Senior Reliability Engineer

Gasunie zet alles op alles om de transitie naar een CO₂-neutrale energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de Energietransitie. Als Reliability Engineer kijk jij naar: optimalisatie, beschikbaar- en betrouwbaarheid, kosten effectief werken en draag je zo je steentje bij aan een duurzamer Nederland!

Waar ga je werken?
Groningen, met enige regelmaat reis je naar andere locaties voor afstemming met de veldorganisatie.

Wat ga je doen?
Als Senior Reliability Engineer ben je op strategisch-tactisch niveau verantwoordelijk voor het vaststellen en optimaliseren van het onderhoudsprogramma van al onze installaties en stations.
Het doel hierbij is het op strategisch vereiste niveau krijgen van de beschikbaarheid van onze transport systemen tegen zo laag mogelijke kosten. Je beïnvloedt Asset management om te komen tot heldere afspraken tussen  beleid en uitvoering.
Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Vaststellen van onderhoudsoptimalisaties op basis van analyses en verificaties en deze toetsen aan de door Asset Management gestelde eisen;
 • Je ontwikkelt nieuwe initiatieven die bijdragen aan efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering;
 • Je beïnvloedt het management om bovengenoemde initiatieven te doen slagen;
 • Je coördineert de activiteiten van het onderhoudsoptimalisatie team;
 • Continue optimaliseren op basis van beschikbaarheid, betrouwbaarheid, effectiviteit en kosten;
 • Je signaleert optimalisatie mogelijkheden door onderhoudsdata te analyseren;
 • Je gebruikt hiervoor de resultaten van simulatiemodellen (RAM);
 • Je informeert zowel management als de werkvloer over wijzigingen in het onderhoudsproces. 

Wat vragen we?
Om in deze functie succesvol te zijn:

 • Heb je een afgeronde HBO of WO studie en ben je gespecialiseerd richting onderhoudsmanagement, aangevuld met minimaal 10 jaar ervaring als Reliability Engineer.
 • Beschik je over goede organisatie- en facilitator skills.
 • Heb je ervaring met het faciliteren van FMECA sessies en het opstellen van onderhoudsconcepten.
 • Heb je ruime ervaring met RCA, Bow Ties en andere veiligheidsstudies.
 • Ervaring met RAM modellering, de PDCA loop en continue verbeteren.
 • Verwerk je snel nieuwe feiten, schakel je snel tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau, ben je iemand die ook verder dan het bekende kijkt en kom je, samen met het team, met nieuwe inzichten tot een betere aanpak.
 • Ben je overtuigend in je presentatie, aangevuld met sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden én heb je een proactieve houding en ben je een stevige gesprekspartner, ook wanneer je idee of mening wordt omschreven als ‘tegen de stroom in’.
 • Beschik je als aanspreekpunt voor klanten, medewerkers en externe bureaus over uitstekend ontwikkelde sociale en organisatorische vaardigheden. 

Wat bieden we je?
Een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum jaarsalaris van de schaal is € 66.467,- en maximaal € 90.765,-;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid. 

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling
Bij OTM werken engineers van verschillende disciplines, naast Bouwkunde/ Civiel, zijn daar Rotating equipment, HVAC en Reliability Engineering. Samen voeren zij  de engineering uit voor nieuwbouw en onderhoud aan onze gebouwen en installaties. Veel van het werk wordt uitbesteed aan ingenieursbureaus, onder aansturing van deze engineers. Het team is verantwoordelijk voor inhoud van de relevante Gastransportstandaarden en formuleert onderhoudsbeleid. OTM is een onderdeel van de engineering afdeling OT, waar in totaal 165 engineers werken. OTM RE-team bestaat in totaal uit 10 engineers.

Wil je solliciteren?
Stuur dan je CV en motivatie in via de website. 
Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Richard Schriek: 06 – 1100 5441.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!