Senior VGM adviseur

Senior VGM adviseur

Gasunie is een van de grootste transporteurs van gevaarlijke stoffen in Nederland. Het voorkomen en beheersen van risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, kortweg VGM, is daarom een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van Gasunie.

Het omzetten van de energietransitie in realiteit betekent dat er voor Gasunie veel veranderd: nieuwe infrastructuur, nieuwe media om te transporteren en op te slaan en nieuwe samenwerkingsverbanden. Wat niet verandert, is dat we dit net zo veilig willen doen als altijd. Daarom zoekt de afdeling veiligheid een enthousiaste senior VGM adviseur.

Waar ga je werken?

Je standplaats is Groningen. Voor je werkzaamheden zal je regelmatig binnen Nederland onderweg zijn voor onder andere projectmatige werkzaamheden, overleg, incidentenonderzoek, instructie, toetsing en audits. Overleg met directe collega’s is online, op het hoofdkantoor of elders in Nederland.

Uren per week

40 uur

Wat ga je doen?

Als senior VGM adviseur van de afdeling Veiligheid ben je verantwoordelijk voor:

 • het initiëren, faciliteren en uitvoeren van de meest complexe (incident)onderzoeken en veiligheidsstudies;
 • het opstellen, afstemmen en up-to-date houden van het PBZO document;
 • het opstellen, afstemmen en up-to-date houden van het incidentenproces en bijbehorende KPI’s en rapportages alsmede key-user van de ondersteunende applicatie “Accident”;
 • het coördineren van de activiteiten van het team van veiligheidskundigen;
 • het mede opstellen van rapportages aan de RvC, RvB en RA;
 • het verbeteren van de veiligheidscultuur bij Gasunie door het mede ontwikkelen en uitvoeren van het Safe@Gasunie programma en de daaraan verbonden activiteiten zoals de Veiligheidsdag en Introductie Nieuwe Medewerkers;
 • het uitvoeren van HSE-audits.

Over de afdeling:

Als senior VGM adviseur kom je te werken binnen de afdeling Veiligheid. De doelstelling van de afdeling Veiligheid is het voorkomen van ongevallen, ernstige incidenten en leidingbeschadigingen en de beperking van de impact van de activiteiten van Gasunie op het milieu, kortom het creëren van een veilige omgeving voor iedereen die voor Gasunie werkt, of nabij de leidingen of stations van Gasunie woont of werkt, zowel nu als in de toekomst, ook als het gaat om bijvoorbeeld de inpassing van groen gas en waterstof, het transport en de opslag van CO2 en de aanleg van warmtenetten.

Wat vragen we?

Om als senior VGM adviseur aan de slag te gaan:

 • beschik je over een afgeronde wo-opleiding in een technische richting;
 • ben je bereid, daar waar nodig, vervolgopleidingen op het gebied van VGM te volgen;
 • heb je minimaal 10 jaar relevante ervaring in de procesindustrie;
 • heb je een brede interesse in de onderwerpen die onder Veiligheid, Gezondheid en Milieu vallen;
 • beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je onderzoeksresultaten en rapportages duidelijk en goed onderbouwd voor het voetlicht te brengen op zowel uitvoerend als beleidsbepalend niveau;
 • communiceer je mondeling en schriftelijk gemakkelijk in zowel Nederlands als Engels; Duits is een pré.

Om optimaal te kunnen presteren als senior VGM adviseur heb je een goed gevoel voor de rol die je hebt. Je bent analytisch, feitelijk, objectief en accuraat. Je stelt je onafhankelijk op en bent onpartijdig en zonder vooroordelen. Daarnaast kun je strategisch denken en heb je oog voor de lange termijn ontwikkelingen op het gebied van VGM. Deze ontwikkelingen verwerk je proactief in ons beleid. Hierbij ben je je bewust van de omgeving waarin je opereert en de verschillende belangen van stakeholders. Met jouw overtuigingskracht ben je in staat anderen, door het gebruik van meerdere argumenten en verschillende invalshoeken te overtuigen van je standpunt. Samenwerken kun je goed. Je betrekt relevante partijen, geeft constructieve feedback en gaat goed om met gegeven feedback. Het is ook van belang dat je je prettig voelt in een zelfstandige functie met veel vrijheid.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Wat bieden we je?

We bieden je een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum jaarsalaris van de schaal is € 68.721,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • bovenop het salaris ontvang je een vaste 13e en 14e maand;
 • we bieden je een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract;
 • een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%; 
 • naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen;
 • ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • de mogelijkheid om gedeeltelik vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal €750;
 • een werklaptop of iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie:

Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Wil je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in de functie van senior VGM adviseur bij Gasunie? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren voor 31 augustus. Rond 2 september laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 7 september in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Walter Crommelin: 06-3103 7027. Wil je meer weten over de procedure neem dan contact op met de corporate recruiter Julia Raharing: 06-3938 6745.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!