Manager Continu Verbeteren

Navigeer jij moeiteloos door de golven van verandering en zie jij in elk obstakel een kans voor optimalisatie? Wij zoeken een Manager Continu Verbeteren die niet alleen de kunst van de zachte bries begrijpt, maar ook de kracht van een innovatieve storm kan omarmen. Breng jouw passie voor vooruitgang mee voor 32 tot 36 uur in de week, en help ons de koers te zetten naar verandering.

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees op onze website waar wij voor staan en gaan.

Als manager Continu Verbeteren ontwikkel en implementeer jij strategisch beleid op het gebied van bedrijfsvoering. Ook draag jij op een ontwikkelingsgerichte wijze bij aan de innovatie van de dienstverlening van Cosis. Jij geeft leiding aan en werkt samen met het Continu Verbeterteam. Het is een klein team van ervaren en minder ervaren verbeteraars, met een passie voor verandering en kennisverrijking. Als manager draag jij onze visie uit over het ‘waarom’ van Continu Verbeteren. Met deze visie worden ontwikkelteams opgezet, die gaandeweg worden uitgebouwd in de organisatie. Hierdoor ontstaat er een netwerk waarbij de focus ligt op kennisoverdracht en het effectief implementeren van Continu Verbeteren methodieken. Jij werkt met behulp van Lean, aangevuld met de methodieken Agile, Scrum en Kanban. Daarmee creëer jij voor teams de mogelijkheid om zelfstandig met Continu Verbeteren te werken.

Naast jouw eigen team, ondersteun jij ook actief de Directieraad en het Management Team bij verbeteringen en de verfijning van het jaarplan. Jij adviseert de Raad van Bestuur (RvB) over de doorontwikkeling van Continu Verbeteren binnen Cosis. Daarmee lever jij een belangrijke bijdrage aan het strategische besluitvormingsproces, maar zet ook standaarden neer rondom programmatisch werken. Jij vervult een sleutelrol in het verbinden van het Continu Verbeterteam met de Planning & Control cyclus. Hierbij wordt zowel top-down als bottom-up gewerkt.

Dit ben jij

Als manager Continu Verbeteren geloof jij in creatieve oplossingen en durf jij hiermee te experimenteren. Jij bent gedreven om veranderingen te implementeren en daarmee doelstellingen te behalen. Jouw positieve instelling, kennis en energie zijn verbindende factoren. Door jouw natuurlijk gezag zet je mensen in beweging. Jij hebt de feiten op een rij en zet zelf communicatielijnen uit. Hierbij heb jij zowel oog voor het grotere geheel, als voor het individu. Samen met het Continu Verbeterteam stimuleer jij andere teams binnen Cosis om vertrouwd te raken met Continu Verbeteren. Vervolgens monitoren jullie de voortgang en maken deze inzichtelijk. Jij analyseert en reflecteert op het proces, maar hebt ook oog voor de menselijke kant. Je realiseert je namelijk goed dat je alle teams binnen Cosis nodig hebt om verandering teweeg te brengen.

Jij betreedt het speelveld met een gezonde dosis lef. Met jouw vooruitstrevende denkwijze doorzie jij nieuwe manieren van organiseren. Hiermee sla jij een brug tussen de complexe interne en externe omgeving van onze organisatie en het Continu Verbeteren. Jij adviseert de RvB met scherpzinnig inzicht en brengt focus aan in onze activiteiten. Jij bent nieuwsgierig, begrijpt de politiek binnen organisaties en navigeert daar met zelfverzekerdheid doorheen. Het vergt vastberadenheid om een transformatie te begeleiden op tactisch en strategisch niveau. Dit combineer jij met een benaderbare houding. Jij maakt gemakkelijk contact op verschillende niveaus in organisaties en daarbuiten. Kortom: als manager Continu Verbeteren bij Cosis ben je niet alleen de stuwende kracht achter veranderprocessen, maar ook de verbindende schakel tussen strategische planning en praktische uitvoering.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • Kennis en ervaring op WO-niveau hebt.
 • In het bezit bent van een Lean Black Belt.
 • Brede aantoonbare ervaring met agile en verandermanagement hebt.
 • Leidinggevende werkervaring, op bij voorkeur master black belt niveau.
 • Bekend bent met zorgprocessen (pré).
 • In het bezit bent van een rijbewijs en auto.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als Manager Continu Verbeteren ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 5.063 en maximaal € 7.632 volgens maximaal FWG 70 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als Manager Continu Verbeteren met standplaats Assen? Solliciteer dan direct met een pakkende motivatiebrief en cv! Reageer vóór maandag 18 december 2023. De gesprekken vinden op woensdagochtend 20 december 2023 plaats. De afspraak begint met een kennismaking, waarna jij een presentatie geeft over jouw visie op Lean en Continu Verbeteren.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Marianne Mosselaar, Manager Continu Verbeteren, op 06 230 645 24. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Marianne neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Extra informatie

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij geschikte interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.
Solliciteer