Manager Markt en Communicatie

Het team Markt en Communicatie is op zoek naar een ervaren en doortastende Manager die visie op zorginhoud weet te vertalen naar zorgverkoop en corporate communicatie.

Wat vinden we belangrijk?

Dat je in staat bent om commercieel en zakelijk inzicht te verbinden met visie op zorg en zorginhoud. Je hebt oog voor de interne processen en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied en de economische kant van de zorg. Je bent iemand die pro-actief is, ontwikkelingen initieert en kansen voor de organisatie ziet. Een gezonde dosis lef is jou niet vreemd en daardoor weet je deze kansen om te zetten in acties. Het opbouwen van relaties en het uitbreiden van jouw netwerk is een vanzelfsprekendheid en zit je in het bloed.

Je kunt ook op inhoud een sparringpartner zijn, intern maar ook voor de financiers. Je bent degene die strategische keuzes door weet te vertalen naar corporate communicatie en contractering van zorgcontracten. Je bent hierbij eindverantwoordelijk voor het initiëren van (meerjarige) afspraken met zorgkantoren, gemeenten, zorgverzekeraars en andere financiers. Kortom jij bent eigenaar voor wat betreft het ontwikkelen en implementeren van visie, -strategie en beleid ten aanzien van corporate communicatie en zorgverkoop.

Wij zijn volop in ontwikkeling en je wilt meebouwen aan de positioneringen en professionalisering van de veelzijdige zorg die wij als Cosis bieden. Je hebt een visie op marketing en contractering, op communicatie en marktonderzoek, en je kunt deze uitdragen en overbrengen. Op basis hiervan stel je ook prioriteiten. Je geeft sturing en duidelijkheid. Je werkt vanuit onze zorginhoudelijke visie en bent communicatief, bedrijfsmatig en analytisch sterk. Jouw speerpunten zijn: Klantgerichtheid, verbinding, marktpositie, margebeleid, profilering en communicatie in de breedste zin van het woord.

Wat moet je nog meer weten? De manager Markt en Communicatie geeft leiding aan circa 18 medewerkers verdeeld over de disciplines, marketing en verkoop, contractering en onderaanneming, trend- en marktonderzoek en communicatie. Deze teams zijn volop in ontwikkeling en bezig om Cosis nog breder en beter op de kaart te zetten. Als manager Markt en Communicatie rapporteer je rechtstreeks aan de Raad van Bestuur en maak je samen met je collegas managers onderdeel uit van het dagelijkse bestuur van het Cosis Service Centrum. Je werkt samen met de directeuren om de zorgverkoop en de communicatie van Cosis te optimaliseren.

Het is van belang dat je je zowel mondeling als schriftelijk helder en eenduidig uitdrukt in het contact met het team, maar ook met externen. Hierbij weet je jouw soft-skills op de juiste manier in te zetten. Je bent faciliterend/coachend, oftewel neemt niet over (zorgen dat in plaats van zorgen voor), waardoor de professionals, waaraan jij leiding geeft, kunnen groeien. Je blijft wel altijd de stip aan de horizon zien.

Wat vragen we van je?

  • Aantoonbare kennis op academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, marketing en communicatie.
  • Kennis van actuele wet- en regelgeving, (markt-)ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg en ervaring met marketing en zorgverkoop is vereist.
  • Ervaring met data analyse is gewenst.
  • Ruime aantoonbare ervaring in een leidinggevende positie vanuit een vergelijkbare functie.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Een marktconform salaris.
  • Een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Je krijgt interessante extras zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
  • Je hebt ruimte voor initiatieven en innovatie; jouw inbreng doet er toe!
  • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.

De benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-gehandicaptenzorg. De functie wordt momenteel beschreven en gewaardeerd conform de FWG systematiek. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.

Ben je benieuwd of Cosis aan sluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Als je geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd bent, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Stuur ons dan een motivatiebrief en cv. We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 14 december 2020, ter attentie van mevrouw drs. F.H. (Ria) Stegehuis, voorzitter Raad van Bestuur. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen. 

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Mocht je nog vragen hebben over de vacature, dan kan je eveneens contact opnemen met mevrouw Stegehuis, telefoonnummer 088-8393250. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.