Business Development Manager Offshore infrastructuur

Het is tijd om de wereld te transformeren! Gasunie zet dan ook alles op alles om de transitie naar een duurzame energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de Energietransitie. Als Business Development Manager hou jij je binnen Gasunie bezig met de ruimtelijke processen gekoppeld aan offshore infrastructuur en dan met name de aanlanding en koppeling aan het onshore netwerk. In deze ontwikkeling en initiatieven vervul je binnen Gasunie een coördinerende en spin-in-het-web rol om zo tot de juiste strategie te komen. Deze processen worden samen met EZK, TSO’s en andere stakeholders vormgegeven. Jij bent voor hen, samen met je collega’s, het aanspreekpunt.

Waar ga je werken?
Standplaats: Groningen (hybride werken mogelijk)

Wat ga je doen?
Je maakt deel uit van de afdeling Business development Waterstof Offshore (BW). De afdeling bestaat uit ca 9 mensen en richt zich onder ander op business development van de offshore infrastructuur in Nederland en Duitsland. Samen met andere afdelingen werk je aan de realisatie van het offshore netwerk voor waterstoftransport. Hiervoor moet je goed op de hoogte zijn van relevante externe en interne ontwikkelingen op het gebied van waterstof in algemene zin, maar ook het (beleids)denken over infrastructuur. Als “meewerkend voorman/-vrouw” ben je in de lead voor het organiseren van de (input voor) MER en IEA trajecten gekoppeld aan offshore transport. Hiervoor is zowel kennis van of begrip voor ruimtelijke ordeningsvraagstukken aan de orde als begrip van de technische input die gegeven moet worden voor het uitvoeren van MER en IEA trajecten. Expertise hierop halen we grotendeels uit de interne organisatie of kan worden ingekocht. Jij bent degene die alle onderdelen bij elkaar brengt, overzicht houdt en aanspreekpunt is (in- en extern) voor deze trajecten en ook de belangen van Gasunie vertegenwoordigt in verschillende (externe) overleggen.

Wat vragen we?

 • Je hebt hbo / wo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante ervaring.
 • Je kunt op een resultaatgerichte manier en vanuit je intrinsieke drive, kansen van de energietransitie verwezenlijken.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van proposities.
 • Je hebt ervaring met business development in een technische/industriële of overheidsomgeving en bij voorkeur in of ervaring met de energie branche.
 • Je hebt de ervaring in projectontwikkeling (met name tot aan FID).
 • Je kunt vanuit je onderhandelingsvaardigheden en ervaring de controle en lead pakken in complexe trajecten.
 • Je bent een verbindende teamspeler, omgevingsbewust en je kunt verschillende stakeholders goed  meekrijgen en overtuigen.

Over de afdeling en Gasunie
De Waterstof afdeling is cross-border georganiseerd met als kerngebieden Nederland en Duitsland waar de meeste collega’s vanuit Groningen werken. De ontwikkeling van waterstoftransport on- en offshore, opslag faciliteiten en import staan centraal. Gasunie voorziet en jaagt aan dat er een aanzienlijke markt zal ontstaan in waterstof en dat er klimaatneutrale (groene) waterstof in het buitenland zal worden geproduceerd. Daarom werken wij ook aan import(terminals) voor waterstof.Binnen de afdeling werken met name Business Developers en Commercieel Adviseurs. Voor de overige functies op gebied van o.a. techniek, juridische zaken, public affairs en communicatie maken wij gebruik van de expertise van andere afdelingen van Gasunie.

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Wat bieden we je? 

 • Een salaris tussen € 76.941 en € 123.156 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband. 
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • In april 2023 eenmalige uitkering van €500,- netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 4 december 2022 je cv en motivatiebrief in via de website van Gasunie. Rond 6 december 2022 laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 9 december 2022 in Groningen of digitaal (via Teams).

Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op deze sollicitatiegesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Werna Udding (06 1100 5751) . Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan (06 4675 2273).

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!