Ondersteunend begeleider ambulant - Ambulant Team BMWE

Cosis zoekt een Ondersteunend begeleider ambulant voor 32 uur bij het Ambulant Team BMWE (gemeente Het Hogeland) en Team DAL (gemeente Delfzijl / Appingedam). Heb jij kennis en ervaring met de doelgroep? Ben jij daarnaast de begeleider die cliënten de structuur kan bieden, die zij nodig hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie inhoud
Wie ben jij?
Als Ondersteunend begeleider ambulant lever je een bijdrage aan de begeleiding en de zorg voor cliënten. Dit doe je om de zelfredzaamheid van cliënten en het gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen en/of te bevorderen. Als Ondersteunend begeleider ambulant werk je samen met een Begeleider ambulant. Je assisteert de begeleider bij de uitvoering van de zorg en begeleiding op basis van de individuele zorgplannen van de cliënten. Daarnaast signaleer je en doe je voorstellen aan de begeleider met betrekking tot de zorg aan de cliënten. In het dagelijkse functioneren kan je altijd op een begeleider terugvallen.

Het werk is afwisselend met gevarieerde problematiek en niveaus. Je wordt ingezet door de gemeente Het Hogeland (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) en DAL (Delfzijl, Appingedam en Loppersum). Meestal kom je bij vaste cliënten thuis op vaste momenten. Er heerst een fijne teamdynamiek waarbij elke nieuwe collega aangeeft zich welkom te voelen.

De diensten vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tot 20.00 uur.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je begint de dag met een belletje naar de cliënt waarmee je vanmiddag een afspraak hebt. Hij heeft namelijk moeite met structuur en je wilt even checken of hij al uit bed is. Daarna stap je in de auto en rijd je naar je eerste cliënt. Het is een jongen die is opgegroeid in een écht ‘multi-probleemgezin’: financiële problemen, verslaving en psychische problemen. Ook met hem ging het niet goed, totdat hij op zichzelf mocht wonen. Je begeleidt hem nu intensief om op het rechte pad te komen en zijn opleiding af te maken.

’s Middags ga je langs bij de cliënt die je ’s ochtends al gebeld hebt. Door zijn gebrek aan structuur, is hij onlangs wederom zijn baan verloren. Samen bespreken jullie de prioriteiten van de dag. Jullie beginnen met waar hij tegenop ziet: het verwerken van zijn administratie en financiën. Samen nemen jullie de post door en ondertussen probeer je erachter te komen hoe zijn week is verlopen. Daarna begeleid je hem naar zijn afspraak bij de schuldhulpverlening. Je sluit de dag af met een rapportage.

Functie-eisen
Je hebt:

•een afgeronde zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 3 niveau;
•minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
•een rijbewijs/auto;
•een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
•een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
•een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

•zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
•open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
•collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
•plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
•je eigen agenda beheren:
•uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

•enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
•flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
•steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
•zelfstandig;
•iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 32 uur per week.

Wat bieden wij?
•Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
•Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
•Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
•Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
•Dezelfde salarisschaal als je collega’s Ondersteunend begeleider ambulant: minimaal € 1.800,- en maximaal € 2.675,- volgens FWG 35 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 17 november 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Monique Scheper (0650268370) of Fleur de Boer (0683520617).

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Ambulant Team BMWE bieden we hulp aan de persona Chelsea. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over Ambulant Team BMWE en Dal
Ambulant team biedt hulp aan cliënten met een psychische beperking die zelfstandig wonen of nog bij de ouders thuis wonen. Een begeleider van het ambulante team BMWE komt op afspraak bij cliënten thuis en bespreekt de zaken waarbij ze hulp nodig hebben en hoe dat georganiseerd kan worden.

Ze kunnen ondersteuning ontvangen bij de meest uiteen lopende onderwerpen, zoals het vinden van werk, het behandelen van post, financiën, het plannen van huishoudelijke taken, het aanbrengen van structuur in hun leven, psychosociale hulp, het vinden van een geschikte woning en het hebben van en onderhouden van sociale contacten met familie en omgeving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.