Business developer energietransitie

Bouwen aan een nieuwe energiedrager is pionieren. Dat is iets nieuws creëren. Dat maakt het werk uitdagend, complex en zeer dynamisch. Het zorgt ook voor veel voldoening wanneer er echt grote stappen gezet worden. En dat gebeurt bij Gasunie. Want als er een partij in Nederland is die een werkelijke bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van CO2-transport en -opslag, dan is het wel Gasunie. Wil jij een serieuze bijdrage leveren aan een van de belangrijkste uitdagingen van Nederland voor de toekomst? Kom dan bij ons werken als senior business developer energietransitie.

Standplaats: Groningen (waarbij hybride werken de norm is).
Aantal uren per week: 32 tot 40.

Wat ga je doen?

Als business developer ben jij verantwoordelijk om grote industriële spelers te faciliteren in het halen van ambitieuze klimaatdoelstellingen. Je bent de aanjager en de spil tussen deze bedrijven, de overheid en Gasunie. Je werkt aan complexe en multidisciplinaire projecten voor het ontwikkelen en aanjagen van CO2-transport en -opslag (Carbon Capture and Storage (CCS)). In deze projecten vervul jij een leidende, coördinerende en/of commerciële rol om deze ideeën om te zetten in een schaalbare werkelijkheid en in het verbinden van vraag en aanbod met onze nieuwe infrastructuur. De grootte van deze projecten zijn zeer groot met een omvang van meer dan € 50 miljoen.

Je houdt je dagelijks bezig met het oplossen en bedenken van creatieve oplossingen voor complexe commerciële vraagstukken. Je gaat klantbehoeften achterhalen en analyseren en je volgt markt- en concurrentieontwikkelingen op de voet. Dit vertaal je naar concrete proposities, contracten en diensten. Tijdens deze processen behartig je het belang van Gasunie. Je bent ook verantwoordelijk voor het onderhandelen over deze contracten en het bouwen van samenwerkingsverbanden met andere partijen in onze keten. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze Legal afdeling.

Kortom, een zeer uitdagende en dynamische rol waarin jij een actieve rol hebt in de gewenste positionering van Gasunie. In deze functie word je een uitstekend perspectief geboden om verschillende facetten van commerciële en financiële uitdagingen te verkennen en geeft je een podium om jouw ideeën te ontplooien.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding zoals Economie, Bestuurskunde of Finance.
 • Je hebt minimaal acht jaar ervaring als business developer in een technische of industriële omgeving. 
 • Je hebt ervaring met het opstellen van commerciële- en economische analyses.
 • Je hebt ervaring met het leiden van complexe en multidisciplinaire projecten. 
 • Je spreekt zowel vloeiend Nederlands als vloeiend Engels.  

Als persoon ben jij een pionier, netwerker en verbinder. Iemand die vooruit wil, die kansen ziet, creëert en vervult. Je staat stevig in je schoenen en je weet hoe je je stakeholders moet meenemen in jouw creatieve en innovatieve visie. Jij bent ijzersterk in onderhandelen en in grote complexe projecten pak jij de lead. Je voelt je op je gemak in een ondernemende en inspirerende omgeving.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 76.941 en € 123.156 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • In april 2023 eenmalige uitkering van €500,- netto om te besteden aan duurzame inzetbaarheid.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling
De afdeling New Energy is een snelgroeiend team. Er werken bij ons met name projectmanagers, business developers en commercieel adviseurs. Voor de overige functies op gebied van o.a. techniek, juridische zaken, public affairs en communicatie maken wij gebruik van de expertise van andere afdelingen van Gasunie. Verwacht op onze afdeling geen gebaande paden maar een cultuur om nieuwe wegen te ontdekken en creëren. Je wordt daarin gestimuleerd om creatief te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met collega’s, die vanuit eenzelfde intrinsieke motivatie werken om de energietransitie te laten slagen.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 8 januari je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 12 januari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 18 januari in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op deze sollicitatiegesprekken.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Thijs de Vries op 06 3103 7042. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan: 06 4675 2273.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!