Business developer waterstof

Het is tijd om de wereld te transformeren! Gasunie zet dan ook alles op alles om de transitie naar een duurzame energievoorziening te realiseren. Onder andere door het ontwikkelen en aanjagen van de waterstofeconomie en het verbinden van vraag en aanbod met infrastructuurprojecten. Als business developer bij Gasunie speel jij een grote rol in deze internationale transformatie. 

Standplaats: Groningen, waarbij hybride werken tot de mogelijkheden behoort.
Aantal uren per week: 40 uur.

Wat ga je doen?

Bouwen aan een nieuwe waterstofeconomie is pionieren. Dat is iets nieuws creëren. Dat maakt het werk uitdagend, complex en zeer dynamisch. Maar zorgt ook voor veel voldoening wanneer er echt grote stappen gezet worden. En dat kun jij doen bij Gasunie. Want als er een partij in Nederland en Duitsland is die een werkelijke bijdrage kan leveren aan het grootschalig gebruik van waterstof (H2), dan is het wel Gasunie.

Het importeren van waterstof naar Noordwest-Europa, in aanvulling op de binnenlandse productie van waterstof, is cruciaal om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen. Als onderdeel van het waterstof import team kan je hier een belangrijke bijdrage aan leveren door het ontwikkelen van import terminals in Nederlandse en Duitse havens, zowel voor de import van waterstof als de import van waterstof derivaten (zoals ammoniak en liquid organic hydrogen carriers). Samen met partners uit de hele wereld werk je aan de ontwikkeling van internationale waardeketens.

Als business developer ben jij verantwoordelijk voor het aansturen en verbinden van multidisciplinaire en / of commerciële teams in een internationale context. Je houdt je dagelijks bezig met het oplossen en bedenken van creatieve oplossingen voor complexe commerciële vraagstukken. Je gaat klantbehoeften achterhalen en analyseren en je volgt markt- en concurrentieontwikkelingen op de voet. Dit vertaal je naar concrete proposities, contracten en diensten. Tijdens deze processen behartig je het belang van Gasunie. Je bent ook verantwoordelijk voor het onderhandelen over deze contracten en het bouwen van samenwerkingsverbanden met andere partijen in onze keten. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze Legal afdeling. Kortom, een zeer uitdagende en dynamische functie waarin jij een actieve rol hebt in de gewenste positionering van Gasunie.

Wat vragen we?

 • Je hebt wo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante ervaring.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van commerciële proposities.
 • Je hebt ervaring met business development in een technische/industriële omgeving en bij voorkeur in de energiesector of in de terminal branche.
 • Je hebt ervaring in projectontwikkeling (met name tot aan FID) en investeringsvoorstellen in een kapitaal intensieve markt.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.

Als persoon ben jij een pionier, netwerker en verbinder. Iemand die vooruit wil, die kansen ziet, creëert en vervult. Je staat stevig in je schoenen en je weet hoe je je stakeholders moet meenemen in jouw creatieve en innovatieve visie. Jij bent ijzersterk in onderhandelen en in grote complexe projecten (> € 100 miljoen) pak jij de lead. Je voelt je op je gemak in een ondernemende en inspirerende omgeving.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 76.941 en € 123.156 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • In april 2023 eenmalige uitkering van €500,- netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling

De afdeling waterstof import is onderdeel van een bredere afdeling waterstof, een snelgroeiend team in opbouw. Momenteel bestaat de waterstof afdeling uit 60 medewerkers in Nederland en Duitsland (Hannover). Er werken bij ons met name projectmanagers, business developers en commercieel adviseurs. Voor de overige functies op gebied van o.a. techniek, juridische zaken, public affairs en communicatie maken wij gebruik van de expertise van andere afdelingen van Gasunie.

Verwacht op onze afdeling geen gebaande paden maar een cultuur om nieuwe wegen te ontdekken en creëren. Je wordt daarin gestimuleerd om creatief te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met collega’s, die vanuit eenzelfde intrinsieke motivatie werken om de waterstofeconomie te laten slagen.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 8 januari je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 12 januari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 19 januari in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op deze sollicitatiegesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Johan Douma: 06 3103 7641. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan: 06 4675 2273.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!