Senior Financial Controller

Wij zijn op zoek naar een samenwerkingsgerichte senior financial controller met verantwoordelijkheidsgevoel om het team binnen het Cosis Servicecentrum te versterken. Als senior financial controller voer je de regie over de ontwikkeling en implementatie van het financial control beleid. Je verricht financial control taken, zodat de organisatie wordt voorzien van betrouwbare informatie, waarop strategische keuzes worden gebaseerd. Je vervult een spilfunctie tussen de verschillende administraties en begeleidt jouw collega financial controllers bij complexe vraagstukken.

Dit zijn wij

Bedrijfsprofiel
Cosis is er in Groningen en Drenthe voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en-/of psychische beperking. Het betreft één van de grootste zorginstellingen van het Noorden met 220 kleine en grote locaties in Groningen en Drenthe. Cosis biedt ondersteuning voor korte of langere tijd, midden in de samenleving, dichtbij de mensen die worden geholpen. Uitgangspunt daarbij is altijd het werken in de driehoek. Hierin staat de samenwerking tussen de cliënt, zijn of haar persoonlijk netwerk en de professional van Cosis centraal. De kernactiviteiten bestaan uit ondersteuning thuis, een passende woonvorm bij Cosis, dagbesteding en gezinsondersteuning.

Bedrijfscultuur
Cosis is een werkgever met een stabiele basis. De bedrijfscultuur kan worden omschreven als mensgericht, betrokken en loyaal. Daarbij hecht het veel belang aan teamwork en ontwikkeling.

Dit ben jij

Je vertaalt de strategische en tactische speerpunten naar een jaarplan voor de afdeling en levert verder een actieve bijdrage aan de implementatie van nieuwe ontwikkelingen binnen het team. Samen met de collega's draag je zorg voor een tijdige en betrouwbare informatievoorziening en zie je toe op de kwaliteit van de financiële administraties. Je voorziet de periodieke rapportages van heldere analyses en toelichtingen.

Je voert waar nodig een audit uit op algemene financiële processen en-/of meer zorginhoudelijke processen of houdt nieuwe business cases tegen het licht om risico's of juist kansen te signaleren. Je weet de uitkomsten hiervan te vertalen naar heldere rapportages, waarin je ook komt tot concrete aanbevelingen. Verder ben je in staat om de organisatie mee te nemen in jouw advies.

Je ziet erop toe dat de verschillende onderliggende administratieve processen leiden tot betrouwbare (financiële) data en bent verantwoordelijk voor enkele financiële specialistische zaken. Het volgen van ontwikkelingen in de zorgsector in relatie tot het eigen vakgebied en het signaleren van kansen en bedreigingen is voor jou vanzelfsprekend. Je evalueert de uitgezette koers, adviseert de manager Financiën en Control hierover en maakt een vertaalslag naar de operationele werkzaamheden. Kortom, een brede functie waarbij je door middel van het verleden de toekomst probeert te voorspellen en continu bekijkt of de organisatie met de juiste zaken bezig is.

Iets voor jou

Dan:

 • Heb jij een afgeronde hbo- of wo-niveau op het gebied van finance & control of accountancy;
 • Heb jij aantoonbare en meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie, waarbij analytisch vermogen een vereiste is, gelet op de complexe processen binnen de zorg op verschillende niveaus;
 • Is Kennis van en ervaring met Excel, Power BI en Afas Profit (financiële administratie) een pre;
 • Ben je in staat te schakelen op verschillende niveaus en sterk in voortgang- en procesbewaking;
 • Durf je initiatief te nemen en ben je in staat je bevindingen helder te beargumenteren.

Voel je gewaardeerd

Wat heeft Cosis te bieden?

 • Een dynamische functie voor 28-36 uur in een zich ontwikkelde organisatie;
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling;
 • Inschaling volgens FWG 60 van de cao Gehandicaptenzorg: minimaal € 3.482,- en maximaal € 5.062,- op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Je krijgt interessante extra's, zoals een eindejaarsuitkering (8,33%), sporten met korting of een voordelig fietsplan;
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie, jouw inbreng doet er toe;
 • Een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.

Het salaris bij de vacature is een indicatie en is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en opleiding, maar zal goed in verhouding zijn.

Voel je welkom en solliciteer

Geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan de (meeste) functie eisen?
Reageer zo spoedig mogelijk via deze link.

Headhuntersteam verzorgt namens Cosis de exclusieve werving & selectie procedure en reageren kan tot 9 juni 2023. Bij vragen kunt u contact opnemen met Rens Philips, consultant bij Headhuntersteam Groningen, 06-10212548 of r.philips@headhuntersteam.nl.

Extra informatie: 
Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.