Speltherapeut Cosis Expertisecentrum regio Groningen

Ter vervanging van zwangerschapsverlof is het Cosis Expertisecentrum (CEC) op zoek naar een speltherapeut. Krijg jij energie van een zelfstandige functie waarbij jij volledige vakinhoudelijke verantwoordelijkheid hebt? Zoek jij de verbinding met collega speltherapeuten en andere hulpverleners? Reageer meteen!

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Binnen het CEC zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam, waaronder behandelaren, adviseurs, management en secretariaat. Het CEC is een van de vier clusters binnen Cosis en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inhoud van de behandelexpertise. Van daaruit maken we de vertaalslag naar de praktijk in de overige drie clusters: Wonen, Kind, Jeugd & Gezin en Ambulant. De specialisten werken op diverse kennisgebieden nauw samen met verschillende collega's.

Dit ben jij

Jij onderzoekt, observeert en stelt het speltherapeutisch plan op binnen de kaders die zijn vastgesteld. Jij zet individuele speltherapietrajecten in, maar ook groepstherapie. Hierbij maak jij gebruik van uiteenlopende specifieke speltherapeutisch methodieken. Het speltherapeutisch plan voer jij uit en daarmee lever jij een bijdrage aan de doelen van de behandeling. Regelmatig stem je met de begeleiding af, maar de begeleiders kunnen ook rekenen op jouw advies en coachende rol. Op basis van de problematiek werk jij multidisciplinair samen met verschillende hulpverleners om gezamenlijk de cliënt te behandelen.

Iets voor jou

Dan:

 • Heb je een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau (post-hbo speltherapie).
 • Lever jij een bijdrage aan het vakspecifieke en zorginhoudelijke beleid.
 • Ben je geregistreerd bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) of in opleiding tot registratie.
 • Heb je enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.

Voel je gewaardeerd

Wanneer je komt te werken als Speltherapeut ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.815,- en maximaal € 4.019,- volgens FWG 50 van cao- gehandicaptenzorg (met ingang van 1 mei 2023) (op basis van een fulltime dienstverband).

 • Een contract voor bepaalde tijd vanaf 1 mei en voor de duur van de vervanging.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learnings (Goodhabitz).
 • Interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als speltherapeut? 
Laat het ons weten door te solliciteren via de 'solliciteer' knop! Reageer vóór maandag 27 maart 2023.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? 
Neem contact op met Marieke Jager, teamcoördinator op telefoonnummer 06 822 622 70. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag. Marieke neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Extra informatie:

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Bericht voor recruiters en headhunters:

 • We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.
Solliciteren