Commercieel Adviseur

Als commercieel adviseur heeft jouw functie een beleidsmatig én dynamisch karakter. Dit maakt het een functie met een breed scala aan werkzaamheden. Je volgt actuele ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, zowel op nationaal als internationaal gebied, alsmede marktontwikkelingen die van belang zijn om de taken zoals gedefinieerd in de Mandaatovereenkomst van de Minister van EZ uit te kunnen voeren. Denk hierbij ook met name aan de ontwikkelingen met betrekking tot de energietransitie. Je adviseert op een proactieve wijze jouw collega’s, de organisatie en relevante stakeholders (intern en extern). 

Standplaats: Groningen, maar de verwachting is dat de nieuwe locatie van de Joint Venture Vertogas - CertiQ zal liggen in de driehoek Zwolle, Apeldoorn en Deventer.
Aantal uren per week: 40 uur per week

Wat ga je doen?

Als commercieel adviseur lever je, samen met andere Vertogas en CertiQ collega’s, contractuele, beleidsmatige en operationele support aan de JV Vertogas - CertiQ. Je hebt een beleidsmatige taak waarbij je op basis van de missie, visie en strategie een jaarplan gaat opstellen dat dient als leidraad voor het uitvoeren van taken.

Daarnaast initieer je data-analyse processen die zijn uitgewerkt door het projectteam van de JV Vertogas - CertiQ. Hiermee ondersteun je het Operations team ten aanzien van noodzakelijk uit te voeren (slimme) controles. Als commercieel adviseur neem je deel aan nationale en internationale werkgroepen en gremia voor zo ver daar een bijdrage noodzakelijk is vanuit de JV Vertogas - CertiQ. Daarnaast signaleer je procesknelpunten, initieer je verbeteringen en heb je medeverantwoordelijkheid voor de effectiviteit, efficiency en betrouwbaarheid van de afdelingsprocessen. Daar waar nodig, beïnvloed je beleidsvorming. Je hebt in deze functie contact met collega’s van de JV Vertogas - CertiQ, Gasunie en Tennet, maar ook met externe partijen en stakeholders zoals EZ, RVO, NEa, klanten en de contacten vanuit Brussel.

Deze functie biedt je een uitstekend perspectief om verschillende facetten van het mee inrichten van een nieuwe deelneming van Gasunie op diverse vlakken te ervaren en daaraan bij te dragen. Zeg maar gerust uitdagingen die jou een podium geven om je ideeën te ontplooien. Het geeft je een perfecte kans om jezelf op verschillende gebieden door te ontwikkelen. Je doet dit samen met jouw evenknie die vanuit TenneT is gedetacheerd. Samen werken jullie op diverse beleidsmatige terreinen samen en komen jullie met adviezen die de JV Vertogas - CertiQ steeds een stap verder brengt in het doelmatig en adequaat uitvoeren van zijn taken. Samen zijn jullie een belangrijke spin in het web.

Wat vragen we?

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en een aantal jaar ervaring in een commercieel en operationele omgeving.
 • Je hebt aantoonbare interesse en bij voorkeur ook ervaring in het politiek maatschappelijk debat over de energietransitie, de internationale energiemarkt, certificering van energie en de rol van JV Vertogas - CertiQ daar binnen.
 • Je bent snel thuis in (nationale en internationale) wetteksten en je weet deze adequaat te vertalen naar de vereisten voor de organisatie.
 • Je hebt financiële kennis op het gebied van AO/IC en je hebt ervaring met jaarafsluitingen en accountantscontroles.
 • Je handelt in het belang van het grotere geheel waarbij je goed in staat bent om de evenwichtigheid in de belangen van de onderneming, wetgever en klanten te bewaken.
 • Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Als persoon ben jij analytisch ingesteld en heb je een proactieve instelling. Je vindt het prettig om een grote diversiteit van werkzaamheden te hebben en je schakelt gemakkelijk tussen de verschillende taken. Je beschikt over een gezonde portie overtuigingskracht en een hands-on mentaliteit. Je bent ondernemend, je mag graag bouwen en van nieuwe uitdagingen krijg jij erg veel energie.

Wat bieden we je?

 • Een goed salaris tussen € 68.500 en € 93.500 bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Een vaste 13e en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract bij Gasunie waarbij je wordt gedetacheerd naar JV Vertogas - CertiQ.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • In april 2023 eenmalige uitkering van €500,- netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn JV Vertogas - CertiQ

De JV Vertogas - CertiQ is een gefuseerde organisatie die voortkomt uit Vertogas (100% deelneming van Gasunie) dat Garanties van Oorsprong (GvO’s) uitgeeft voor duurzame gassen zoals groen gas en waterstof en CertiQ (100% deelneming TenneT) dat GvO’s uitgeeft voor elektriciteit en warmte. Beide ondernemingen worden met ingang van 01-01-2023 gefuseerd tot een nieuwe organisatie JV Vertogas - CertiQ. Deze nieuwe organisatie heeft twee aandeelhouders; Gasunie en TenneT die elk dan voor 50% de aandeelhouder zijn.

Met het oprichten van deze nieuwe organisatie slaan we een nieuw tijdperk in waar gestreefd wordt naar een grotere mate van efficiency, doelmatigheid en robuustheid door het uniformeren van processen en tarieven. Door de energietransitie die in een stroomversnelling is gekomen, verwachten we een substantiële groei in de uitgifte van GvO’s, maar ook verwachten we dat onze taken zullen toenemen in zowel omvang als complexiteit.

Met de nieuw in te richten organisatie verwachten we onze nieuwe taken volledig aan te kunnen. Met het nieuwe team dat bestaat uit medewerkers van zowel Vertogas als CertiQ gaan we samen bouwen aan deze mooie nieuwe organisatie.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 6 juli je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 12 juli laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 18 juli in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op deze sollicitatiegesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met de huidige directeur van Vertogas Roelf Tiktak op 06 2001 9367. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan op 06 4675 2273.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!