenden hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 25 maart je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 30 maart laten we je weten of je bent uitgenodigd voor d sollicitatiegesprekken die op 5 april (ochtend) in Groningen gaan plaatsvinden.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Anouk Schoemaker: 06-3046 4655. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Cindy Snitjer (recruiter): 06-3103 7689.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!