Calculator / Project Begroter / Cost Engineer

Vind je het een uitdaging om voor de kosten inschattingen van projecten een centrale rol te mogen spelen, loop je er niet voor weg om continue te leren, hou je ervan om uitgedaagd te worden en heb je ervaring met multidisciplinaire projecten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Calculator/Project Begroter/Cost Engineer houd je je bezig met het opstellen van ramingen van project begrotingen tijdens verschillende fasen van een project. Ook beoordeel je offertes van uitbesteed werk en beoordeel je de financiële consequenties van meer- en minderwerk. Verder bewaak je de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het gebruikte begrotingssysteem o.a. door projectbezoeken en analyses.

Waar ga je werken?
Gasunie hoofdkantoor Groningen

Wat ga je doen?
Als Calculator/Project Begroter/Cost Engineer maak je de ramingen en begrotingen van gas gerelateerde leiding-/installatieprojecten én van new business zoals waterstof, warmteleidingen, CO₂ opslag/transport en elektrolyse.

Jij zorgt ervoor dat je multidisciplinaire projecten visualiseert en de kostprijs ervan bepaalt. Om dit goed te kunnen heb je brede kennis nodig van materialen, planningen, uitvoeringsmethodes etc.

Jouw ramingen en begrotingen worden door de projectleiders gebruikt om projectvoorstellen te onderbouwen en de economische haalbaarheid en risico’s te toetsen. Als Calculator/Project Begroter/Cost Engineer heb je daarmee een belangrijke en onmisbare rol in onze projectenorganisatie. Je beweegt je daarom op verschillende niveaus door de gehele organisatie heen. Er hangt veel van je af.

Wat vragen wij?
Om als Calculator/Project Begroter/Cost Engineer aan de slag te gaan ben je van huis uit een nieuwsgierig persoon die in staat is rust en overzicht te bewaren in hectische tijden. Je bent leergierig en, ondanks jouw ervaring, vind je het leuk om nieuwe methoden te leren. Daarnaast ben je assertief genoeg om door te vragen wanneer het nodig is. Ook heb/ben je:

 • Een HBO opleiding gevolgd met een technische afstudeerrichting;
 • De afgelopen ca. 5 jaar gewerkt in de olie- en gas en/of energie gerelateerde industrie als projectmanager, uitvoerder, werkvoorbereider én heb je met cost engineering/cost estimate te maken gehad;
 • Ervaring met werken in een (technische) projectenorganisatie en/of een politieke organisatie;
 • In het bezit van rijbewijs B, omdat je met regelmaat Gasunie locaties in Nederland bezoekt, ca. 25%.

Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Jij gaat werken binnen het team van begroters. Dit is een hecht team waar een prettige werksfeer heerst. Samen zorgen ze ervoor dat het werk af is.

Het team van begroters maakt onderdeel uit van een afdeling waarbinnen ook de portfoliomanagers, projectplanners, supply chain alsook de projectontwikkelaars onderdeel van zijn. Voordeel hiervan is dat er een direct lijntje ligt met welke projecten wanneer op ons afkomen en met welke initiële scope.

Wat bieden we je?
We bieden je, naast een uitdagende en verantwoordelijke baan in een echte projectorganisatie, een pakket van arbeidsvoorwaarden o.a. bestaat uit:

 • Een goed salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum jaarsalaris van de schaal is circa € 55.491;
 • Een contract voor bepaalde tijd met mogelijkheid tot een vast contract;
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 9 mei je CV en motivatie in via de HR portal. Rond 15 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 2 juni in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Peter Noordhof: 06-11005717 of met Jan Albert Balk (Adviseur Cost Engineering en Risk Management): 06-11005875.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!