Spelogoog - EC Assen (2019-1018)

“Samira is een kind en woont bij haar vader en moeder. Samira heeft bij de geboorte een hersenbeschadiging opgelopen met als gevolg een ontwikkelingsachterstand en epilepsie. De ouders weten niet wat de beste manier is om hierop te reageren en vragen hulp bij de opvoeding van Samira. Samira heeft voortdurend toezicht en begeleiding nodig vanwege haar epilepsie en gedragsproblematiek. Er wordt gekeken of Samira behandeling nodig heeft voor haar gedragsprobleem. Daarnaast wordt gekeken of Samira kan doorstromen naar speciaal onderwijs of dat gezien haar intelligentieniveau een kinderdagcentrum beter bij haar past”. 

Voor de afdeling Expertisecentrum sector Jeugd locatie Assen zoeken wij, wegens vervanging van zwangerschapsverlof gedurende 5 maanden een Spelagoog voor 24 uur per week. Wil jij werken met cliënten zoals Samira en samen kleine stappen maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie ben jij?
Je weet dat wat je kunt net zo belangrijk is als wie je bent. Je bent nieuwsgierig naar de mens achter je cliënt en kunt zijn gedrag en behoeften ‘lezen’, ook als hij zich zelf niet of moeilijk kan uitdrukken. Je begrijpt dat je – om dit werk goed te kunnen doen – laagdrempelig moet zijn en moet beschikken over een gezonde dosis humor.

Je vindt het vanzelfsprekend dat jouw behandeling verder gaat dan alleen het medische aspect. Je bent een belangrijke spil in ons web van zorgprofessionals die zich elke dag inzetten om onze cliënten (weer) grip op hun leven te laten krijgen. Daarmee draag je bij aan de missie, oftewel: ‘de bedoeling’ van Cosis.

Jij gelooft, net als wij, dat ‘iedereen telt’. Cliënten, maar ook hun verwanten en je collega’s. Je bent betrokken, staat open voor anderen en neemt je verantwoordelijkheid.

Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
•Je biedt activiteiten op het gebied van spelagogie aan cliënten met een (ernstig meervoudige) verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblematiek binnen een behandeldoelstelling;
•Je voert deelbehandelingen spelagogische interventies uit;
•Je onderzoekt, observeert, voert speldiagnostiek uit, stelt het spelagogisch plan op en voert zowel individuele als groepsgerichte activiteiten uit waarbij gebruik gemaakt wordt van uiteenlopende specifieke spelagogische methodieken;
•Je voert het spelagogisch plan uit en levert daarmee een bijdrage aan de doelen van de behandeling, in afstemming met andere betrokken disciplines;
•Je stemt af, coacht en adviseert begeleiders en het cliëntsysteem. Je levert een bijdrage aan het vakspecifieke en zorginhoudelijke beleid.

Wat vragen we van je?
Je hebt:

•een afgeronde relevante HBO opleiding;
•3-5 jaar relevante werkervaring met de doelgroep (kind en jeugd)
•een rijbewijs/auto;
•een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
•een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren.

Je kunt:

•zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
•zelfstandig werken;
•open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
•uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

•steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
•iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie van 24 uur per week, eerst tot 1 december 2019.

Wat bieden wij?
•Een afdeling waarop je trots kunt zijn.
•Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
•Dezelfde salarisschaal als je collega’s spelagoog: minimaal € 2.016,- en maximaal € 3.084,- volgens schaal 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s zoals:
•een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
•een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsenplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 25 mei 2019.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Voor vragen kan je contact opnemen met Erik Doornbos, Assistent Hoofd Vakgroepen sector Jeugd. Via telefoonnummer 06-34419373.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. 

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.