Bedrijfsjurist

Als bedrijfsjurist bij Gasunie werk je in een uitdagende omgeving, zeker tijdens de energietransitie en de transitie van onze organisatie. Ter versterking van onze afdeling Corporate Legal zoeken we daarom een ervaren bedrijfsjurist die een bijdrage kan leveren aan projecten voor de energietransitie.

Waar ga je werken?
Je standplaats is in overleg: Den Haag of Groningen. De werkzaamheden zullen zowel in de randstad als in Groningen plaatsvinden. Je bent daarom bereid om ten minste 1 tot 2 dagen per week op ons hoofdkantoor in Groningen te zijn.

Wat ga je doen als bedrijfsjurist?
Als bedrijfsjurist bij Gasunie lever jij met jouw juridische kennis en ervaring een bijdrage aan projecten ten behoeve van de energietransitie.
Een greep uit jouw werkzaamheden:

  • Je adviseert bij projecten op verschillende aandachtsgebieden en stelt contracten met binnenlandse en buitenlandse partijen op;
  • Je adviseert over de structurering van samenwerkingsverbanden en over de governance in de projecten;
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan de beheersing van de risico’s van Gasunie in de diverse externe relaties;  
  • Je houdt de relevante ontwikkelingen in de energiesector en op juridisch terrein bij, analyseert deze en betrekt de uitkomsten ervan bij je (proactieve) advisering.

Wat vragen we?
Om als bedrijfsjurist bij Gasunie te kunnen werken:  

  • Heb je een WO opleiding rechten afgerond, het liefst op het gebied van privaatrecht en ondernemingsrecht;
  • Heb je meer dan 10 jaar relevante werkervaring bij een bedrijf van vergelijkbare omvang (of in de advocatuur) en/of met vergelijkbare uitdagingen als Gasunie;
  • Heb je ervaring met het opstellen van complexe contracten en het juridisch structureren van samenwerkingsverbanden;
  • Heb je een brede belangstelling, gevoel voor een technische omgeving en publieke belangen.

Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler. Je beschikt over analytisch denkvermogen en je stelt je onafhankelijk op. Verder ben je politiek- en organisatie sensitief en gewend op verschillende lagen in de organisatie te communiceren. Iemand die niet alleen een competente jurist is, maar ook bekend is met een complexe en politieke werkomgeving.