Persoonlijk Begeleider Kwekerij - CvD Kinderboerderij Winschoten

'Als jij begint op maandag dan start je de pc op, kijkt in de agenda en stuurt alvast een appje naar een meewerker die het lastig vindt om op tijd te komen en net dat duwtje extra nodig heeft. Je overlegt met je collega’s wie wat doet vandaag, “doe jij met de meewerkers vandaag de tuin bij de woonlocatie? Dan kan ik even wat cliënt gesprekken voeren vandaag." Trekt je deze vorm van begeleiden je aan? Lees dan verder en wellicht word jij onze nieuwe Persoonlijk Begeleider bij de Kwekerij.

Functie inhoud
Ons team
Het team, bestaat uit 11 gedreven professionals. Zij werken op diverse locaties in Winschoten en omstreken. Als gevolg van interne verschuivingen en herverdeling van taken is er ruimte ontstaan voor een collega. Ons team biedt werken, dagbesteding en leren aan. Dit doen wij vanuit onder andere de kinderboerderij, kwekerij en het spectrum. Het gaat om cliënten met een licht verstandelijke en/of psychische beperking. We werken volgens de IRB methodiek en bieden hulp met als doel een meewerker zoveel mogelijk mee te laten doen op een zo gewoon mogelijke manier.

Het team kenmerkt zich door haar hoge mate van zelforganisatie. De kaders en het beleid waarbinnen het team de werkzaamheden organiseert en uitvoert, worden in grote lijnen door het team samengesteld. Hierbinnen wordt de zorg ingericht en de begeleiding vormgegeven.

Jouw functie
Je bent professional, begeleider in hart en nieren met een groot hart op de momenten dat het spannend wordt. Je kunt en durft onbevangen en onbevooroordeeld de cliënt tegemoet te treden in situaties. Alles in samenspraak met het team ter plekke. Je handelt vanuit methodisch perspectief met behoud van integriteit en gericht op de mens achter het gedrag. Je bent in staat autonoom te werken met een outreachend karakter. De onvoorspelbaarheid in voorkomende situaties vraagt een ondernemende en stevige persoonlijkheid. Je werkt volgens basis rooster op de kwekerij maar bent bij calamiteiten inzetbaar op andere locaties en bedient even vele persona’s zoals beschreven in onze Bedoeling.

Functie-eisen
Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde en gerichte MBO4 opleiding.
 • Je bent getraind in de IRB methodiek of bereid je hierin te scholen.
 • Je bent iemand die blijft investeren in eigen ontwikkeling.
 • Je hebt ervaring met trajectbegeleiding en “coaching on the job".
 • Je hebt een ‘Net iets eerder, net iets meer’-aanpak.
 • Je bent een netwerker (en hebt mogelijk al een netwerk in de regio).
 • Je kunt open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken.
 • Je bent steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en beschikt over een eigen auto. Je bent flexibel in werktijden, werkdagen en werkplek en laat je – ondanks de soms grillige zorgvraag - niet gek maken.

Aantal uren per week
Een enerverende baan van gemiddeld 28 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Je gaat voor een unieke baan die je grotendeels zelf vorm kunt geven zodat jij je kwaliteiten en talenten optimaal in kunt zetten.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van e-learning cursussen.
 • Je ontvangt als begeleider C een salaris van minimaal € 1.898,- maximaal € 2.807,- volgens schaal 40 CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Je wordt door ervaren collega’s ingewerkt.
 • Als we elkaar na een proefperiode tevreden zijn over elkaar krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • We hebben interessante extra’s voor je zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan. En natuurlijk een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma.

Interesse en sollicitatie
Wat denk je? Ik ga solliciteren?
Klik op de button “solliciteren” en stuur vóór zondag 17 november 2019 je motivatiebrief (en cv) en je krijgt op dinsdag 19 november 2019 een telefoontje als je wordt uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 20 november 2019 in de ochtend. Mochten we iets vergeten zijn te beschrijven wat wel relevant is voor jou om te weten, dan kun je telefonisch contact opnemen met Tineke Niemeijer 06 835 262 07. Neemt zij niet direct op, stuur dan een appje met je naam met je beknopte vraag en ze belt je terug.

Wil je meer weten over Cosis:
www.cosis.nu

Solliciteren