Onderzoeker Kennis, Kwaliteit en Onderzoek

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Binnen onze afdeling KKO willen wij de kwaliteit van leven, zorg en grip voor onze cliënten en medewerkers blijven vergroten. Wij houden de ontwikkelingen in de zorg in de gaten en kijken of deze binnen Cosis van toepassing kunnen zijn. Met praktijkgericht onderzoek kijken we naar de mogelijkheden voor verandering, verbetering of vernieuwing en de haalbaarheid hiervan. Ook zorgen we ervoor dat het huidige beleid actueel blijft en aansluit bij de zorgbehoeftes van onze cliënten en medewerkers. Doordat wij collega's actief op de hoogte houden van veranderingen en vernieuwingen zetten we Cosis in beweging.

Dit ben jij

In deze functie ga jij zelfstandig onderzoeken voorbereiden, uitvoeren en begeleiden. Jij draagt bij aan de ontwikkeling van kennisitems en past opgedane onderzoeksresultaten toe. Thema's van onderzoeken binnen Cosis zijn: leefstijl, zorgtechnologie, netwerk van de cliënt en zorginhoudelijke doorontwikkeling. Inhoudelijke onderwerpen voor onderzoek die opgepakt kunnen gaan worden:

 • Doorontwikkeling van zorginhoud: onderzoek naar de basismethodieken van Cosis (mogelijk promotie onderzoek)
 • Verkenning van zorgtechnologie: onderzoek naar de mogelijkheden van zorgtechnologie, zoals robotmaatjes en stressmonitoring wearables.
 • Versterking van cliëntnetwerken: het gebruik van ABCDate verder verbeteren en onderzoeken welke ondersteuning cliënten en medewerkers hierin nodig hebben.

Jij krijgt een dynamische functie waarin deskresearch, het organiseren, rapporteren en uitvoeren van onderzoek en contact onderhouden met betrokkenen elkaar afwisselen. Ook begeleid jij studenten die onderzoek doen bij Cosis. Jij krijgt de ruimte om je te ontwikkelen en om creatief mee te denken over de keuzes van de onderzoekthema's en de onderzoeksvorm.

Als onderzoeker heb jij affiniteit met onze doelgroep. Dit is van belang omdat je praktijkgerichte onderzoeken gaat doen op de locaties met cliënten en medewerkers. Jij hebt ervaring en kennis van kwantitatief en kwalitatief onderzoek en statische technieken. Kennis van ontwerpgericht onderzoek is wenselijk of bereidheid om dit te leren. Daarnaast ben jij iemand die van nature het voortouw neemt en zelfstandig werkt. Ook maak jij makkelijk contact binnen de organisatie en maak jij de vertaalslag van de onderzoeksresultaten naar de werkvloer. Wanneer het werk erom vraagt, ben jij bereidt om jouw werktijden flexibel in te delen.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een afgeronde relevante WO-opleiding in de maatschappij- of gedragswetenschappen (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, sociologie of psychologie).
 • Werkervaring in een soortgelijke functie hebt.
 • In het bezit bent van een rijbewijs/auto.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als onderzoeker KKO ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.586,- en maximaal € 5.214,- (op basis van een fulltime dienstverband). Hier komt nog drie procent bovenop in december 2023.
 • Een reiskostenvergoeding die per januari 2024 wordt verdubbeld naar € 0,16 cent per km.
 • Een contract voor een jaar met de intentie deze om te zetten naar een vast contract.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en e-learnings (Goodhabitz).
 • Interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan. Ook hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als onderzoeker bij Kennis, Kwaliteit en Onderzoek in Assen of Groningen? Laat het ons weten door te solliciteren via de 'solliciteer' knop! Reageer voor maandag 11 september 2023.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Niesje Kats, leidinggevende, op telefoonnummer 06 839 856 96. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Niesje neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Extra informatie:

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.