Persoonlijk begeleider intensieve zorg - Woonwerkboerderij Ansen

Cosis zoekt een Persoonlijk begeleider intensieve zorg voor locatie Woonwerkboerderij Ansen (minimaal 24 uur). Ben jij de begeleider met een stevige persoonlijkheid die zich niet zomaar omver laat blazen? Word je geprikkeld door de mens te (blijven) zien achter het complexe gedrag? En kun je handelen vanuit de Triple C-methodiek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je bent een begeleider die betrouwbaar is, consequent handelt en rust uitstraalt. Ritme is belangrijk voor de bewoners. Jij weet te begeleiden en de regie te voeren, terwijl je in contact en dialoog blijft met de bewoner.

Je werkt om tegemoet te komen aan de behoeftes van de cliënt, hierdoor kijk je anders naar probleemgedrag. Op het moment van agressie weet je de rust te behouden en sta je stevig in je schoenen, daar waar nodig kun je bewust handelen. Je ziet het als een uitdaging om de diensten, waarin spanning heerst, goed te laten verlopen. Onvoorspelbaarheid is datgene wat je aanspreekt. Vanuit je reflecterend vermogen kun je nadien de situatie met collega’s en/of gedragswetenschapper bespreken. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Je ziet het als een vanzelfsprekendheid om te kijken naar de oorzaak achter het probleem. Waarbij het jouw doel is om, met een stukje relativeringsvermogen en passende humor, een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie richting de bewoner op te bouwen.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan. Hierbij is je belangrijkste doel ervoor te zorgen dat je bewoner grip op zijn leven ervaart.

Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je bewoner, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de bewoner. Samen zoeken jullie naar mogelijkheden om kleine stapjes vooruit te zetten. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je start vandaag met een bespreking met de gedragswetenschapper over het naderende MDO en daarna heb je een omloopdienst, dus je dienst start begin van de middag. Je hebt een korte bespreking met de begeleiding van de dagbesteding en controleert de agenda voor vandaag. Vanmiddag ga je met Stefan naar de huisarts. Stefan vindt dit altijd erg spannend. Je hebt, in overleg met de andere begeleiding de middag zo gepland, dat jullie genoeg tijd hebben en niet hoeven te haasten.

In de namiddag komen alle bewoners terug van hun werkzaamheden. Bij het gezamenlijk thee drinken, merk je dat twee bewoners anders op elkaar reageren als gebruikelijk. Samen met je collega weten jullie, door in contact te komen met beide bewoners, ervoor te zorgen dat de spanning niet verder oploopt en de rust in de groep te behouden.

Vervolgens ga je samen met bewoner Lisa de voorbereidingen treffen voor het avondeten. Lisa vindt koken erg leuk, daardoor wordt ze wat drukker. Stefan komt binnen lopen en kan niet tegen die drukte. Omdat hij al een spannende dag heeft gehad, wordt het hem teveel en dit uit zich in agressief gedrag richting Lisa. Jij handelt en roept de hulp van een collega in om de rust te herstellen. ’s Avonds wanneer alle bewoners op bed liggen, evalueer je met je collega Persoonlijk begeleider intensieve zorg wat er is gebeurd en rapporteert dit. Jij sluit je dienst af en je collega, die in de namiddag is gestart, blijft voor de nachtdienst en de ochtenddienst.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?

Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau;
• een rijbewijs;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• ervaring in het omgaan met agressie;
• kennis van en ervaring in het werken met de Triple C-methodiek is een pre;
• doorzettings- en relativeringsvermogen, lef en een stevige persoonlijkheid;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren.

Je kunt:
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aangaan richting de bewoners;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten (incl. slaap- en nachtdiensten) en het kan voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor minimaal 24 uur per week. Het aantal uren is bespreekbaar.

Wat bieden wij?
• Een sterk en open team waarin teamprestatie en plezier in het werk gezamenlijke doelen zijn.
• Ruime mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, onder andere via een uitgebreid e-learning programma.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Persoonlijk begeleider intensieve zorg: minimaal € 2.016,- en maximaal € 3.084,- volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, ontvang je een vaste aanstelling.

Leuke extra’s zoals:
•een eindejaarsuitkering conform CAO Gehandicaptenzorg;
•een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
•een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 12 december aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. We ontvangen je sollicitatie graag voor 13 december 2019. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Lammert Talman (Locatiehoofd) op 06-30078745 of Jasper Hooiveld (teamcoördinator) 06-82080308.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Woonwerkboerderij Ansen bieden we hulp aan de persona’s Clemens. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Jouw werkplek
In Woonwerkboerderij Ansen wordt wonen, werken en vrijetijdsbesteding op één locatie gecombineerd. De boerderij biedt plek aan 17 cliënten met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 jaar en ouder met een wisselende mate van zelfstandigheid. Er is sprake van een laag sociaal niveau, autisme, gedragsproblemen en psychische problematiek.

Als woonbegeleider werk je onregelmatig. zijn verdeeld over dat-, avond-, slaap-, nacht- en ochtenddiensten waarbij het accent op de avonddiensten ligt en waarin de individuele en gezamenlijke dagprogramma’s van de bewoners leidend zijn voor de begeleiding.

Overdag wordt er door de bewoners samen met de WDL-begeleiders op het terrein gewerkt aan terreinonderhoud, ambachtelijk productiewerk en kantinewerk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.