Pipeline engineer

Gasunie zet alles op alles om de transitie naar een CO₂-neutrale energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de Energietransitie. Als Pipeline Engineer kun jij je steentje bijdragen aan een duurzamer Nederland!

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen, maar je zult regelmatig onderweg zijn.

Wat ga je doen?
Als Pipeline Engineer ben je onderdeel van projectteams die verantwoordelijk zijn voor het aanleggen (trace) of verleggen van transportleidingen. Tevens ontwerp je afsluiterschema’s in het kader van modificaties en nieuwbouw. Dit betreft het totale traject van het bepalen van de scope tot en met de realisatie en nazorg. Het gaat niet alleen over aardgas maar ook over CO2 (Phortos Athos), warmwater en waterstofleidingen (waterstofbackbone) systemen. Daarnaast zal input gevraagd worden op de diverse duurzaamheidsprojecten zoals windenergie naar waterstof. Daarbij werk je veel samen met in- en externe stakeholders. Binnen de engineering ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van het leidingsysteem. Daarnaast ben je als technisch expert verantwoordelijk voor de vaktechnische inbreng en treed je in veel gevallen op als coördinerend engineer voor alle relevante vakgebieden (E&I, HVAC, etc). Wanneer je de detailengineering uitbesteedt aan externe partijen zoals een ingenieursbureau, zorg je ervoor dat hun werk aan onze (kwaliteit)standaarden voldoet.

Wat vragen we?
Als persoon ben je van nature een teamplayer en je bent gewend op een constructieve manier feedback aan anderen te geven maar ook feedback te ontvangen. Je bent in staat het (complexe) projectenproces bij Gasunie snel te doorgronden en na een korte introductie als engineer te functioneren en daar waar jij kansen ziet ook met verbetervoorstellen te komen.
Je bent communicatief vaardig en gaat altijd op zoek naar de oplossing op een verbindende manier. Men typeert jou als toeganglijk en oplossingsgericht. Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO werktuigbouwkunde of gelijkwaardig. Een aanvullende specialisatie voor pipeliners op HBO niveau is zeer gewenst.
 • Minimaal 5 jaar als (pipeline)engineer in het ontwerp of aanleg van transportleidingen, het liefst in offshore projecten.
 • Minimaal 5 jaar als opdrachtgever voor aannemers en/of ingenieursbureaus is een pré.
 • Kennis van de NEN 3650/3651 serie inclusief relevante wet- en regelgeving voor aanleg en beheer van transportleidingen.
 • Kennis van offshore (pipeline als kabels) alsmede aanlegtechnieken.
 • Kennis van  trace-/haalbaarheidstudies.
 • Kennis van SAP PM, SAP MM, GIS tekeningsystemen, materiaal specificaties voor pijpleidingen, appendages en afsluiters geschikt voor diverse media waaronder aardgas, waterstof, CO₂ en warmtesystemen.

Over Gasunie 
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling
OTW is verdeeld in twee formaties te weten: Tracé leidingen & stations  en Installaties. Het doel van de afdeling is het leveren van vakkennis op zowel component- als systeemniveau. Je toekomstige collegas van de afdeling (ca 40 teamleden) zorgen voor enerzijds het ontwerp, de voorbereiding  en de uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten in regulier gastransport. Daarnaast werken zij aan de ontwikkeling van nieuwe business en het specificeren en begeleiden van het onderhoud in de beheersfase. Hierdoor is de inzet van kennis gewaarborgd gedurende de gehele levensduur van de technisch systemen binnen Gasunie.

Wat bieden we je?                                                        
We bieden je een uitdagende functie met veel vrijheid. Je krijt volop mogelijkheden om je zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Omdat je werkt in een grote afdeling van engineers is er altijd een vakgenoot met wie je kunt sparren. Daarnaast een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een goed salaris dat past bij jouw kennis en kunde. Het bruto jaarsalaris van de schaal ligt tussen € 60.000,- en €80.000,-.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren? 
Stuur dan je cv en motivatie in via de website van Gasunie. 

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Rabbe Rubingh: 06 1100 5709. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!