Junior Juridisch Medewerker Belastingen

(32 uur per week)

Houd jij van complexe uitdagingen op het gebied van Belastingen?

Wie zoeken wij?

  • Je bent accuraat, flexibel, analytisch sterk en signaleert snel ontwikkelpunten.
  • Je bent een toegankelijke gesprekspartner voor klanten en collega’s en houdt hierbij rekening met politiek/bestuurlijke en organisatorische verhoudingen, daarbij kan jij je goed inleven in anderen om een gelijkwaardig gesprekspartner te zijn.
  • Je deinst niet terug van repeterende administratieve handelingen en bent goed in het schrijven van (advies)-rapportages, beschikkingen en correspondenties.
  • Je bent resultaat- en omgevingsgericht en weet prioriteiten te stellen.
  • Je hebt een zelfstandige proactieve werkhouding, bent betrokken, zoekt de samenwerking en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het team.

Wat vragen wij?

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur juridisch).
  • Kennis en ervaring op het gebied van WOZ/Belastingen en wettelijke bepalingen.
  • Je hebt ervaring met administratieve taken.
  • Bij voorkeur relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Tot de dagelijkse werkzaamheden behoort het adviseren over juridische vraagstukken binnen het cluster Belastingen en WOZ. Je voert hierbij het beleid van de gemeenten uit. Daarnaast adviseer en rapporteer je over optimalisatie en aanpassing van beleid en uitvoeringsregels. Het afhandelen van, brede en complexe, bezwaren en het verdiepen in nieuwe beroepszaken behoort ook tot de werkzaamheden. Het kan hierbij voorkomen dat je een hoorzitting bij woont. Tevens houd je je bezig met de vakinhoudelijke ondersteuning en ben je vraagbaak voor collega’s.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Kompanjie: dé werkorganisatie voor de gemeenten Pekela en Veendam. De functie van Junior Juridisch medewerker Belastingen valt onder het Team Gegevensbeheer wat onderdeel is van de eenheid Dienstverlening. De eenheid bestaat uit Team Gegevensbeheer, Team Klantcontactcentrum (KCC) en Team Vergunning en Handhaving. Het team Gegevensbeheer is verantwoordelijk voor het verzamelen, bijhouden en leveren van administratieve- en GEO-gegevens die organisatie breed gebruikt worden. BRP, BAG, WKPB, BGT, begraafplaatsen- en de WOZ-/Belastingenadministratie behoren tot de taken van het team. Het team Gegevensbeheer is, gelet op de invoering van de diverse basisregistraties, een team dat volop in ontwikkeling is.

Naast de focus op het beheer van betrouwbare gegevens zet het team ook stevig in op het verstrekken van basisgegevens aan de andere eenheden van De Kompanjie. Meer weten over de organisatie waarvoor je wil werken? Kijk dan op: http://www.dekompanjie.nl/.

Wat bieden wij?
Wij bieden een structurele functie. Je krijgt de kans om te werken in een organisatie met ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling, waarbij jij je kennis en ervaring kan inzetten in de praktijk. Naast een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden en een individueel keuzebudget (17,05% bovenop je bruto salaris) geldt, afhankelijk van je ervaring, voor deze functie een salaris van maximaal € 3929,- bruto per maand (functieschaal 9, aanloopschaal 8) bij een werkweek van 36 uur (peildatum 01-10-2019).


Enthousiast geworden?

Klik dan hier en upload je motivatie en CV voor 12 december 2019 naar ons. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de heer S. van Dijk (0598 652574), Coördinator Belastingen/WOZ of de heer H.A. Staats (0598 652371), Juridisch medewerker Belastingen. De eerste selectiegesprekken staan gepland op dinsdag 17 december 2019.

Beschik jij over de competenties en de talenten die nodig zijn om succesvol te zijn in deze functie én ben je bereid om je hier in te ontwikkelen? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren op deze functie!

Deze vacature in opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij interne kandidatuur de voorkeur heeft. Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het verkrijgen van een aanstelling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.