Technicus E&I, cluster Maasvlakte

Als Clustertechnicus E&I ga je aan de slag op onze installaties op de Maasvlakte: een stukje bijzondere techniek met een belangrijke rol in de leveringszekerheid van gas. Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het onderhoud en het oplossen van storingen aan deze installatie.

Op de installaties van OIM worden de komende jaren grote projecten uitgevoerd, er vindt een uitbreiding plaats van de H-gas optie, er wordt gestudeerd naar vervanging van de E-installatie en de wijze waarop de plant van afstand bewaakt kan worden. Daarnaast voer je onderhoud en los je storingen op aan onze stikstof mengstations. Deze mengstations hebben, zeker na het aardgasbesluit, een belangrijke rol in het gastransportnet. Het converteren van hoogcalorisch gas naar Groningen gas kwaliteit is van groot belang geworden voor de aardgasvoorziening in Nederland.

Kortom, een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid!

Waar ga je werken?
Je standplaats wordt Rotterdam Maasvlakte. Naast onze installatie op de Maasvlakte ben je ook werkzaam op de mengstations Botlek en Pernis. 

Wat ga je doen?
Na een intensief inwerk- en opleidingstraject, die wordt aangeboden door specialisten en wordt beëindigd met een certificaat of diploma, ben je in staat om onderhoud (preventief en storingen) uit te voeren aan o.a. menginstallaties, compressoren en pompen. Je hebt een technische inhoudelijke rol bij de uitvoering en je begeleidt daarnaast eventuele vervangingsprojecten.

Voor derden (externen die op onze locaties aan het werk zijn) ben jij aanspreekpunt en je zorgt ervoor dat hun werk en werkwijze aan Gasunie (kwaliteit) standaarden voldoen.

Je draait mee in de OIM wachtdienstorganisatie en je werkt in dagdienst. 

Wat vragen we?
Om als Clustertechnicus E&I succesvol te zijn:

 • Heb je een afgeronde MBO 4 opleiding Elektrotechniek, Energietechniek, AOT of vergelijkbaar;
 • Is het in je voordeel wanneer je ervaring hebt in het E&I vak, zeker wanneer je eerder als technicus hebt gewerkt;
 • Ben je in vorige functies gewend om technische administratie bij te houden;
 • Ben je fulltime beschikbaar;
 • Woon je, i.v.m. de wachtdiensten, bij voorkeur binnen het denkbeeldige gebied tussen Hoek van Holland, Maassluis, de Lier, Rotterdam, Barendrecht, Oud Beijerland, Zuidland, Stellendam en Ouddorp.

Daarnaast ben je vasthoudend om geformuleerde doelstellingen te bereiken en controleer je tussentijds of doelstellingen worden gehaald. Je werkt samen aan gemeenschappelijke doelen, hebt oog voor anderen en ziet wanneer collega's hulp nodig hebben en biedt deze ook ongevraagd aan. Je zorgt voor heldere communicatie en informeert anderen over de voortgang van de werkzaamheden. Je hebt het vermogen om gedurende lange tijd nauwkeurig en zorgvuldig te werken, met oog voor detail en werkt volgens afgesproken procedures. Door de veiligheid te waarborgen vraag je anderen om het werk te controleren. 

Wat bieden we je?
Gasunie biedt een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €35.935,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Wachtdiensttoeslag van 7,5% op je bruto maandsalaris;
 • Een contract voor een bepaalde tijd;
 • Een goede pensioenregeling via onze eigen Pensioenfonds;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Onze infrastructuur bestaat uit ruim 15.500 kilometer pijpleidingen, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen, honderden installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. Nu is onze core business nog vooral aardgas, maar dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over het cluster Maasvlakte (OIM)
Net als Gasunie is ook OIM in een transitiefase. De Peakshaver op de Maasvlakte speelt een belangrijke rol bij de leveringszekerheid van aardgas. De installatie bestaat uit een aantal procesdelen, waarin aardgas vloeibaar gemaakt kan worden, opgeslagen wordt in bovengrondse opslagtanks en op verzoek via een verdampingsproces gasvormig gemaakt kan worden. Momenteel wordt gestudeerd op het uit bedrijf nemen van deze installatie en te vervangen door een mengfunctie met hoogcalorisch gas waarbij de functie en capaciteit gelijk blijft, hierdoor wordt de installatie flexibeler inzetbaar. Ook wordt er gestudeerd op her inzet van de LNG opslagtanks.

Daarnaast horen de onbemande mengstations Botlek en Pernis bij het cluster. Hier wordt hoogcalorisch aardgas vermengd met stikstof. De locaties worden vanuit de “Peakshaver” beheerd en onderhouden. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 2 december je CV en motivatie in via de sitel. Rond 13 december laten we je weten of je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 20 december op onze locatie op de Maasvlakte. Na maximaal 3 werkdagen geven we je terugkoppeling op deze gesprekken.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijke toekomstige manager Hein Verbiest 06-3103 7470.

Of bekijk een filmpje over het werk van collega E&I'er Mendy.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!